Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 14°C Még több cikk.

HMSE, futball, ünnep

Hódmezővásárhely - Remek hangulat, régen látott szurkolói létszám – Benkő László hatalmas ötlete elérte a célját, a futball igazi ünnepe volt a Hódgép-Metripond SE és a Szeol AK öregfiúk együtteseinek nosztalgiamérkőzése.
Hódgép-Metripond SE–Szeol AK 0–4 (0–2)
Hódmezővásárhely, 1500 néző. Vezette: Kérdő B.
HMSE: Ulbert, Horváth L., Hegedűs B., C. Molnár (kapusok) – Antal F., dr. Bálint, Czilbauer, Feleki, Fodor S., Gellért, Hegedűs F., Kemenes Z., Kántor F., dr. Kovács G., dr. Lancsa, Leindler, Molnár Z., ifj. Maczkó, Márki F., Nagy F., Pásztor I., Pápa L., Petrók V., Riczu, Tasi, Zakar. Edző: Himer István.
Szeged: Tóth Z. – Tárkány, Major L., Szabó Gy., Polyvás T. – Zámbori, Deák, Orosházi, Lévai L. – Takács Z., Lehota. Csere: Holló, Krajczár, Kemenes. Edző: Szalay István.
Gólszerzők: Lehota (2), Holló, Deák.

Régen látott embertömeg hömpölygött a hódmezővásárhelyi városi stadion felé. Hogyne tettek volna így a futball szerelmesei, amikor az egykori kedvencek újra játszottak! A MESE, azaz a Hódgép-Metripond SE a nyolcvanas években a második vonal meghatározó csapata volt. A korábbi kiváló játékosok pedig megint eljöttek, és játszottak egy jót az egykori megyei rivális, a Szeol AK öregfiúk gárdája ellen. Itt volt Ulbert, Stark, dr. Bálint, dr. Lancsa, dr. Kováts, Leindler, Kemenes, Kántor, illetve az összes többi, egykori kiváló labdarúgó.

– Nagyjából másfél hónapot vett igénybe a szervezés. A legnagyobb gond az volt, hogy nem tudtuk az elérhetőségeket. Ám aztán mindig akadt olyan játékos, aki ismerte egy másik elérhetőségét. Több segítőm volt, Szabó István egykori társadalmi elnök, Varga Gyula egykori ügyvezető elnök, aki Kaposváron él, valamint D. Szabó Árpád. Mindenki véleménye, hogy vágynak a folytatásra, és ha nem is évente, de szeretnének rendszeresen találkozni – nyilatkozta Benkő László, az esemény főszervezője.

HMSE, futball, ünnep. Fotó: Frank Yvette (galéria)

A meccs második részére ezerötszáz főre duzzadó nézőközönség a négy negyedben csak szegedi gólt láthatott – kettőt a még mindig villámléptű Lehotától, egyet-egyet pedig Hollótól és Deáktól. A négy negyed – a nagy hőség miatt döntöttek így a szervezők – előtt szólt a korábbi hazai induló, egyperces néma csenddel emlékeztek az elhunytakra, valamint jöttek a poénok a pályán és a lelátón is – a legnagyobb komolyság közepette.

Himer István: – Feledhetetlen élményt nyújtott valamennyi játékosnak, hogy ennyi év után találkozhatott több korosztály is. A szervezés kimagasló volt – pont olyan profi, mint amilyen sportvezető volt Benkő László. A meccsen meglátszott, hogy a szegediek hetente találkoznak, rendre részt vesznek ilyen eseményeken.

Szalai István: – Felemelő érzés volt ennyi néző előtt játszani, főleg ebben a helyzetben, amikor Csongrád megyében alig százan látogatják a bajnokikat. Köszönet a vásárhelyieknek, hogy megszervezték ezt a nagyszerű gálát.

Olvasóink írták

  • 2. egyvalaki1 2013. június 24. 13:53
    „Csodás élmény volt ez a meccs, még ha az az 1500 néző szerintem túlzás egy kicsit.
    Szép emlék volt, és ha megnézzük most milyen sportélet van a városban... egy nagy nulla...”
  • 1. kisokos 2013. június 24. 11:28
    „Igen, a MHSE jelentette a vásárhelyi labdarugást fénykorát. Emlékszem, hogy 1977-ben megynyerték a megyei bajnokságot, és osztályozót kellett játszani a Nagyszénás csapatával az NB3-ért, amit sikerel vett a csapat. Ott voltam a nagyszénási meccsen, Kis Bálint a csapat egyik ügyintézője szervezte a buszt. Az elkövetkező években számos vidéki meccsen részt vettem, Debrecenben, Nyíregyházán, Békéscsabán, Szolnokon, Kazincbarcikán( ez fájó emlék 6-2-re kikaptunk),stb. Emlékezetesek azok a vasárnap délutánok is, amikor a csapat idegenben játszott, és az egykori METRIPOND klubban élő, telefonos közvetítés volt, annyi drukkerral, hogy ma pl. egy MTK hazai meccsen nincs ennyi néző, és mindez úgy, hogy volt amikor a telefonos közvetítésért is belépőjegyet kellett váltani.
    A Népsport akkori tudósításai szerint nem volt ritka a 7-8 ezres nézőszám egy-egy kiemelt meccsen, de átlagban megvolt az 5 ezer körüli átlag.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veretlenül bajnok a SZEOL-Tisza Volán U12

A SZEOL-Tisza Volán SC 2001-ben született gyermekekből álló labdarúgócsapata veretlenül nyerte meg a… Tovább olvasom