Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 21°C | 32°C Még több cikk.

Ilyés újabb határidőt kapott

A Pick Szeged újabb határideje február 5., vagy egy vallomás, hogy Ilyés Ferenc nem igazol Veszprémbe.
Fotó: Schmidt Andrea
Még mindig nem került nyugvópontra a Pick Szeged játékosának, Ilyés Ferencnek az ügye. Mint ismert, a válogatott átlövő bejelentette, annak ellenére, hogy a Pick Szeged igen gáláns ajánlatot tett, nem hosszabbítja meg júniusban lejáró szerződését, hanem eligazol. Úgy tűnik, hiába volt a számtalan telefonváltás, tárgyalás, közös ebéd, az átlövő ügye egy jottányit sem mozdult előre.

Szörnyi: Nincs változás

Megkerestük Szörnyi Attilát, Ilyés Ferenc játékosmenedzserét, akinek – mint a Pick Szeged vezetői tartják – a kezében van a megoldás kulcsa, hiszen tegnap 15.30-ig választ vártak tőle. Várakozásunkkal ellentétben szinte semmi újat nem tudtunk meg.

– Nincs változás a tegnaphoz képest: keresem neki a csapatot, a januári világbajnokság miatt azonban a klubok már nem foglalkoznak ezzel. A Pick Szeged térfelén pattog a labda, hiszen én a megadott időpontra ajánlottam egy német klubot, amit nem fogadtak el. Nagyon bízom abban, hogy európai módon tudjuk lerendezni a vitás kérdéseket, s Feri az új bajnokságban már külföldön is kipróbálhatja magát.
Látszott, hogy a Pick-vezetés megoldást akar, s nem szeretné, ha a hét éve itt élő kézilabdás fejlődését derékba törnék. Éppen ezért úgy gondoljuk, elfogadható ajánlatot adott Szörnyi Attilának. Erről Lele Ambrus ügyvezető elnök így beszélt:

Nyilatkozatot várnak

– A menedzsertől egyetlen ajánlatot kaptunk, de az nem csupán nekünk, hanem még a játékosnak is előnytelen volt. Az elnökségünk figyelembe vette a válogatott és Skaliczki László érdekét, hogy legyen nyugalom, ezért február ötödikéig nem foglalkozunk az üggyel. Mi akkorra várnánk Ilyés Ferenc új klubjának megnevezését, vagy annak kinyilatkozását, hogy játékosunk nem igazol a Veszprémhez. Ha ez utóbbit megteszi, akkor nálunk játszhatja végig a bajnokságot. Ellenkező esetben kölcsönadjuk. Egyébként nekünk semmi bajunk nincs Ilyés Ferenccel, a menedzserével annál több, mert nem őszinte, s teljesen megzavarta a játékosunkat, s ezzel lerontotta a teljesítményét.

Ma 18 órától hazai pályán játssza az év utolsó bajnoki mérkőzését a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. A Tisza-parti együttes vendége a Győr lesz, amely eddig tizenkét mérkőzést játszott, s ez alapján a 10. helyet foglalja el a tabellán. A Pick Szegedben egészen biztosan továbbra sem lépnek pályára a sérültek – Andjelkovics, Bakos, Berta –, s elképzelhető, hogy Puljezevics sem áll majd a kapuban, hiszen a kitűnő formában lévő portásnak változatlanul fáj a dereka. Ráadásul kérdés, a csapatnak mennyire sikerült kihevernie a szerdai Tatabánya elleni Magyar Kupa-mérkőzésen elért döntetlen (33–33), s ezzel együtt kupavédőként való kiesés miatti újabb kudarcot. Három nap alatt ugyanis búcsút kellett inteni úgy a nemzetközi, mint a hazai kupának. Az előbbiben csak a pech ütötte el Zoran Kurtes edző csapatát a továbbjutástól.

A Győr ellen

Annak ellenére nem szabad lebecsülni a Győrt, hogy az eddigi bajnoki mérkőzésein mindössze három győzelmet szerzett, s egyetlen döntetlenjével hét pontot sikerült gyűjtenie. Egyet azonban nagyon tudnak a Rába-parti kézilabdások is: az első pillanattól az utolsóig lelkesen küzdeni. Tóth László edző pedig mindig kitalál valami meglepetést, amivel esetleg nagyon nehéz perceket okozhat a szegedi játékosoknak.

Ginál János megkezdte a németországi férfi kézilabda-világbajnokságra indítandó szurkolói busz szervezését. Január 19–23. között Kielbe, három szállásra és napi két-két mérkőzés megtekintésére várja a 30/555-0981-es telefonon a jelentkezőket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nyáron hat játékostól elköszönnek a Picknél

Szerdán éjjel lejárt a Pick Szeged elnökségének és Ilyés Ferenc menedzserének adott ultimátuma, hogy… Tovább olvasom