Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Így is lesz folytatás: Szeged Beton-Rijeka 5-7

A csoportelsőség nincs meg, ennek ellenére folytathatja szereplését az Euroliga 2. csoportjában a Szeged Beton csapata. Baksa parádés teljesítménye se volt elég a győzelemhez, 7-5-re győzött a Rijeka.

Euroliga 1. csoportkör, C-csoport, 3. forduló.
Szeged, újszegedi sportuszoda. 300 néző. Vezette: Aslanyan (török), Lehn (német).

Szeged Beton -Rijeka 5-7 (1-2, 2-1, 1-1, 1-3)

Beton: Baksa - Somogyi, Török, Komlósi, Molnár 1, Vindisch 1, Kiss 2. Csere: Varga, Busila, Juhász, Younger, Kayes 1. Edző: Kásás Zoltán.

Rijeka: Car - Garcia 1, Jelaca, Varga Dániel 2, Barac, Varga Dénes 2, Paskvalin 1. Csere: Glavan 1,  Krapics, Frankovics, Tiskivski, , Krizman,  Jurisics. Edző: Zoran Roje.

Emberelőny: 7/3 ill. 13/3.

Ötméteres: 2/1 ill. -.

A csoport végeredménye: 1. Rijeka 9 pont, 2. Szeged Beton 6, 3. Montpellier 3, 4. Nagyvárad 0.

4. negyed (1-3)

8. perc:
utolsó lehetőség az egyenlítésre, fórban a Beton. Kásás Zoltán időt is kér. Megvolt a figura, de Kiss lövése nem csúszott be a rövid oldalon, Car odaért. Felhozza a Szeged, de visszakerül a horvátokhoz, Varga Dániel egészpályás lövése is becsúszik.

7. perc: Paskvalin, Barac és Varga Dénes se elég ahhoz, hogy Baksa kapuját bevegyék. Egészen addig, amíg a kisebbik Varga meg nem úszik. Ismét a Rijeka vezet. 5-6.

6. perc: Komlósi lövését mindenki bent látta, vagyis bent akarta látni. Kontra a horvát oldalon, ismét mi jövünk. Vagyis jöhetnénk, de itt is kontra.

5. perc: Most már mi is kapunk egy fórt, Kiss minden dühét beleadja a lövésbe. Meg is érte. Megvan az első duplázónk. 5-5.

Euroliga 1. csoportkör: Szeged Beton-Rijeka 5-7. Fotó: Frank Yvette (galéria)

4. perc: Török sistergős bombája után újabb előny, persze vendég, időt kér a Rijeka. Ez már röhej. 12. előnyét kapja a Rijeka, Varga Dániel most nem hibázik. 4-5.

3. perc: Újabb vendég fór, de újra kimarad. Így adogathatják a horvátoknak, amíg nem lövik be. Zsinórban a 7. marad ki.

2. perc: Jól üzemel a szegedi védelem, bár csak a támadókról is elmondhatnánk...

1. perc: A Rijeka kezdhette az utolsó játékrészt, nem sok sikerrel. Mi se voltunk jobbak az első támadásban.

3. negyed (1-1)

8. perc:
Újabb vendég fór, szinte már hiányzott. Barac lövése azonban kimarad, Kisstől labdát szereznek a vendégek. Rádobják, de már vége.

5. perc: Molnár lelkes, de ettől még nem lesz gól. Elakad a blokkban a labda, jöhet a Rijeka, előnyben. Csak a kapufán csattan a lövés, jöhetünk.

4. perc: Kimarad a szegedi lehetőség, Garcia úszik meg a jobbszélen, sajnos Baksa már tehetetlen volt. Újra egál. 4-4.

3. perc: Ötödik előnyét kapja a Beton, Kásás Zoltán kér gyorsan időt. Ezt be kell lőni! Vindisch meg is teszi, köszönjük meg azért a horvát blokknak is. Vezet a Beton! 4-3.

1. perc: Vindisché a ráúszás, de az első fórból nincs gól. Pedig at esély megvolt.

2. negyed (2-1)

8. perc:
Török kiváló labdát adott Kayesnek, aki centerből egyenlít. Ez de szép volt. 3-3. Kellett, mint egy falat kenyér Baksa védése. Félidőben marad a 3-3.

7. perc: Fórban a Rijeka, Molnár buta hibája után félhet a Beton. Időt kérnek a vendégek. Jót is tett nekik, Frankovics beadása után Glavan emelkedik ki középen. Megint ott az előny. 2-3.

6. perc: Molnárnak nincs szerencséja a kapufákkal. Varga Dénesnek a bíróval, két méteren belül volt már...nem tetszik neki. Ismét úszóverseny. Molnár megint, és megint nem jó. valamit kellene most már tenni fiúk.

Molnár nagyon akart, sokszor már túlságosan is. Fotó: Frank Yvette
Molnár nagyon akart, sokszor már túlságosan is.
Fotó: Frank Yvette

5. perc: Jelaca erőtlen, középre tartó lövését könnyedén fogja Baksa. Most már jó lenne egy gól is...szegedi, mindenekelőtt. Erre még várni kell, Molnár kapkodta el a támadást.

4. perc: Baksa továbbra is szenzációs. Somogyi védekezik jól, mi jöhetünk.

3. perc: Ismét egy félpályáig visszapattanó rijekai lövés, ez hihetetlen. Varga Dániel újabb próbálkozása mellé. Köszönjük! Varga Péternek is, a második szegedi büntetőt is ő harcolja ki. Molnár ugyanoda lőné, mint az előbb, de ez kivágódik a felső kapufáról.

2. perc: Varga Dani lövését Baksa hárítja, de Molnár adja el a labdát. Ezért nagyon kár volt...

1. perc: Youngert most megelőzi Varga Dénes, de a fiatal ausztrál labdát szerez a horvát támadás elején. Varga Péter harcol ki ötméterest, Molnár keze nem remegett meg. 2-2.

1. negyed (1-2)

8. perc:
Török próbálta bevágni Car mellett a labdát, de a horvát kapus visszaér a rövidre. Szerencsére Varga Dániel pöccintése nem esik át a gólvonalon, a negyed végén marad az egygólos horvát vezetés.

7. perc: Frankovics tüzel távolról, Baksa kiüti. Előnyben a Rijeka, de Vindisch jó ütemben érkezik a beadásra.

6. perc: Sokáig jár körbe a labda, de mire Vindisch lőne, már lejár az idő. Török azonban labdát szerez, de Kayes ellen fújnak kontrát. Ez azért vicces.

5. perc: Somogyi átadását szedik le a védők, újra a Rijeka jöhet. Sajnos jön is, Paskvalin előnyből csapja be szegedi védőket. 1-2.

4. perc: Végre nekünk is van fórunk, Kiss gyorsan él is a lehetőséggel. Megvan az egyenlítés. 1-1. Megúsztuk a horvát rohamot, Molnárnál viszont kontrát fújnak.

Vindischnek ma is összejött egy gól. Fotó: Frank Yvette
Vindischnek ma is összejött egy gól.
Fotó: Frank Yvette

3. perc: A hosszú támadásnak meg is lett az eredménye, Varga Dénes szélről csavar Baksa kapujába. 0-1.

2. perc: Előnyben támadhat a Rijeka, három kéksapkás Baksával szemben, de bravúrral hárít a szegedi kapus. Varga Dani lövi szét a kapufát, egészen félpályáig jön vissza a labda, továbbra is a horvát gárda támad.

1. perc: Vindisch előzi meg Varga Dénest, de az első támadás még elég halovány. Kiss lövését fogja Car. A kezdésre a nap is mintha kisütött volna, a hétvégét tekintve ma vannak a legtöbben.

11.30: Az eső ellenére sem üresek a lelátók, de azt hiszem, nem ma lesz nézőcsúcs az uszodában. A csapatok már melegítenek, szűk fél óra még a kezdésig.

A kora reggeli időpont ellenére azért jópáran kilátogattak az újszegedi sportuszodába, bár a 10.30-kor kezdődő Nagyvárad-Montpellier nem bizonyult presztízscsatának. Az első negyed ennek fényében 0-0-val zárult, a félidőben azonban 3-1-es nagyváradi vezetéssel fordultak a csapatok. A fehérek előnye szinte végig megmaradt,  Chipotel azonban az utolsó játékrész 3. percében egy gólra hozta fel a francia alakulatot, majd 3 perccel később Popovics egyenlített (5-5). A Nagyvárad kálváriája itt nem ért véget, bő egy perccel a vége előtt átvette a vezetést a Montpellier. Fél perccel a vége előtt időt kértek a váradiak, minden mindegy alapon indultak neki az utolsó támadásnak. A 3. hely szempontjából a döntetlen is franciáknak kedvezett, ami ennél több, minden bizonnyal életük első győzelmét szerezték az Euroliga sorozatban. A vége 5-6 (0-0, 3-1, 2-2, 0-3) a franciáknak.

Korábban

Az Euroliga 1. csoportköre C-csoportjának első két fordulóját zökkenőmentesen vette mindkét alakulat. A Rijeka előbb 15-7-re győzte le a Nagyváradot, majd szorosabb meccsen, de 9-7-re a Montpelliert.

A hazaiaknak egyik mérkőzésen sem volt félnivalójuk, Molnárék a franciák ellen 14-6-ra, a románok ellen 11-5-re diadalmaskodtak.

Ezzel a szegediek már biztosan ott vannak a 2. csoportkörben, ami mérkőzés a csoportgyőzelemről dönt, ennek ellenére nem vehetik félvállról a mai találkozót.

Olvasóink írták

  • 1. manboy 2010. szeptember 26. 17:49
    „Bravó Beton! Gratulálok a továbbjutáshoz!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mikler parádéval: Pick Szeged-Schaffhausen 29-26

A Pick csikócsapata végig vezetett a svájci Schaffhausen elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen, így… Tovább olvasom