Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Igazolatlan hiányzás: elmaradt a megyeegy rangadója

Eltűntek a hazai csapat igazolásai, így elmaradt a tegnapi Ásotthalom–Mórahalom megyeegyes futballrangadó. A papírokat később egy út mellett eldobva megtalálták – az ásotthalmi együttes vezetése ismeretlen elkövető ellen feljelentést tett.
Hiába lett volna több száz néző kíváncsi a labdarúgó megyeegy listavezetőjének és másodikjának összecsapására, vasárnap elmaradt az Ásotthalom–Mórahalom találkozó.

Az összecsapás előtt már szinte megtelt az ásotthalmi pálya, a vendégek kifutottak melegíteni. A hazai oldalon azonban a pánik lett úrrá, mivel a kezdés előtt fél órával nem találták meg a meccshez szükséges papírokat: a játékengedélyeket és az orvosi igazolásokat.

A hazai csapat legutóbb a múlt heti, Tápé elleni győzelem után találkozott ezekkel. Akkor a szerelés közé tették azt, ott viszont nem találták tegnap, hiába túrták fel többször is, és a tápéi pályán sem találták meg a papírokat. Többek szerint valaki ellopta azokat.

Focibotrány Ásotthalmon. Fotó: Frank Yvette (galéria)

Aradi Csaba játékvezető megvárta az ilyenkor kötelező fél órát, majd a papírok hiányában nem tehetett mást – lefújta az el sem kezdődő összecsapást.

„Rajtunk kívülálló technikai okok miatt maradt el a találkozó. A vezetőség ismeretlen tettes ellen megtette a feljelentést" – szól a klub közleménye.

– Futballozni, rangadót nyerni érkeztünk Ásotthalomra, remek idő, szépszámú közönség várta a meccset. Sajnálom, hogy így alakult – mondta Tóth Ákos, a vendégek edzője.

Aztán úgy alakult, hogy nem kellett napokig keresgélni: egy bekötőút mellett tegnap 16 óra után egy idős házaspár megtalálta az igazolásokat, és be is vitte azokat a rendőrségre.

Focibotrány Ásotthalmon. Fotó: Frank Yvette (galéria)

– Nyilvánvaló, hogy valaki meg akarta akadályozni, hogy ezt a meccset lejátsszák, és sikerült is neki. Bízom benne, hogy nem a zöld asztalnál dől majd el a három pont sorsa – mondta érezhetően feszülten Hevesi Tibor, az ásotthalmiak egyik edzője.

Az ügyben már a héten döntés születhet, az MLSZ megyei területi igazgatóságának versenybizottsága tárgyalja majd.

– Hétfőn hivatalból eljárást indítok az ügyben, és kedden talán már el is kezdődhet a vizsgálat. Mindenképpen javaslom majd a versenybizottságnak, hogy mindkét felet hallgassa meg az ügyben, amelyre hatással lehet a rendőrségi vizsgálat eredménye is – mondta Nógrádi Tibor területi igazgató.

Valószínűleg kétféle döntés születhet: vagy lejátsszák a meccset egy későbbi időpontban, vagy a Mórahalom meccs nélkül jut a három ponthoz.

Olvasóink írták

  • 2. jtozso 2011. november 14. 22:04
    „Számomra érthetetlen,hogy eltünhet egy csapat igazolása.
    Hosszú évekig voltam a labdarúgás közelében,mint vezető is és az én feladatom volt többek között az igazolások kezelése stb.Soha nem hagytam sehol,se öltözőbe(a JV.öltözőbe addig még a meccs zajlott)se szertárba,hanem mindig nálam volt egy táskában és az én tudtom nélkül nem férhetett hozzá senki.
    Mindenképpen érdekes eset és nagyfokú felelőtlenség szerintem.”
  • 1. airwaves 2011. november 14. 11:10
    „A klasszikus kérdés: Kinek állt érdekében?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NB III: vásárhelyi öröm

A labdarúgó NB III Alföld csoport 13. fordulójában a Csongrád megyei csapatok közül csak a HFC… Tovább olvasom