Délmagyar logó

2019. 06. 15. szombat - Jolán, Vid 21°C | 33°C Még több cikk.

Innentől minden mozdulat számít: mától vasárnapig kajak-kenu válogatóverseny Szolnokon

Mától vasárnapig tart a szolnoki Holt-Tiszán a kajakosok, kenusok első világbajnoki válogatóversenye. Az eseményen az NKM Szegedből többen is a jó szereplésben bíznak.
Már száz nap sincs a szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságig, így minden óra, minden perc nagyon fontos a kajakosoknak, kenusoknak. És mostantól minden verseny is: a rangsoroló tét nélkülisége után az első válogató következik Szolnokon.

– Jó érzések vannak bennem az első válogató előtt, és túl vagyok azokon a nehézségeken, amelyek a dél-afrikai edzőtábor utáni egy-két hetet jellemezték – mondta Kárász Anna, az NKM Szeged négyszeres világbajnoka, aki az egyes mellett K2 500 méteren az ötszörös olimpiai bajnok, honvédos Kozák Danutával küzd majd az elsőségért. – Remélem, ez elég lesz ahhoz, hogy jól tudjak szerepelni a válogatókon és kihozzam magamból azt a teljesítményt, amit szeretnék leadni. Sok dolgunk van még a világbajnokságig, de az idő nagyon telik. Izgatott vagyok, mert szegedi színekben szerepelek, és a város a szívem csücske.
Kárász ma egyesben versenyez a szolnoki válogatón. Fotó: Karnok Csaba
Kárász ma egyesben versenyez a szolnoki válogatón. Fotó: Karnok Csaba
– Megnyugodtam a rangsorolón ezer méteren egyesben aratott siker után, és ez adott egy lökést ahhoz, hogy favorizálhatom a továbbiakban ezt a számot – nyilatkozta Kiss Tamás, az NKM Szeged télen leigazolt olimpiai harmadik kenusa a klub közösségi oldalán. – Már az első válogató is rendkívüli jelentőséggel bír, és igazán jól hangzana, ha szegedi színekben lehetnék ott a szegedi világbajnokságon.

Az első válogató mai programjában a felnőttek mezőnyében két nagyon fontos szám szerepel: a női K1 500 méter és a férfi K1 400 méter. Előbbiben Kárász Anna érdekelt az NKM Szegedből, míg utóbbiban – amely a négyesbe kerülés „előszobája" – komoly a szegedi stáb: Nádas Bence, Kuli István és Birkás Balázs mellett két fiatal, Kis-Bicskei Márk és Törköly Zoltán kap szerepet az előfutamokban. A női K1 500 méteres döntőt 16.45-kor, a férfi K1 400 méterest 17.05-kor rendezik.
Varga bronzérmes

A lengyelországi Poznanban a parakajakosok és -kenusok Európa-bajnokságon az NKM Szeged versenyzője, Varga Katalin KL2 200 méteren a harmadik helyen végzett. A kilencfős döntőben csak két brit sportoló tudta meg-
előzni a szegedi kiválóságot, aki nagyjából másfél másodperccel előzte meg a negyedik oroszt.

Az NKM Szeged második parasportolója, Suba Róbert ezúttal kenuban, VL2 200 méteren jutott a döntőbe, ahol a magyar riválisát, Juhász Tamást hatalmas csatában megelőzve a hetedik helyen végzett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem mindennapi futás a 19 jegyében

Ma megkezdi hosszú menetelését az ultramaratonista Schmidt Norbert. Tovább olvasom