Sport

2013.08.07. 15:18

Hosszú Katinka rövidpályás világcsúcsot úszott 200 vegyesen

A vb után alig pár nappal 25 méteres medencében, már a selejtezőben világcsúcsot úszott.

MTI

[namelink name="Hosszú Katinka"], a vasárnap zárult barcelonai világbajnokság kétszeres aranyérmese világcsúcsot úszott szerdán 200 méter vegyesen Eindhovenben, a rövidpályás Világkupa-sorozat hollandiai állomásán.

A Vasas SC kiválósága a 25 méteres medencében zajló verseny délelőtti selejtezőjében 2:04.39 perc alatt ért célba, amely 21 századdal jobb az eddigi rekordnál - derül ki a viadal honlapjáról. Az előző csúcsot az amerikai Julia Smit tartotta 2009. december 19. óta 2:04.60-nal.

Mögötte az eindhoveni selejtezőben két további barcelonai vb-induló magyar végzett a második és harmadik helyen, s biztosította helyét az esti nyolcas döntőben: [namelink name="Verrasztó Evelyn"] (2:18.01) és [namelink name="Jakabos Zsuzsanna"] (2:08.32).

Hosszú a katalán fővárosban, normálmedencében ebben a számban, továbbá 400 m vegyesen lett világbajnok, míg 200 m pillangón bronzérmet szerzett.

A kétnapos hollandiai viadalon a spanyolországi világbajnokság számos jeles résztvevője ott van, köztük a 200 méteres férfi mellúszás immár háromszoros vb-aranyérmese, [namelink name="Gyurta Dániel"] is.

Címkék#úszás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!