Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 13°C Még több cikk.

Ismét világ- és Európa-bajnoki futam a Tiszán

A Roosevelt téri halászcsárdában sajtótájékoztatón jelentette be Feil János, a Szegedi Főnix SE vezetője, aki egyben a Magyar Motorcsónak-szövetség elnöke is, hogy július 1-jén és 2-án a Tiszán világ-és Európa-bajnoki motorcsónakfutamot rendeznek.
A több mint egy évtizedes kihagyás után tavaly a Tiszán ismét megrendezett motorcsónakverseny iránti óriási érdeklődés bebizonyította, hogy a szegediek nagyon szeretik ezt a sportágat.

– Tavaly a Maros romániai áradása miatt sajnos nagyon sok uszadék érkezett. Mindent megtettünk annak érdekében, hogy ne csorbuljon a verseny, de az erőnk véges volt. Most azonban bízom abban, hogy a július elsejére és másodikára tervezett F–500-as világbajnoki- és az F–1000-sek Európa-bajnoki futamát semmilyen rossz körülmény nem veszélyezteti – jelentette ki Feil János a Roosevelt téri halászcsárdában tartott sajtótájékoztatóján. A Szegedi Főnix SE és a Magyar Motorcsónak-szövetség elnöke még ennél is távolabbra tekintett, s elárulta a következő évre szánt tervét is:

– 2007-ben az F–125-ösöknek Eb-, az F–250-seknek pedig vb-futamot, rá egy évre pedig világbajnokságot szeretnék Szegedre hozni.
A volt világ- és Európa-bajnok motorcsónak-versenyző elmondta még, természetesen számít a szegedi önkormányzat támogatására, amit Botka László polgármester már tavaly megígért. Ezen túl reméli, hogy lesz olyan vállalkozó, cég, amely reklámlehetőséget lát ebben a rangos rendezvényben, s anyagilag járul hozzá a sikeres lebonyolításhoz.

Egyébként az idei futamok értékét növeli, hogy mindössze három helyszínt jelölt ki a nemzetközi szövetség, így az olasz, a lengyel és a szegedi futamon lehet pontokat gyűjteni, s ez alapján hirdetik ki 2006 világ-, illetve Európa-bajnokát az F–500 és F–1000-es kategóriában.
A tájékoztatón jelen lévő Szovics Zoltán, a szegedi sportigazgatóság helyettes vezetője az esemény támogatásáról biztosította a főszervezőt. Elmondta, hogy a tavalyi verseny bebizonyította, hogy a szegediek érdeklődnek a motorcsónakversenyek iránt.

Ugyancsak együttműködési készségét fejezte ki Bánáti Antal, a Szegedi Fürdők Kft. igazgatója, aki felajánlotta, legyen a verseny központja a Partfürdőn, ahol 2005-ben szinte telt ház volt a verseny ideje alatt.
– Az idei szegedi versenyre már megkezdtük a szervezést, így máris kijelenthetem, az előzetes érdeklődés alapján német, osztrák, olasz, lengyel, cseh, finn, észt, litván, lett, dán, angol és természetesen magyar versenyzők állnak starthoz. Úgy tűnik, Szeged testvérvárosaiból is érkeznek motorcsónakosok. Mint a szövetség elnöke pedig a fejembe vettem, hogy a más magyar és osztrák klubokban versenyző szegedi és környékbeli versenyzőket visszacsábítom, s egy ütőképes, eredményes motorcsónakéletet alakítok ki a Tiszán – mondta végül Feil János.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holnap 18 órakor: Szeviép-Szeged–BSE

Holnap 18 órakor az újszegedi sportcsarnokban rangadót játszik a Szeviép-Szeged NB I A csoportos női… Tovább olvasom