Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Itt dől el minden

Az EDF DÉMÁSZ-Szeged versenyzői a második, sorsdöntő kajak-kenu válogatón harcolhatják ki a kvalifikációt a milánói vb-re. A szolnoki viadalon Vajda Attila már nem is indul 1000 méteren, védettséget élvez, az új párostárssal érkező Kárász Anna viszont több számban is komoly rivalizálásra készülhet.
Három számban, férfi K4 1000 méteren (Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel), férfi K1 200 méteren (Dudás Miklós), valamint szegedi szempontból a legérdekesebb, hogy C1 1000 méteren (Vajda Attila) már lezárult az idei kajak-kenu vb-válogató, hiszen védettséget kaptak a versenyzők. Az EDF DÉMÁSZ-Szeged olimpiai bajnoka ettől még így is vízre száll az előfutamokkal tegnap Szolnokon elkezdődött második, egyben sorsdöntő válogatón, hiszen 5000 méteren is megpróbálja kvalifikálni magát a milánói viadalra.

Női vonalon viszont még bőven akad izgalom. Az EDF DÉMÁSZ-Szeged világbajnok kajakosa, Kárász Anna ugyanis miután megnyerte az első, Maty-éri válogatót 200 és 500 méteren is Vad Ninettával párosban, utóbbi távon új párt választott magának, így az olimpiai bajnok Fazekas-Zur Krisztinával harcol a kijutásért.

Mivel sem Kárász korábbi társa, sem az első válogatót Dou- chev-Janics Natasa lapátlerakása miatt feladó Kovács Katalin, Douchev-Janics páros sem lesz ott a K2 500 méter vasárnap délelőtti döntőjén, így több mint valószínű, hogy Kárászék és a Kozák Danuta, Szabó Gabriella duó között dől majd el az elsőség sorsa. K1 200 méteren is Kozák lehet Kárász ellenfele, ebben a számban a szegedi válogatón második lett Anna. Bármelyik távon is más nyeri a finálét, mint Szegeden, szétlövések döntenek, amelyeket hétfőn vagy kedden rendezhetnek meg Szolnokon.

– Új párommal ötször tudtam együtt edzeni, de úgy vélem, ez pont elég volt, hogy összecsiszoljuk a mozgásunkat, hiszen már az első alkalommal is remekül éreztük egymást. Az eddigiek alapján jó döntésnek tűnik a váltás, de persze ez csak versenykörülmények között dől el igazán. Az egyéni számokra is koncentrálok, hiszen egyesben is óriási dolog lenne indulni a világbajnokságon – nyilatkozta Kárász Anna.

Az EDF DÉMÁSZ-Szegedet Birkás Balázs már nem képviseli Szolnokon, hiszen a jövő heti U23-as vb-re készül, de Bodonyi András – aki mellett klubtársa, Szabó Gábor is indul C1 1000 méteren – esélyes arra, hogy a válogatott kenu négyesében helyet szerezzen magának.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Büntetésből lett belőle Petőfi

A Naturtex-SZTE-Szedeákban játszó Kiss Zsoltnak az iskolában egyszer büntetésből el kellett szavalnia a Nemzeti dalt Petőfi Sándor bőrébe bújva.
Tovább olvasom