Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Holnap Solymáron játszik a Pick Szeged

Holnap Solymáron megkezdi, illetve folytatja bajnoki szereplését a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Kovács Péter edzőnek egyetlen gondja volt csupán, hogy hat játékosa csak az utolsó négy napban kapcsolódott be a felkészülésbe.
A fehér mezes pickesek, Bendó (balról), Mezei és Matics (jobbról) holnap már élesben játszanak. Fotó: Schmidt Andrea
A december 17-i Pick Szeged– MKB Veszprém rangadó óta nem játszottak bajnoki mérkőzést a magyar NB I-ben. A svájci Európa-bajnokság miatt egész Európában szünetelt a bajnoki pontvadászat. Azonban a csapatok nem töltötték tétlenül az eltelt közel két hónapot: készültek a most kezdődő bajnokság folytatására.

Ötven edzés

A Pick Szeged kézilabdásai január 3-a óta ötven edzésen vettek részt. Közben négy előkészületi mérkőzést is játszottak Kovács Péter edző tanítványai. A Békéssel kétszer találkoztak, s mindkétszer szegedi győzelem született, de a PLER-Airport otthonában is a Pick bizonyult jobbnak. Sőt a szerb bajnok Vojvodina sem bírt a Kovács Péter tartalékos együttesével.

– Öt ifjúsági korú játékossal – Lele Ákos, Simon Bence, Kiss Olivér, Valaczkai Attila, Vancsics János – egészítettem ki a keretet, hogy a délutáni foglalkozásokon megfelelő létszámban tudjunk játszani. Összességében nagyon elégedett vagyok az itthon maradottak teljesítményével, munkavégzésével. Számomra örömteli tény, hogy a fiatalok éltek a lehetőséggel, nagyon sokat fejlődtek. Közülük is kiemelkedik Lele Ákos, aki már a felnőtt csapatban is helyet követel – állapította meg a szakember.

Sajnos a bajnoki ezüstérmes csapatot szinte végigkíséri a sérüléshullám. Mezei Richárd csapatkapitány hetek óta a térdével bajlódik. Nenad Perunicsics a felkészülés egész időtartama alatt nem mert kapura lőni. Továbbá Herbert Gábor, Bakos Dávid, Vladan Matics hagyott ki sorozatban foglalkozásokat. Szerencsére a hét elején Mezei kivételével már ott voltak a City Fitness erősítő termében.

Mezei bízik a gyógyulásban

A Pick Szeged csapatkapitánya, Mezei Richárd hetek óta térdproblémákkal küzd. Edzéseket hagyott ki, orvoshoz jár, gyógyszereket szed.
– Injekciókúrát vettem föl. Ennek hatására úgy érzem, Solymáron már pályára tudok lépni. Ez egyébként attól függ, hogy bevizesedik-e a térdem. Bízom abban, hogy nem komoly, s akkorra teljesen rendbe jön, amikorra a rangadók lesznek – mondta a csapatkapitány.

Mindenki egészséges

– Nagyon örülök annak, hogy mind a magyar, mind pedig a szerb válogatottak egészségesen jöttek vissza. Így a fáradtságon kívül semmi sem akadályozza őket abban, hogy már az első bajnokin pályára lépjenek – jelentette ki Kovács Péter.

Ha végigtekintünk az alapszakasz hátralévő menetrendjén, akkor meg kell állapítani, hogy a jövő szerdai Tatabánya elleni Magyar Kupa után egészen március közepéig csakis gyengébb ellenfelekkel kell megmérkőzni. Aztán azonban nem sétagalopp vár a Pick játékosaira.
– Éppen azért, hogy a rangadóinkat sikerrel tudjuk megvívni keressük azokat a jobb erőt képviselő csapatokat, amelyekkel barátságos mérkőzést tudnánk játszani. Már felvettük a kapcsolatot a Dunaferrel, a Vojvodinával, amelyek pozitív választ adtak a megkeresésünkre.

A Hargita az ellenfél

Holnap 18 órakor annak a Hargitának lesz a Pick Szeged a vendége, amely három pontjával a tabella sereghajtója. Azonban nem szabad lebecsülni, hiszen náluk játszik az NB I gólkirálya, 102 találattal Savon, s az 58 gólt szerző Hímer is többet lőtt, mint a Pick legjobb muskétása, a 47 találatig jutó Krivokapics.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tóth László bízik a Szeged dicsőséges tavaszi hadjáratában

Az elmúlt hétvégi rangadókat Tóth László nélkül volt kénytelen megvívni a Szeged Beton VE férfi… Tovább olvasom