Délmagyar logó

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

Ilyen lesz, ha elkészül a szegedi stadion

Még az idén október végén vagy novemberben elkezdődhet a szegedi stadion építése, amely jövő ősz végére elkészülhet. A közel hárommilliárdos beruházás tehát egyre inkább valóság lesz – tudtuk meg dr. Kiss-Rigó László megyés püspöktől, aki a látványterveket is megmutatta.
Sopronban

A Merkantil Bank labdarúgó NB II hatodik fordulójában a Szeged 2011-Grosics Akadémia ma 16 órától Sopronban lép pályára. Nyilas Elek együttese tegnap elutazott, délután a meccs időpontjában pedig Bükfürdőn edzett.

– Remélem, lesz!
– Á, úgyse lesz.
– Nem érdekel.

Fentebb három vélemény olvasható a leendő szegedi stadionnal kapcsolatban, amelynek a helye – mint már megírtuk – a Dorozsmai úti Napfény kemping és annak kibővített területe. Az optimistáké az első, a pesszimistáké a második vélemény, míg a harmadik szektort vagy a futball, vagy a stadion, vagy együtt a kettő sem hozza lázba.

Az ügy végkimenetelének érdekében a talán legilletékesebbet, a Szeged 2011 Labdarúgó Sportszolgáltató Kft. többségi tulajdonosa, a Szeged–Csanádi Egyházmegye püspökét, dr. Kiss-Rigó László véleményét kértük, aki készségesen fogadott minket az Aradi vértanúk terén lévő hivatalában – kinyomtatott látványtervekkel az asztalán.

Ilyen lesz, ha elkészül a szegedi stadion. Fotó: DM (galéria)

– Meglesz a stadion, elvileg jövő ősszel, ősz végén átadhatják a létesítményt. Egy közgyűlési határozat szükséges még ahhoz, hogy idén október végén, november elején elkezdődjenek a munkálatok. A kisebb önkormányzati területek ügyében megegyeztünk, a területen lévő erdő kiváltása hosszabb időt vett igénybe, egyesíteni kellett az ingatlanokat is, és ami még hátravan, az a szabályozási terv jóváhagyása. Elsősorban futballstadionként működik majd, de kulturális, családi, ifjúsági és sportrendezvények lebonyolítására is alkalmas lesz. A mostani helyzetet a szükség hozta, a működtetőnek teljesen mindegy, hogy Szegeden vagy Gyulán játszik a csapat, hiszen mindkét város az egyházmegye területén található. Az akadémia szempontjából nélkülözhetetlen az NB II, majd az NB I, és abban bízunk, hogy rövidesen az utóbbi álom is megvalósul. A meccseket az új stadionban játssza majd a csapat, de az akadémia szakmai hozadéka miatt a létesítmény felépülése után is vélhetően Gyulán dolgozik az együttes. Nem látványosan, inkább tudatosan építkezünk, és amíg nem hozunk Szegedre komoly meccseket, addig nem várhatjuk el, hogy a szurkolók lelkesedjenek – nyilatkozta dr. Kiss-Rigó László.

Fotó: DM
Fotó: DM

A hatezres, első ütemben a pálya két hosszanti oldalán, ebből az öltözők felett fedett lelátóval rendelkező stadion mellett két edzőpálya kap helyet a 7 hektáros területen, és a kemping épülete is megújul majd. A hárommilliárdos beruházás egyharmadát taós pénzből fedezik.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Strasbourgban az EHF-kupa

Szombaton 16.30- kor Szegeden, a Móra Ferenc
Múzeum előtti lépcsőn szurkolói fotózást szervez a Délmagyarország. Tovább olvasom