Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Ismét két szegedi gárda az elitben

Hosszú szűk esztendők után ismét van első osztályú szegedi röplabdacsapat a legjobbak között. Rögtön kettő. A Starcopy-Szeged és a Szegedi DRE-Radnóti is az NB I-es ligabajnokságban szerepel, a pontvadászat a hét végén kezdődik.
Fotó: Gyenes Kálmán
Ilyen is régen volt már: két élvonalbeli szegedi csapatért szoríthatnak a röplabdabarátok. Igaz, azt sem lehet tegnapi „eseménynek" nevezni, hogy egy NB I-es, vagy extraligás együttes meccseire kimehettek. De maradjunk a jelennél, szombaton a Starcopy-Szeged férfi- és az SZDRE-Radnóti női gárdája is startol a bajnokságban.

A férfiaknál az NB I-es ligabajnokságot egy hét és egy hat csapatos csoport alkotja. Utóbbiban kapott helyet a Nusser Elemér edző által dirigált Starcopy, a Dág, a Veszprém, a Székesfehérvár, a Szolnok és a Kecskemét társaságában. A három-három továbbjutó mellé a rájátszásra csatlakozik a két interligás, a Kaposvár és a Kazincbarcika.

– Mindenképpen szeretnénk bejutni a legjobb nyolc közé,
vagyis csoportunkban dobogós helyen kell végeznünk – mondta Varga Tamás klubelnök. – Az anyagiak biztosítottak, de folyamatosan tárgyalunk szponzorjelöltekkel. A pontvadászatban itthon, az újszegedi sportcsarnokban – minden hazai meccsünket ott játsszuk – a Kecskemét ellen lépünk először pályára. A szombaton 16 órakor kezdődő összecsapás izgalmasnak ígérkezik.

A női pontvadászat két nyolcas csoportból áll, a Szegedi DRE-Radnóti a Vasas, Gödöllő, a TFSE, az Eger, a Tatabánya, a Veszprém és a Debrecen ellen szerepel majd. Az első négy jut tovább a play offba. Az együttesre – attól függően, hogy melyik ágon folytatja majd – 26–33 mérkőzés vár.

– Csoportunkban egyértelműen a Vasas a favorit – latolgatta az esélyeket Ducsai Géza egyesületi elnök –, a másodikon a Gödöllő, a harmadikon pedig a Tatabánya végezhet. A negyedik, az utolsó rájátszást jelentő helyre pályáztunk volna mi, de úgy, hogy Dobos Ildikóra játékosként nem számíthatunk, nem tudom mennyi esélyünk van rá. Anyagiak? Nem dúskálunk, de természetesen végig tudjuk játszani a bajnokságot.


Ezt a helyezést várja a DM és a DV:

Starcopy-Szeged: 8.

A Starcopy-Szeged az NB I-es ligabajnokság újonca, de sorait korábban az Extraligában edződött válogatott, bajnok és kupagyőztes játékosok (például: Urfi Csaba és Csíkos Gábor) erősítik. A legjobb nyolc közé bejut csoportjából az együttes, de ott még nem valószínű, hogy előrébb lép. Bár az is benne van a pakliban, hogy előrejelzésünk pesszimistának bizonyul.
Szegedi DRE-Radnóti: 9.
Az SZDRE-Radnóti is az elmúlt pontvadászat végén került fel a legjobbak közé. Esélyeiket csökkenti, hogy a Kecskemétről hazatért Dobos Ildikó (családi okok miatt) csak az edzőséget vállalta, nem lép pályára. A liga egyik legjobb képességű feladóját „veszítette el" a gárda. Így minimálisra csökkent a sansz a nyolc közé jutásra, bár az extraligás rutinú röplabdások okozhatnak meglepetést.

Keretek

Starcopy-Szeged:
Elnök: Varga Tamás.
Elnökhelyettes: Dávid Tibor.
Játékosok, feladók: Fülöp Norbert, Strezeneczki Gyula, Bitó Attila; centerek: Torma Péter, Makhult Zoltán, Nagy Ferenc, Péter Csaba, Stoica Flórián; ütők: Urfi Csaba, Csíkos Gábor, Csíkos Szilárd, Trenka Zoltán, Csányi Dániel, Oltványi Olivér; liberók: Tánczos Tamás, Bojti Róbert. Edző: Nusser Elemér.
Távozott: Tapolcsányi Zoltán (MCM Kaposvár).
Érkezett: Torma Péter (Dabas), Trenka Zoltán (Szolnok).
Szegedi DRE-Radnóti:
Elnök: Ducsai Géza.
Technikai vezető: Bátki Csaba.
Játékosok, feladók: Tóth Luca, Komáromi Veronika (ütő is), Rázsó Zsófia; centerek: Kiss Emőke, Duba Diána, Lazányi Orsolya, Kovács Veronika; ütők: Vakulya Andrea, Kádár Németh Beáta, Huszta Borbála, Huszta Blanka, Túri Andrea; liberó: Németh Annamária. Edző: Dobos Ildikó.
Távozott: –
Érkezett: Németh Annamária (Miskolc), Tóth Luca (Kecskemét).  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra éled Szegeden a Labdaház-kupa

Öt év után újból megrendezik Szegeden, a Labdaház-kupa amatőr teniszversenyt. Ladányi Zsigmond és… Tovább olvasom