Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Ígéretes egységek az olimpia előtt

Ma az ezerméteres előfutamokkal kezdődik a csehországi Racicében a kajakosok és kenusok Európa-bajnoksága. Az eseményre a Démász-Szegedből népes küldöttség utazik, a versenyzőket szakáganként igyekszünk bemutatni. Ezúttal a férfi kajakosok vannak soron.
 
A férfi kajakszakág

1000 m, K1: Benkő Zoltán (Győr). K2: Kammerer Zoltán (Győr), Kucsera Gábor (Domino Honvéd). K4: Sík Márton, Csamangó Attila (mindkettő Démász-Szeged), Boros Gergely (Paks), Boros Attila (Tiszaújváros). 500 m, K1: Benkő. K2: Kammerer, Kucsera. K4: Sík, Boros A., Csamangó, Bozsik Gábor (Csepel). 200 m, K1: Boros G. K2: Sík, Csamangó. K4: Kadler Viktor (Győr), Gyertyános Gergely (UTE), Beé István (Domino Honvéd), Babella Balázs (Pécs).
Az elmúlt évben válogatók híján óriási csaták voltak a férfi kajaknégyesek összeállításakor. Egy kiváló fiatal szegedi páros, Sík Márton és Csamangó Attila szenvedő alanya volt a végső döntésnek, mert helyük lett volna a négyesekben, ám végül „csak" kétszáz párost mentek a 2005-ös Eb-n. Ezúttal is utaztak a kontinensbajnokságra, ráadásul most három számban lesznek érdekeltek.

– Síkék 2005-ben az U23-as Eb-n megnyerték az ötszáz párost, és a kvartettben ezren másodikak voltak. Utóbbi olimpiai szám, ezért fontos dolog ez. Most három számot mennek, a dobogót várom tőlük mindkét kvartettben, kétszáz párosban pedig az első hat hely valamelyike érhető el. Igaz, ők nem kifejezetten sprintspecialisták – nyilatkozta Petrovics Kálmán, a Démász-Szegedi VE igazgatója.

– Sokat várok a csapathajóktól – hangsúlyozta Angyal Zoltán szövetségi kapitány. – Úgy érzem, az ezer és az ötszáz méteren induló csapatunk is nagyon ígéretes a pekingi olimpia szemszögéből. Kétszázon pedig bár Beé Istvánék a második válogatón botlottak, többször bizonyították már, hogy a világ egyik legjobb egységét alkotják.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

DFA: nyári focisuli

A DFA (Deutsche Fussball Akademie – Német Futball Akadémia) ismét nyári focisulit szervez. A… Tovább olvasom