Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Hóevés és kilencesek

A rénszarvasok megeszik a havat, Kaszás Zoltán bárhol és bármikor képes a kilencesre – nagyjából így foglalható össze a Ferroép-Szeged férfi tekéseinek csehországi túrája.
A Ferroép-Szeged tekéseivel élmény utazni. Egy évben többször is megy a gárda európai „turnéra" – elsősorban Németország, valamint a szláv országok a fő célpontok. Kártya, beszélgetés, videózás – az idő ezekkel a foglalatosságokkal telik a legjobban. No meg ha van rá lehetőség, akkor a táj figyelésével. Azonban az autópályák egyhangúságát ritkán töri meg olyan látnivaló, amelyért érdemes állandóan az ablakhoz tapadni.

A csapat a csehországi Vyskovba utazott. Havas tájon át ment a gárda a kisbusszal, ám a hó nem okozott különösebb problémát az utazáson. Bódi Tibor, mindenki Piros Levese éppen felnézett a hatalmas ultizásból, majd visszazökkent a vesztesek – na jó, szerinte mindig nyer, de hát ezt nevezik szubjektivitásnak – szomorú levertségébe. Melegedett a hőmérséklet, Pozsony után lassan megszűnt a hó. Valaki hangosan meg is jegyezte: – Hova lett a sok hó?

Bóditól pedig jött a válasz: – Megették a hóevő rénszarvasok.

Az amúgy sem rosszkedvű társaságnak innentől kezdve megvolt a témája az út következő részére. És Piros Levesnek is megfordult a szerencséje: sorra nyerte a tízforintos csatákat.

Kaszás Zoltán bebizonyította, igazi profi. A csapat edzője sok zrikát kap, de mindig megfelelő a válasza és ül is. Szívesen áll le tekézni bárkivel, sőt bowlingban a lányával, Kaszás Krisztával még páros csatákat is vállal – a vesztes fél tagjai tíz-tíz forintot fizetnek.

Vyskovban meggyőződhettünk arról is, hogy még érti – de még hogy! – a szakmát. Bemelegítés nélkül, tréningruhában állt oda az egyik pályához az igencsak csatornás vyskovi tekecsarnokban. A golyó gurult, a gyülekező közönség hozzáértő része pedig tudta: ebből valami nagy dolog születik. Egy kilences! Persze, persze, ilyen egyszer az életben előfordul – jegyezték meg többen. De azért a szemek már figyelmesebben követték Kaszás mozdulatait, amikor átsétált egy kiintés kíséretében a másik pályára. Felvette a golyót, nekilendült, majd gurított. A lehető legjobban. Megint. És másodszor sem hibázott. Mind a kilenc bábu eldőlt. A közönség felmorajlott, Kaszás pedig elégedetten hagyta abba a tekézést. Mert azt mondják, ilyenkor ezt kell csinálni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dupla Első Beton-öröm

Telt ház előtt fejeződött be az újszegedi sportcsarnokban lapunk a Szeged Városi Sportigazgatóság… Tovább olvasom