Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Hosnyánszky távozik

A Szeged Beton VE OB I-es férfi vízilabdacsapatánál mindennap történik valami. Ezúttal Hosnyánszky Norbert ügyére került pont, a kiváló játékos távozik, és valószínűleg a Vasasban folytatja a pólót.
A bajnokságban és a Magyar Kupában negyedik helyen végzett Szeged Beton VE férfi vízilabdacsapatánál már sok személyi kérdés eldőlt, de akadtak, akadnak még lezáratlan dossziék is. Az utóbbi kategóriába tartozott Hosnyánszky Norberté, aki 50 találattal csapata házi gólkirálya lett 2005/2006-ban. Az Olaszországból hazatért pólóst egyéves szerződés kötötte a Betonhoz, ez lejárt.

Válogatott meccs Hódmezővásárhelyen

A június 13-án kezdődő Világkupára készülő férfi vízilabda-válogatott ma és holnap Egerben a szlovákok ellen száll medencébe, június 9-én 16.30-kor viszont a vásárhelyi fedett uszodában az Egyesült Államok csapatával mérkőzik meg. Az összecsapást megelőző napon 18 órakor, pénteken pedig 9.30-tól tart nyilvános tréninget mindkét együttes – ezek díjmentesen tekinthetők meg. A találkozóra a belépők 1500 forintba kerülnek, és június 5-én 17-től 20 óráig vásárolhatók meg az uszoda pénztáránál.

– Mivel Norbert szerződése lejárt, abban egyeztünk meg vele, hogy szabadon tárgyalhat a klubokkal és mi is kereshetjük az utódját – mondta érdeklődésünkre Körtvélyessy Péter, a Szeged Beton VE elnöke. – Egyik fél sem mondta még ki a nemet, de jómagam „99,9" százalékban biztos vagyok abban, hogy 2006/2007-ben már nem a mi sorainkat erősíti.
Hosnyánszky végül is szabadon dönthetett, hol kívánja folytatni vízilabdás pályafutását. A folyosói pletykák, a zuhanyhíradó hírei tudni vélték, hogy visszatér Olaszországba, de egyre inkább felerősödtek azok a hangok, amelyek azt állították: itthon marad. A sportág berkein belül azt is határozottan állították, a kiválasztott egyesület az ob-ezüstérmes Vasas.

– Valóban kacsingattam Olaszország felé is, de aztán meggondoltam magam, és úgy döntöttem, Magyarországon maradok – közölte érdeklődésünkre Hosnyánszky Norbert. – Több honi egyesülettel is tárgyaltam, egyeztettem, és jelen állás szerint biztos, hogy távozom a Betonból – szép, emlékezetes évet töltöttem Szegeden – és valószínűleg a Vasasban folytatom a pályafutásomat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fűrész Emőke a Szeviépé

Kétéves szerződést kötött a Szeviép-Szeged NB I A csoportos női kosárlabdacsapata a válogatott… Tovább olvasom