Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Idén is bajnokokat neveltek: évzáró díjátadó ünnepségét tartotta az ország egyik legeredményesebb vízisport-klubja

Idén is bajnokokat neveltek: évzáró díjátadó ünnepségét tartotta az ország egyik legeredményesebb vízisport-klubja
Hétfőn tartotta évzáró ünnepségét a Szent-Györgyi Albert Agórában az NKM Szeged Vízisport Egyesület, amelynek versenyzői a három szakágban (kajak, kenu, evezés) idén összesen 39 nemzetközi és 145 hazai érmet szereztek.
280 fő befogadására alkalmas a szegedi Szent-György Albert Agóra földszinti nagyelőadója. Nos, a terem hétfőn majdnem kicsinek bizonyult: az NKM Szeged Vízisport Egyesület itt tartotta ugyanis az évzáró díjátadó ünnepségét, amelyen a klub kajakosait, kenusait, evezőseit jutalmazták a támogatók, a szakági szövetségek képviselői, a szülők és a média munkatársai előtt.

Az új névadóval és annak használatával még ismerkedünk – a DÉMÁSZ-t a Nemzeti Közművek, röviden NKM váltotta –, azt viszont már megszokhattuk, hogy az év eseményei és eredményei alapján van ok az ünneplésre. Az év jelentős eseményeit egy kisfilm összegezte, bemutatkozott az NKM és a cég vezérigazgatója, Bally Attila, legelőször pedig Dervarics Attila elnök osztotta meg a jó hírt: a klubok között a szegedi a harmadik helyen zárt az ország kajakos, kenus egyesületei között.
Évzáró díjátadó ünnepségét tartotta az ország egyik legeredményesebb vízisport-klubja. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA

25 versenyző, 39 érem: így zárták az egyesület sportolói a nemzetközi viadalokat. Nem volt hiány aranyban, ezüstben, bronzban az országos bajnokságokon sem, hiszen az NKM Szeged VE sportolói 145-ször állhattak dobogóra. Ehhez a teljesítményhez a támogatók elengedhetetlenek és a klub szerencsés, hiszen ugyanaz a négy főszponzor áll mögötte régen – van, amelyik az évezred kezdete óta.

– Mindig nagy örömmel jövök erre a rendezvényre – mondta Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöke. – A sportág fantasztikus évet zárt, hiszen a sok dobogós hely mellett minden eseményről elhoztuk a legeredményesebb nemzet elismerését. Ti is sokat tettetek ezért, hiszen a szegedi kajakosokra és kenusokra mindig lehet számítani.
Évzáró díjátadó ünnepségét tartotta az ország egyik legeredményesebb vízisport-klubja

Az elnök szavai után a két szakág legjobbjai és edzőik kapták meg egyéni elismeréseiket. A jelen és a jövő versenyzői sorjáztak a színpadon – meglehet, jobban izgultak, mint a vízen a rajt előtt. Hiába, az az ő igazi környezetük.

– A szegediekre az evezősök is számíthatnak – nyilatkozta az újabb szegedi sikerszakágról Bényi Szabolcs, a Magyar Evezős Szövetség elnöke. – A sportág fejlődése nem állhat meg országos szinten, és a szegedi példa révén tudjuk, van bőven mit tenni azért, hogy a kajakosok és kenusok nyomába érjünk.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

50 éve Albert Flórián kapta meg az Aranylabdát - kiállítást rendeztek az évforduló alkalmából a Bálnában

50 éve Albert Flórián kapta meg az Aranylabdát - kiállítást rendeztek az évforduló alkalmából a Bálnában
"Ha Flóri bácsi ma nyerte volna el az Aranylabdát, ugyanolyan sztár lenne, mint Cristiano Ronaldo" -… Tovább olvasom