Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Igyekszik higgadt maradni

Ha az időjárás nem szól közbe, és a pályaviszonyok is úgy akarják, a hét végén – egy hét csúszással – végre elkezdődik a szezon a labdarúgó NB II-ben is. A Makó FC egyik meghatározó játékosa, Varga Róbert az őszihez képest csapatától és önmagától is jobb teljesítményt vár.
Varga Róbert (jobbról) tud küzdeni. Fotó: Karnok Csaba
Elmaradt a várakozástól a Makó FC az elmúlt szezonban. Nemcsak a szurkolók, a szakmai és az egyesületi vezetés, de még a zöld-sárgák játékosai is többre, jobbra számítottak az őszi szezonban. Reálisan látják a helyzetet, a 14 mérkőzésen szerzett 15 pont igen kevésnek mondható, még akkor is, ha tudjuk, Makón az iskola és a munkahelyi elfoglaltság mellett futballoznak. A felmerülő kritikákat jogosnak érezte a Maros-parti drukkerek egyik kedvence, az együttes meghatározó futballistája, Varga Róbert, ismertebb nevén, Csibu.

Jó erőben lesznek

– Egy biztos, fizikálisan nem lehet problémánk tavasszal – jelentette ki a középpályás. – Az elmúlt négy-öt évben még egyszer sem futottunk annyit felkészülés alatt, mint most. Igaz, mást nem is tehettünk volna, hiszen Makón a pályaviszonyok mást nem tettek lehetővé. Még az volt a szerencse, hogy többször játszhattunk a szegedi műfüves pályán, ha az sem lett volna, nem is tudom elképzelni, hol tartanánk.
A nagy munkabírású labdarúgó ehhez még hozzátette azt is, hogy azért a műfű teljesen más, mint a gyep.

– Egyedül Mezőhegyesen léptünk pályára füvön, így aztán én is kíváncsian várom, mire leszünk képesek a bajnokságban. Pláne úgy, hogy a csapat új védekezési formációval kénytelen majd szerepelni. Kazán Attila kiválásával elvesztettük az egyetlen jobbhátvédünket, így kénytelenek vagyunk a négyvédős rendszerről áttérni a háromvédősre.
Makón mindenki bízik a jó tavaszi szereplésben, az őszinél lényegesen eredményesebb folytatásban.

Cél: a nyolcadik hely

– Az elmúlt félévinél csak jobban futballozhatunk – magyarázta Csibu. – Fontos lenne, hogy a műtéten átesett Kurucsai András és Kulacsik Tamás százszázalékosan felépüljön, mert mindketten nagy értékei lehetnek a Makónak. Én azért messze vagyok a hurráhangulattól, ezért azt mondom: elsődleges célunk a bennmaradás kiharcolása, de ez nem jelenti azt, hogy ne produkálnánk nagyszerű tavaszt, amely után mondjuk a 8. helyen kötünk majd ki.

Ehhez természetesen elengedhetetlenül szükség lenne Varga Róbert kimagasló teljesítményére, góljaira is. Az olyanokra gondolunk, mint amit még az NB I/B utolsó fordulójában, a remek képességű Bodajk elleni nagyszerű, 5–2-es sikerkor nyújtott.

Túlpörögve

– Érzem, és jogosnak tartom a kritikát, ősszel nekem sem ment úgy a játék, ahogy azt másokhoz hasonlóan én is elvártam volna magamtól. A legrosszabb az egészben, hogy nem tudom az okát, hiszen ugyanúgy edzettem, mint máskor. Nem jöttek az eredmények, emiatt én is idegesebb voltam a kelleténél, annyira akartam a győzelmet, hogy túlpörögtem, görcsösen futballoztam, ez pedig a teljesítményem rovására ment. Megígérem, tavasszal igyekszem majd higgadt maradni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új vezetőedző a Szeviép-Szegednél

Ideiglenesen új edző, a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapatának ügyvezetője, Domokos Mihály… Tovább olvasom