Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Holnap csak a játékra kell koncentrálni

A három győzelemig tartó első osztályú férfi kézilabda-bajnokság döntőjében 2–1-re vezet a Veszprém. Holnap 17 órakor a Pick Szeged hazai pályán, a csapat motiváltságára gondolva, kiegyenlítheti a hátrányt. Tegnap azonban még a két napja tartó indulatháború utolsó előtti ütközete zajlott a szövetségben. Folytatás ma kora reggel.
Perunicsics (középen) rutinjára nagy szükség lesz. Fotó: Gyenes Kálmán
– Holnap nagyon éles mérkőzés lesz. A Veszprém most minden erejét összeszedi, hogy megszerezze tizenötödik bajnoki címéhez a győzelmet. De mi is szeretnénk a dobogó legfényesebb fokára állni. S ez a cél már vasárnap a Pick Szeged játékán Veszprémben is tükröződött. Nagyon bízom abban, hogy csütörtökön a kézilabdáról, a nemes küzdelemről szól a mérkőzés, s senki nem akar kívülről beleszólni a játék menetébe. Azt hiszem, mi, szegediek megígérhetjük, hogy csütörtökön olyan körülményt teremtünk, amely garantálja az ellenfél játékosainak, vezetőinek biztonságát és nyugodt légkörű szórakozását – mondta Pistrui László, a klub főszponzora.

Kovács Péter az edzések mellett arra fordította az elmúlt két napban a figyelmét, hogy többször is megnézte a legutóbbi veszprémi mérkőzést, s kielemezte a hibákat. A tegnap délutáni foglalkozást pedig videózás előzte meg, amelyen mindenki szembesülhetett a veszprémi játékával, s leszűrhette a tanulságokat.

– Szerencsére senki nem szedett össze olyan sérülést, ami miatt ne tudott volna készülni, vagy ne tudna csütörtökön játszani. Mindenki nagyon készül a nagy összecsapásra – mondta Pióker Sándor gyúró, aki még elárulta, hogy az elővételi pénztár kinyitása előtt már a buszmegállónál volt a belépőt vásárolni szándékozók sorának vége. Mára így már csupán 300 ülőhely vár gazdára. Ami azt bizonyítja, hogy a szegediek ott akarnak lenni nyolcadik játékosként a csapatuk mellett ezen a sorsdöntő összecsapáson. Igaz, a veszprémi drukkerek is készülődnek, hiszen két autóbusszal érkeznek Szegedre.

Kovács Péter edzőnek mindenképpen fontos ez a mérkőzés. Egyrészt mert ez lesz az újszegedi sportcsarnoktól való búcsúzása, hiszen a szakember a Dunaferr női csapatának szakmai irányítója lesz. Másrészt pedig mert csapata győzelme esetén még nyílttá teheti az aranyéremért folyó versenyt.

Csak sportszerűen!

A Pick Szeged elnöksége foglalkozott a Veszprémben történtekkel. Levonta a tanulságokat, s az alábbiakat kéri a drukkerektől:
„Mindannyiunk közös vágya, hogy visszavágjunk csütörtökön a legutóbb elszenvedett vereségért. Azonban ezt csakis sportszerű körülmények között, az ellenfél játékosainak, vezetőinek biztonságát szavatolva szeretnénk tenni. Tudjuk, jelentős számú vendégszurkoló is érkezik a mérkőzésre. Ezért kérünk minden szegedi drukkert, hogy csakis a pályán folyó eseményekkel foglalkozzon, s ne hánytorgassa fel a múltat, ne egymás sértegetésére fordítsa a figyelmét. Se a szegedi, se pedig a veszprémi klubnak ne okozzon kellemetlenséget, ne hozza olyan helyzetbe a csapatot, ami fegyelmi következményekkel járna. Zúgjon a rangadó egész ideje alatt a Hajrá, Pick Szeged!"

– Szeretnénk sportszerű találkozón, bírói mérlegeléstől mentes mérkőzést vívni. Duplán motivált leszek, s remélem, ebből át tudok adni a játékosoknak is. Azt hiszem, az itt eltöltött három évre alapozva a játékosok hozzásegítenek, hogy boldogan és elégedetten búcsúzzak el a nagyszerű szegedi közönségtől. Kérem a szegedi drukkereket, hogy a szokásos módon, csak sportszerűen biztassák a csapatot, s csak a hangos szurkolással, a nagyobb erőbedobásra való ösztönzéssel törődjenek – mondta Kovács Péter edző.

A Magyar Kézilabda-szövetség fegyelmi bizottsága tegnap tárgyalta az elmúlt fordulóban piros lappal kiállított Mezei Richárd és Carlos Perez ügyét. Az ítélet salamonira sikeredett, mindkét játékos szóbeli figyelmeztetésben részesült. Ami pedig a Pick-óvást illeti: a versenybizottság háromórás vizsgálódás után elutasította a Pick Szeged beadványát, miszerint nyolc veszprémi játékos volt a pályán. A Pick-vezetés előtt két lehetőség van: 1. fellebbez; 2. elfogadja a döntést.

A részletekről Pistrui László számolt be lapunknak:
– Szerdán reggel háromtagú bizottság vizsgálja a vasárnapi mérkőzésen dirigáló Herczeg, Südi bírópáros ténykedését, mivel a versenykiírás 12. szabályának 4. paragrafusa azt tartalmazza, óvási indok lehet, amennyiben bebizonyosodik, hogy a játékvezetők folyamatosan az egyik csapat kárára tévednek. Mi tizenkilenc, számunkra hátrányos ítélete, számoltunk össze. Amennyiben javunkra döntenének, akkor szerdán fellebbezünk az óvás elutasítása miatt. Ha nem adnak helyt, akkor belenyugszunk a döntésbe – mivel nincs más lehetőségünk. Egyet azért egészen biztosan elérünk: precedenst teremtünk annak, hogy a jövőben minden játékvezető meggondolja, hogy szándékosan tévedjen az egyik csapat kárára.

– Amiért pedig a nyolc játékos szerepeltetésének bizonyítása nem sikerült, annak az volt az oka, hogy a szövetség eladta a közvetítés jogát a sport1-nek, s az pedig csak hivatalos kérésre hajlandó kiadni a felvétel teljes anyagát. Ennek meglépésére a versenybizottság nem volt hajlandó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak okosan!

"Nem tagadom: megdöbbenve néztem. Ültem, és mozdulni nem tudtam. Erre nem számítottam. Nem, hiszen… Tovább olvasom