Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Hullámzott a Pick játéka

Egy pillanatig sem engedte át a vezetést a PLER-nek a Pick Szeged, ennek ellenére nem lehetett maradéktalanul elégedett Vladan Matics edző Andjelkovicsék 33–27-es győzelme után.
Pick Szeged–PLER-Airport 33–27 (18–14)
Budapest Bank férfi kézilabdaliga. Újszegedi sportcsarnok, 1500 néző. Vezette: Jancsó, Marczinka.
Pick Szeged: Szente – Bendó 1, Krivokapics 5 (3), ANDJELKOVICS 6, DJURKOVICS 4, Ilyés 3, VADKERTI 8. Csere: Calic (kapus), Herbert, Sutka, BERTA 3, Bajusz 2, Lele 1. Edző: Vladan Matics.
PLER: Szathmári – Balogh, HARSÁNYI 7, Pál 1, Bakos Gy. 3, Józsa M. 2, Lendvay. Csere: Novák (kapus), Szabó 6 (4), Kocsi 1, RÉV 5, Forgács 2, Korsós. Edző: Nagy Károly.
Kiállítások: 10, ill. 8 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 5/4.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 3-0, 12. p.: 5-4, 19. p.: 11-6, 24. p.: 13-10, 27. p: 15-13, 37. p.: 20-18, 44. p.: 26-21, 47. p.: 26-24, 55. p.: 30-27.

Vadkerti Attila a legeredményesebb

Kár, hogy nem látta most Skaliczki László szövetségi kapitány, mennyire éretten is tud játszani Vadkerti Attila, a Pick válogatott játékosa. A szegedi balszélső nem csupán a mérkőzés legeredményesebbje lett, hanem nyugodtan rá lehet testálni a legtöbbet mozgó játékos jelzőt is.
– Semmi különöset nem csináltam, csak fegyelmezetten betartottam Matics edző utasításait. Az volt ugyanis a feladatom, hogy gyorsan induljak meg, s a kapott labdával igyekezzek minél hamarabb elérni az ellenfél kapuját. Ez a feladat pedig, úgy érzem, számomra testhez álló. Nagyon bízom abban, hogy a jövőben is hasonló taktikai feladatot kapok, s bizonyítani tudom, nem véletlenül számított rám eddig is a szövetségi kapitány.

A standard sérültek, Puljezevics és Bakos mellett az utolsó pillanatban kiderült, hogy bokasérülés miatt Mezei Richárd sem vállalhatja a játékot. A vendégeknél azonban mindenki meggyógyult, s ahogy Szabó Péter ígérte, a vendégek nem feltartott kézzel vágtak neki a mérkőzésnek. Ennek ellenére egy ideig szinte hibátlanul működött a hazai védőfal, a támadások pedig rendre gólt értek. Aztán fordult a kocka, s egyre gyakrabban kellett Szente kapusnak kiszedni a hálóból a labdát.

Aztán ismét megemberelték magukat Andjelkovicsék, s olyan szép és ötletes támadásvariációkat mutattak be, amit korábban nem láthattunk. A Pick lendületét azonban egyrészt az eléggé szerény kapusteljesítmények, másrészt pedig a védelem gyermeteg hibái törték meg. De azt minden szegedi drukker észrevehette, hogy a csapat már nem egysíkúan támad, s a védekezésben is vannak tudatos és begyakorolt taktikai elemek. Egyre markánsabb játékot produkál a csapat, amely természetesen már Vladan Matics kitűnő szakmai munkájának eredménye.

Vladan Matics: – Győzelmünk ellenére sem vagyok maradéktalanul elégedett a mutatott játékkal. Különösen a védekezésben számítottam jobb teljesítményre. Van még három hetünk a Veszprém elleni hazai rangadóig, s talán ezen is sikerül javítanunk.
Nagy Károly: – Az eredmény számunkra kissé csalóka, hiszen nem volt ekkora különbség a két csapat között.

A további eredmények: Dunaferr–Nyíregyháza 37–25, Győr– Debrecen 27–24, Veszprém–Komló 39–21, Békés– Gyöngyös 29–26, Százhalombatta–Tatabánya 27–29.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olaszországba utazik a Beton

A férfi vízilabda OB I a világbajnokság után, április 7-én folytatódik. A jövő héten a két Csongrád… Tovább olvasom