Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Ifj. Gyetvai Antal az osztrák RSC Reganban folytatja

A szegedi ifj. Gyetvai Antal a Dunaújvárosban rendezett motorcsónakos díjátadó gálán a harmadik bajnoki címéért járó serleget vette át. Az S550-es kategória győztese azonban az idén már osztrák színekben versenyez.
Az S550 első helyéért járó serleggel. Fotó: Schmidt Andrea
A Magyar Motorcsónak-szövetség a hagyományoknak megfelelően most is megadta a módját annak, hogy a díjátadó ünnepséget emlékezetessé tegye. A napokban Dunaújvárosban tartották a serlegosztó összejövetelt, amelyen szegediek is érdekeltek voltak. Feil János, a szövetség szegedi elnöke mellett ifj. Gyetvai Antal és a Főnix SE versenyzője, Bodor Péter volt az esemény egyik főszereplője. Az utóbbi két motorcsónakos teljesítményét hatalmas kupával ismerték el.

Ifj. Gyetvai Antal az S550-es kategória három ob-futamát magabiztosan megnyerte, így százszázalékos teljesítménnyel szerezte meg, immáron harmadik alkalommal, a bajnoki címet.
– Nagyon hasznosnak tartom, hogy Szlovák–magyar Barátság-kupa néven kibővült a hazai bajnokság. Ez pedig azt jelentette, hogy nagyobb volt az indulók létszáma, élesebb lett a küzdelem. Pozsonyban, Ercsiben és Dunaújvárosban sikerült megelőznöm a riválisokat, ami természetesen a jó technikai felkészültségnek is köszönhető. Ebben nagyon nagy segítségemre volt édesapám, aki nagy odafigyeléssel készítette fel minden egyes alkalomra a hajót – emlékezett vissza ifj. Gyetvai Antal.
A motorcsónakos elárulta, hogy egy időre ez volt az utolsó magyar bajnoki címe, mert az áprilisi első erőpróbán már a sokkal előnyösebb ajánlattal előálló osztrák RSC Regan színeiben versenyez.

– A szegedi Európa-bajnoki futamon keresett meg a linzi klub vezetője, s felajánlotta, hogy náluk versenyezzek – magyarázta a szegedi sportoló. – Kertes János, aki annak ellenére, hogy már egy évtizede visszavonult, még mindig óriási tekintélynek örvend, nekem is sokat segített a papírmunka elintézésében. Nem ismeretlen számomra az új egyesületem, hiszen a négyszeres világbajnok Havas Attila, s Csákó Ferenc – mindkettő fogalom a sportágban – is náluk versenyez. Ez számomra új kihívást jelent, hiszen nem vallhatok szégyent. De ami megnyugtató, hogy az osztrákoknál nincs zsákbamacska: az állam támogatja a motorcsónaksportot, s biztosítást is lehet kötni. Mindez itthon nem volt meg.

A motorcsónak-versenyző elárulta, hogy a tavalyi világbajnoki hatodik helyre befutó hajót teljesen átépítik. Édesapja, id. Gyetvai Antal a Kertes János által ingyen felajánlott F500-as hajóból kiszerelt technikát ülteti át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két félidő a Csillagban

A Pick Szeged játékosai tegnap a délelőtti edzés után egy mérkőzésnyi időt töltöttek a Szegedi… Tovább olvasom