Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Jacques Pithois, a Démász francia elnöke Janicsnak szurkolna

A Démász Szeged Vízisport Egyesület újabb sikeres idényt zárt. A klub felnőtt versenyzői az idei világbajnokságokon öt arany- és két bronzérmet nyertek, az Európa-bajnokságokról pedig négy arany-, egy ezüst- és két bronzmedállal tértek haza. Kíváncsiak voltunk, hogyan értékeli a 2007-es esztendő eredményeit Jacques Pithois, a Démász francia elnök-vezérigazgatója.
– Korábban milyen kapcsolata volt a sporttal?
– Fiatal koromban atletizáltam és rögbiztem – mondta Jacques Pithois. – Emellett, mint a franciák többsége a kerékpározást, valamint a teniszt kedvelem, és mivel tengerpartról származom, a vitorlázás is közel áll a szívemhez.

– A futball sehol?
– Nálam nem fér fel a dobogóra, de a francia játékosok miatt az Arsenal eredményeire azért odafigyelek.

– Helyben vagyunk, hiszen az „Ágyúsokhoz" hasonlóan a Démász Szeged is világsztárokat tudhat a soraiban. Így az év végi számvetések idején miképp összegezné a klub idei teljesítményét?
– Maximálisan elégedett vagyok a sportolóink által elért eredményekkel. A nagy nemzetközi versenyeken megnyert érmek, illetve az értékes helyezések mind-mind büszkeséggel töltenek el. Az elmúlt másfél évben személyes tapasztalatokat szerezhettem arról, hogy a sport előtérbe helyez olyan értékeket, amelyek egy nagyvállalatnál is rendkívül fontosak.

Jacques Pithois örömmel idézte fel a szegedi kajak-kenu világbajnokság emlékeit.
Fotó: Segesvári Csaba

– A versenyzők jövőre a pekingi olimpián öregbíthetik a klub hírnevét.
– A sportot kedvelő emberként is nagyon várnám az olimpiát, így viszont, hogy a szegediekért külön szorítok, még nagyobb bennem az izgalom. Persze, tudom, rajtunk sokkal kisebb a nyomás, mint azokon, akiknek meg kell küzdeniük az olimpiai érmekért.

– Tudja, hogy a magyar sportközvélemény főként a kajak-kenu válogatottól reméli a majdani pekingi sikereket?
– Tisztában vagyok azzal, hogy a magyarok szenvedélyes sportrajongók, és az elmúlt évek eredményei köteleznek. A 2006-os szegedi világbajnokság felejthetetlen hangulatát magam is átéltem, láttam, hogy a sportolók, köztük a Démász Szeged versenyzői is, igazi sztárok, példaképek az országban.

– Elárulja, hogy kinek szurkolna az olimpiai döntőben, ha mondjuk Janics Natasa legnagyobb riválisa egy francia versenyző lenne?
– Számomra ez nem is kérdés, egyértelműen Natasáért szorítanék. Azért támogatjuk a klubot, hogy sikerre vigyük a versenyzőinket.

– A Démász és az egyesület együttműködése eddig két olimpiai ciklust ölelt fel. Peking után jön a harmadik?
– Természetesen tárgyalunk majd a klubvezetőkkel a folytatásról. Számunkra ugyanis óriási kihívás, hogy a fiatalokat rávegyük a kajakozásra, kenuzásra és biztosítsuk a bajnokok utánpótlását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tomova kivégezte a Volánt

Az esztendő utolsó hazai mérkőzésén győzelemmel búcsúzott közönségétől az Uniqa NB I A csoportos női… Tovább olvasom