Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Ismerős terepre látogat Kiss Zsolt

Szombaton 18 órától az Atomerőmű otthonában kezdi meg szereplését a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák NB I A csoportos kosárlabdacsapata. A sors fintora, hogy a Paksról hét év után Szegedre hazatérő Kiss Zsolt már az első játéknapon egykori csapatához látogat.
Ott folytatja, ahol abbahagyta: Kiss Zsoltnak a tavalyi bajnoki döntő negyedik meccse után a 2010/2011-es bajnokság nyitófordulójában is a paksi ASE-sportcsarnokban kell pályára lépnie.

Igen ám, de a szegedi kedvenc tavaly még paksi mezben harcolt a bajnoki aranyért a ZTE ellen, idén már az újonc Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák együttesében lép majd pályára egykori csapatával szemben.

– Két együttesben játszottam pályafutásom során, hét évvel ezelőtt Szegedről kerültem Paksra az Atomerőműhöz, ahonnan ezen a nyáron tértem vissza – mondta a válogatott játékos. – Nem tagadom, jó érzés lesz újra meglátni az ASE csarnokát, és találkozni az egykori társakkal, mert bár a nyáron kicserélődött a paksiak kerete, azért sok ismerősöm maradt a csapatnál. Jó lesz újra látni a csapat gyúróját, Hermann Jánost, vagy ahogy mindenki ismeri, Dongót is, vele igazi barátság alakult ki közöttünk az évek során – mondta a kosaras.

A Szedeák számára nem éppen a legideálisabb a paksi kezdés, hiszen a találkozó esélyese egyértelműen a hazai csapat, ám első A csoportos találkozójukon a szegediek is szeretnének maradandót alkotni.

Kiss Zsolt szerint hazai pályán meg kell izzasztani minden ellenfelet. Fotó: Karnok Csaba
Kiss Zsolt szerint hazai pályán meg kell izzasztani minden ellenfelet.
Fotó: Karnok Csaba

– Bár a felkészülés során volt pár botlása a Paksnak, nem hinném, hogy ebből komolyabb következtetéseket kellene levonni. Tippelni nem szeretnék, nem is lenne értelme, a lényeg, hogy olyan játékot produkáljunk, amelyre lehet majd építkezni a szezon hátralévő részében – fogalmazott.

Ha már a felkészülést említettük, a Szedeák számára jól sikerült ez az időszak. – Való igaz, a Pécs elleni sikerünk és a múlt heti, Kecskemét elleni minimális vereségünk alkalmával is jól játszottunk, egyedül a Malom-kupán a Szabadka ellen lejátszott meccs miatt maradt bennem némi hiányérzet, ott is nyerhettünk volna. Nehéz még ilyenkor jósolni, hiszen csak az éles helyzetekben derül ki, milyen erőkből áll a Szedeák, de azt gondolom, a vezetők által kitűzött cél, a bennmaradás elérése a jelenlegi kerettel nem okozhat gondot. Ehhez persze az is kell, hogy egy két váratlan sikerrel minél több szurkolót csábítsunk ki a meccseinkre, és hazai pályán olyan hangulatban játszunk, hogy minden ellenfelünknek meg kelljen izzadnia ellenünk – tette hozzá Kiss Zsolt.

A légiósokról

Arra kértük Kiss Zsoltot, röviden jellemezze a Szedeák három külföldi játékosát. – Az amerikai Bryson McKenzie elképesztő fizikai adottságú kosaras, nem is találkoztam hozzá hasonlóval pályafutásom során. Dukics tipikus délszláv játékos, érti a kosárlabdát, jól dob kintről is, nagy erősítés. A szintén a tengerentúlról érkezett Januo Rubin még csak két hete edz velünk, de már most látszik, jó játékosról van szó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szél Róbert a forduló gólvadásza

Rovatunkban az elmúlt futballhétvége legjobb Csongrád megyei gólszerzőjét mutatjuk be. A… Tovább olvasom