Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Ilyés Ferenc hétfőn vall színt távozásáról

Tegnap este a sérültek kivételével már teljes létszámban edzett a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Zoran Kurtes a németországi vb-ről szerdán visszaérkező magyar válogatottaknak nem adott pihenőt. A szakember arra hivatkozott, hogy a jövő pénteken Debrecenben fontos bajnoki vár a gárdára.
Ismét Szegeden (balról): Herbert, Puljezevics, Vadkerti, Ilyés. Fotó: Segesvári Csaba
Tegnap délelőtt nem volt edzése a Pick Szegednek, sőt az esti kezdési időpont és a terjedelem is eltért a megszokottól. No nem azért, mert másfél hónap után először ismét bekapcsolódtak a munkába a világbajnokságon részt vett magyar válogatott szegedi tagjai. Az okot egyszerűen az indokolta, hogy megérkezett a mai ellenfél, a Vardar Szkopje, s edzésigényét jelentette be. A Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapata pedig előzékeny volt, s fél órával korábbra tette saját foglalkozásának kezdetét. Így a Pick is és a macedónok is egy óra tizenöt perces tréninget tarthattak.

Ismét Szegeden

– Senkire sem lehettem tekintettel, nyakunkon van két nagyon fontos bajnoki mérkőzés, ezért a sérülteken kívül a kissé leterhelt vb-résztvevőkkel együtt mindenkire számítok az edzéseken – magyarázta Zoran Kurtes a döntés okát.

– Tudtuk, hogy nem a szokásos fél hatra kellett jönni, mert Dobozi Iván még szerdán este valamennyiünket felhívott – árulta el Puljezevics Nenad, aki ráadásul nem is öltözött a társakkal. A miért kézenfekvő volt, hiszen a magyar válogatott egyik legjobb teljesítményt nyújtó játékosa a dánok elleni mérkőzés kivételével csak nagy fájdalmakkal védte az ellenfelek lövéseit.

A kapus gyógykezelésen

– Csakis a pihenés hozhatja rendbe a derekamat. Közel másfél hónapos kihagyás vár rám. Súlyfürdőre járok, s rendszeresen gyúratom magam – árulta el a közvetlenül a vb-re utazás előtt magyar állampolgárságot kapó kapuvédő. Majd arról beszélt, hogy csakúgy, mint Veszprémben vagy Schaffhausenben, avagy éppen Valladolidban, most is öt mérkőzésen a bemelegítés előtt, s a szünetben is injekcióval tudott csak játszani.
– Bármennyire is a kihagyás jelentené a gyógyulásomat, ígérem, Debrecenben és Dunaújvárosban ott leszek a kapuban.

Ilyés Ferenc azzal fogadott, hogy akár mindenki nevében is mondhatja a következőt: – Nagyon örültünk volna annak, ha még állva maradunk. De az is az igazsághoz tartozik, jó már a viszonylagos nyugalom is. Nem csupán fizikailag, hanem idegileg is megviselt ez a feszített tempó mindenkit. Különösen az oroszoktól elszenvedett vereség hatott ránk negatívan. Pedig nyugodt szívvel kijelenthetem: a válogatott igazi csapat volt. Aztán hogy ki mennyit tudott egyénileg hozzátenni, az más lapra tartozik.

Ma: Pick–Vardar

Ma 16.30-kor lejátssza második előkészületi mérkőzését a Pick Szeged. Ellenfele az a többszörös macedón bajnok Vardar Szkopje lesz, amellyel annak idején a mindössze egyetlen esztendeig élő MEHL-kupában találkoztak legutóbb. A vendégcsapat szerdán megmérkőzött a Veszprémmel, s 47–27-es vereséget szenvedett. Kurtes edző ma három sérült játékosára, Puljezevicsre, Krivokapicsra és Sutkára nem számíthat.

A klub még várakozik

Az átlövővel kapcsolatban egyelőre mindenki csak találgat. Rákérdeztünk: hova akar eligazolni? Ilyés Ferenc fel volt készülve erre az „indiszkrét" kérdésre, mert gondolkodás nélkül válaszolt:
– Ötödikéig kaptunk a menedzseremmel haladékot az új csapatom megjelölésére. Én sem a vb-n, sem pedig ezután nem akarok ezzel a kérdéssel foglalkozni. Annyit azért elárulok, hogy Szörnyi Attila menedzser kint is tárgyalt a Pick vezetőivel. Hétfőn aztán minden kiderül. Addig pedig úgysem mondok semmit. Edzeni, majd pedig játszani szeretnék. Így is túl sokat voltam napirenden.

Egyébként Lele Ambrus, a klub ügyvezető elnöke is elhárította az érdeklődésünket, azzal az indokkal, hétfőig még változhat Ilyés Ferenc ügye.

Vadkerti Attila kissé zokon vette lapunk rá vonatkozó értékelését, nem is hagyta szó nélkül:
– Azt hiszem, Skaliczki László feladata volt és lesz is, hogy a teljesítményemet értékelje. Ő tudja, mennyire tudtam megvalósítani a rám osztott feladatot. Amíg nem sérült meg az egyébként nagyon jó teljesítményt nyújtó Iváncsik Gergő, addig én csak epizódszerepet kaptam a kapitánytól.

Herbert gyógyulóban

Herbert Gábor a középdöntőben kapcsolódott be a világbajnokság küzdelmeibe. A védőspecialista elárulta, hogy reggelente tapasztalhatta, még nem jött teljesen rendbe az orrcsontja. Sőt a mai napig sem változott a helyzet.
– Egy pillanatra sem gondoltam a mérkőzés hevében arra, hogy ismét megsérülhet az orrom. Egyébként örökre szóló élménnyel gazdagodtam, és egyben egy óriási csalódást is a lelkembe zárhattam. Az oroszok ellen nekünk állt a zászló.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Djukics félti a kézilabda jövőjét

Dragan Djukics nagy kedvencnek számított Szegeden. Jelenleg a svájci válogatott szövetségi… Tovább olvasom