Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

HNKC, Németh Toll: reális célok

A hét végén beindul a kézilabdás nagyüzem. A két Csongrád megyei női együttes hazai pályán kezdi a pontvadászatot, a HNKC SE a Ferencvárost, az újonc Németh Toll Makó pedig a bajnok Győrt látja vendégül. Vajon milyen szereplésre számítanak a vezetők?
Jenőfi Katalinra (labdával) és Wolf Alexandrára a hét végén rajtoló bajnokságban is főszerep vár a HNKC-ben. Fotó: Tésik Attila
A HNKC SE több edzőmérkőzésen és négy előkészületi tornán (a romániai, a németországi, a Vasas és a csapat saját rendezésű eseménye) van túl. Jöhet a bajnokság. Kiss Szilárd vezetőedző irányításával egyszerű, célratörő, gyors és a védekezésben agresszív kézilabdát igyekszik elsajátítani a keret. Rossz hír – amiről már beszámoltunk –, hogy Jókai Nóra vállsérülése nem gyógyul, így a belső emberekben egyébként sem bővelkedő keret egyelőre tovább szűkült. Az elvárás a lehetőségekhez igazodik:

– Akárcsak tavaly, a vezetőség és a szponzorok minimális célként azt fogalmazták meg, hogy az alapszakaszban a legjobb nyolc közé kerüljön az együttes – mondta Antós István klubelnök. – Ott pedig az 5–8. helyért folyó rájátszásban a minél jobb helyezés elérése a feladat. A Magyar Kupában minden sorsolásfüggő, de szeretnénk abban a sorozatban is minél jobb eredményt elérni, feledtetve a korábbi kudarcokat, fiaskókat. A legnagyobb erősítés, hogy Kiss Szilárd ült a kispadunkra, az ő szakmai irányításával akarjuk megkezdeni a tudatos építkezést, egy majdan eredményesebb együttes alapjainak a lerakását, kialakítását.

A Maros-parti városban még élénken emlékeznek arra a szurkolók, amikor május végén – óriási fieszta keretében – a bajnokcsapatot ünnepelték. Akkor mindenkinek – játékosnak, vezetőnek, edzőnek – fülig ért a szája, de azzal tisztában vannak a sárga-kékeknél, hogy az NB I-ben kevesebb okuk, alkalmuk lesz az ünneplésre. Reálisan tervezik a jövőt:

– A biztos bentmaradás kiharcolása a cél, ezt szeretnénk teljesíteni – árulta el György Ferenc, a Németh Toll Makó elnöke. – Így is nagy ünnep lesz ez az év, a 2006/2007-es szezon: világklasszis játékosok, nagyszerű gárdák látogatnak majd Makóra, láthatja őket a közönségünk és szeretnénk velük szemben is helytállni. Lesznek természetesen olyan találkozók is, melyeken hazai környezetben győzelmi eséllyel lépünk majd pályára. A legfontosabb, hogy tudatosan építeni akarjuk a jövőt, nem átszállójegyet szándékoztunk váltani az NB I-re.

A Németh Toll Makó pénteken címvédő Győrt, a HNKC SE pedig szombaton a Ferencvárost fogadja. Mindkét összecsapás 18 órakor kezdődik. Már azt is idebiggyeszthetjük: a vendégek az esélyesebbek a sikerre, de egyik megyei együttes sem feltett kézzel lép majd pályára.


Ezt a helyezést várja a DM és a DV:

HNKC SE: 8.
Ez a bajnokság sem lesz könnyű a vásárhelyi kék-sárgáknak. Távozott a válogatott színtű Gaál és a nagyon tehetséges Fehér, és kérdés miként sikerült feltölteni a keretet, a sorokat. A legnagyobb erősítés a kispadra érkezett, Kiss Szilárd személyében. Mindent összevetve, maximális közeli teljesítménnyel, az élvonalbeli rutin bevetésével elérhető a cél, az alapszakaszban a nyolc közé jutás.

Németh Toll Makó: 9.
A Maros-part együttestől senki sem távozott, viszont a vezetőség alaposan bevásárolt, igyekezett az NB I-re megerősíteni az NB I/B bajnokát. Nagy kérdés, hogy a tapasztaltabb játékosok (Csendes, Bartucz, Baunok, Fekete) mennyit tudnak vállalni, hozzátenni a csapatprodukcióhoz, sok múlhat rajtuk, az ő teljesítményükön. A terv, a biztos bent maradás teljesíthetőnek tűnik. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Krajcsák Márk ezüstérmes

Befejeződött a szegedi V. egyetemi és főiskolai fallabda-világbajnokság, mely a zárónapon, szombaton… Tovább olvasom