Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 10°C Még több cikk.

Hungerit-Szentes: bajnoki cím, légiósszemmel

A Hungerit- Szentes női vízilabdacsapata óriási küzdelemben nyerte meg 14 év után a magyar bajnokságot. A sikerben jelentős szerepet játszottak a légiósok, a holland Sabrina van der Sloot, a görög Stefania Terefou és az angol Peggy Etiebet.
– Hogy mi jut eszembe a bajnoki döntőről, a győzelemről? – kérdezett vissza a Hungerit holland légiósa, Sabrina van der Sloot, majd rávágta: a bulik! Egymást követték szerdán, csütörtökön, egészen vasárnapig, amikor a szülők látták vendégül a Delelőben az aranyos csapatot. Az angol lány, Peggy Etiebet a négygólos hátrányból való egyenlítést is megemlítette, és azt: ilyen közönség előtt még soha nem játszott. Ehhez a tini, a 18 éves, az elődöntőben és a döntőben bravúrt bravúrra halmozó görög kapus, Stefania Terefou is csatlakozott.

A siker titkaként kórusban mondták a csapategységet, hogy mindig mindenki segített a másiknak, ha gondja volt védekezésben, támadásban.
Aranyos külföldiek. Sabrina van der Sloot, Stefania Terefou és Peggy Etiebet már első évében bajnok lett Szentesen. A szerző felvétele
Aranyos külföldiek. Sabrina van der Sloot, Stefania Terefou és Peggy Etiebet már első évében bajnok lett Szentesen. A szerző felvétele

– Az edzéseken, a mérkőzéseken kívül is sok időt töltöttünk együtt, közös programokon, ezek is sokat jelentettek a csapategység kialakulásában – érvelt Sabrina. Peggy még egy „hozzávalót" említett, Tóth Lászlót, az edzőt, amit Sabrina megerősített: jó, magas színvonalú tréningeken vehettek részt. Nem kerülhettük ki a kérdést: hazájukban milyen a rangja a magyar aranynak, és milyennek ítélik meg a bajnokságot?

Vörös rózsa és fogadás

– Szenzációs siker, a szív diadala volt! Köszönjük a lányoknak – mondta Szirbik Imre, Szentes polgármestere, aki a csapat törzshelyére,
a Pano Sport Pubba egy-egy szál vörös rózsát vitt a keret tagjainak.
Elmondta: pénteken 14 órakor a város vezetése, a képviselő-testület fogadja a bajnokcsapatot és vezetőit a polgármesteri hivatalban.
– Görögországban maximum két jó együttes van, itt öt-hat, ezért minden meccsre komolyan kellett készülnünk, soha nem lazsálhattunk – mondta Stefi, a gondolatot Peggy fűzte tovább. – A magyar pontvadászat nagyon erős, Angliához képest sokkal többen és magasabb színvonalon foglalkoznak a sportággal. Egyébként én vagyok az első angol női vízipólós, aki magyar bajnokságot nyert – jelentette ki. Sabrina tett rá még egy lapáttal.

– Magyarországon sokkal népszerűbb ez a sportág, mint Hollandiában, és a klubokban is komolyabb munka folyik, mint nálunk. A magyar aranynak nagy a presztízse!

A szurkolók mindhármukat megszerették, a két szentesi B közép, a Köménymag és a Patriots minden meccsen brit, holland és görög zászlóval kedveskedett nekik, és egy szép megmozdulás után a nevüket skandálták. Vajon maradnak kék-piros színekben? Sabrina és Stefi szinte egyszerre mondták, folynak a tárgyalások, még semmit sem mondhatnak. Elárulták: szívesen meghosszabbítanák szerződésüket, mert jól érzik magukat a csapatban, megszerették a várost (csak így zárójelben: úgy tudjuk, van der Sloot a barátját is hozná Szentesre, a jó fizikumú, jól úszó pólós erősítené a Valdort).

– Én nem maradok, klubszinten végleg abbahagyom a vízilabdát – közölte a 38 éves Peggy Etiebet –, bár azt még nem döntöttem el, ez az elhatározás igaz lesz-e a válogatottra is, amely egyre kevesebb állami támogatást kap. Csábító viszont, hogy a sportág Európa- bajnokságát idén Budapesten rendezik, és ebben az országban 1 év alatt rengeteg kellemes élményt, emléket gyűjtöttem – például megszerettem a pörköltöt. Jogász végzettségem van, ezt szeretném hasznosítani a jövőben, de a sportágtól sem akarok teljesen elszakadni: azt tervezem, Győri Eszterhez hasonlóan gyerekeket fogok oktatni a vízilabdázásra.

A budapesti vízilabda-Eb- re visszatérve Stefi és Sabrina is megemlítette: egy-két hét pihenőt kapnak, utána válogatottbeli kötelezettségeiknek kell eleget tenniük.

Sipi is segített

– Valóban csoda kellett a győzelemhez, a bajnoki cím eléréséhez – mondta Dömsödi József, a Szentesi Vízisportért 2006 Alapítvány elnöke, azzal folytatva: szerinte ezt a csodát, a csapat fantasztikus akarásán túl, Sipos Editnek hívták. A fiatalon elhunyt kiváló vízilabdás – 10-szeres bajnok, BEK-győztes, Európa- és világbajnok – az égből segített a lányoknak a kritikus pillanatokban, 5–9 után.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diapolo-Szeged: szombaton dől el a bronzérem sorsa

A Diapolo-Szeged férfi vízilabdacsapata az OB I bronzcsatájának második felvonásán nem bírta az iramot, így a párharc a Tisza-parton zárul szombaton. Tovább olvasom