Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Idegenbeli szereplések

A holnap 18 órakor kezdődő Győr–Pick Szeged férfi kézilabda bajnoki összecsapás különlegessége az lehet, ha így marad a tabella állása, hogy a három győzelemig tartó rájátszást szintén ebben a párosításban kezdenék. A Szeviép-Szegednél a héten edzőváltásra került sor.
Győri ETO - Pick Szeged

Herbert egykori csapata ellen szerepel. Fotó: Schmidt Andrea
A sors mindig produkál érdekességet. A holnap 18 órakor kezdődő Győr–Pick Szeged férfi kézilabda bajnoki összecsapás különlegessége az lehet, ha így marad a tabella állása, hogy a három győzelemig tartó rájátszást szintén ebben a párosításban kezdenék. Egy biztos, nagy a különbség mind a táblázaton elfoglalt hely, mind pedig a játékosállomány tudásában.

– Többször hallottam már olyan véleményt, hogy a Győrben szereplő játékosok közül többen nem is ütik meg az NB I-es szintet. Tóth László kollégám azonban annyira tudja fanatizálni tanítványait, hogy sokszor meglepetést is okoznak. Különösen az úgynevezett nagycsapatokat foszthatják meg a sikerélménytől. Szerencsére a miénket az utóbbi években már nem keserítették meg – mondta Kovács Péter, a Pick Szeged edzője. A szakember ezután azt hangsúlyozta, hogy a Győr mindig is arról volt nevezetes, hogy tele van lelkes és tehetséges fiatalokkal. A jelenlegi csapatot a debreceni junior világbajnokságon bronzérmet nyert magyar válogatottból öten – Kovács, Pálos, Schuck, Szalafai, Tomori – erősítik.

– Nem szabad azonban lebecsülni a többieket sem, hiszen a magyar NB I legnagyobb lövőerejű játékosának tartott Józsa Dávid, az irányító Kovács Ádám, valamint a magas és szintén jól lövő Nyikes Csaba okozhat a kapusainknak nehéz pillanatokat. Meg kell még jegyeznem, hogy felépült a sérüléséből Gerháth Zoltán kapus is, aki a Pick ellen mindig nagyon jó formát szokott mutatni – állapította meg a szegedi tréner.

Kovács Péter edző a pénteki foglalkozást követően még nem döntötte el, hogy a bő, tizenhetes játékoskeretéből melyik tizennégyet játszatja. Mint kijelentette, van még ideje a döntésre, hiszen ma még lesz a csapatnak egy edzése, s addig még valaki meg is sérülhet, vagy megbetegedhet.

DKSK - Szeviép Szeged

Szlimák jól dolgozott az edzésen. Fotó: Schmidt Andrea
A Szeviép-Szeged NB I A csoportos női kosárlabdacsapata holnap 18 órakor Diósgyőrben lép pályára. A héten edzőváltásra került sor a Tisza-parti gárdánál. A szerb trénerrel, Zseljko Dokiccsal közös megegyezéssel bontott szerződést a klub. Ideiglenesen Domokos Mihály ült le a padra. Az új edzővel tegnap délután beszélgettünk.

– Kezdjem a rosszal: Violeta Vukovics biztos, hogy továbbra is harcképtelen. A center pihenteti térdét. Továbbra sem lehet tudni, hogy milyen súlyos a sérülése. Most kíméli, bő egy hét múlva kiderülhet, hogy tud-e még a bajnokságban játszani. Ha nem bírja a terhelést, akkor elkerülhetetlen a műtét. Szerencsére a többiek gőzerővel készülnek a miskolci bajnokira. Ez lesz az utolsó alapszakaszbeli meccsünk. Nem mi vagyunk az esélyesek, a hazaiak remek hangulatban készülhetnek ellenünk. A múlt héten hatalmas sikert könyvelhettek el, hazai pályán legyőzték a címvédő Pécs csapatát. Nekünk a jövő heti soproni Magyar Kupa-döntőre egy remek felkészüléssel szolgálhat a találkozó. Az MK-ban a bronzéremre hajtunk, szeretnénk a dobogó harmadik fokára felállni.
Domokos Mihály segítője, Donkó Orsolya, a Szeviép egykori válogatott irányítója.

– Kezdjem egy örömteli hírrel: egykori csapattársunknak, Roczkov Viktóriának szerdán kisfia született, aki az Andor Brunó nevet kapta. Mindennap, délelőtt és délután is ott voltam a tréningeken. Nagyon jól dolgoztak a lányok. Élvezem a munkát, ismét az egykori játszótársak között lehetek. Nem mi vagyunk a DKSK elleni találkozó esélyesei, éppen ezért felszabadultan játszhatunk.

S.J. - S.R.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sportágak széles tárháza Újszegeden

Igazi új otthonra leltek az újszegedi teke- és bowlingcentrumban a két sportág hívei. A Derkovits… Tovább olvasom