Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Janics–Storcz csata

Storcz Botond szövetségi kapitány világbajnokságon Dartmouth-ban vezeti először a magyar kajak-kenu válogatottat. Azon a pályán, amelyen 1997-ben három vb-aranyat nyert. A 34 éves szakember tegnap délután a magyar válogatott második delegációját várta a reptéren, amikor megcsörrent a telefonja.
– Nosztalgiázott?
– Csak módjával, de nem tagadom, eszembe jutottak a 97-es élmények. Különösen, amikor vízre szálltam. Janics Natasa délelőtt kihívott egy 100 méteres csatára. A lovagiasság jegyében csak annyit árulok el, hogy óriási volt a verseny kettőnk között.

– Ezen a pályán nem lehetett kihagyni a kajakozást?
– Ez független a helyszíntől. Ha tehetem, minden reggel letudom a szokásos penzumot. A versenyzők akkor még alszanak.

– A kapitányt a feszültség nem hagyja pihenni?
– Szó sincs róla, nem vagyok nagy alvó. Egyébként is optimistán várom a világbajnokság kezdetét.

– Az elődje, Angyal Zoltán is Dartmouth-ban debütált. Nem rossz előjel.
 
– Ha jól emlékszem, akkor nyolc aranyéremmel zártunk. Én most öttel is elégedett lennék, de nem zárom ki, hogy ennél többet is nyerhetünk. Egyben van a csapat, mindenki elvégezte a szükséges munkát. Ami pedig a 97-es válogatottat illeti, mára csupán négyen maradtunk hírmondónak: Kovács Kati, Kammerer Zoli, Sári Nándor és jómagam. Tizenkét év már-már őskornak számít a sportban.

– Úgy hírlik, Vajda Attilának nehezebben ment az átállás. Mi hír a szegedi olimpiai bajnokról?
– Vécsi Viktor rendkívül pozitívan nyilatkozott Attila formájáról, és az edző nem szokott a levegőbe beszélni. Engem maximálisan megnyugtatott.

Kerti parti Vajda nélkül

– Mindenki egészséges, jó a hangulat – mondta a helyszínen tartózkodó Petrovics Kálmán, a Démász-Szeged VE igazgatója. – Anikó Dunford, klubunk kiemelt támogatója, a Chesterton képviselője kerti partin vendégül látta a szegedieket és közvetlen társaikat a közeli Waverley-ben lévő tóparti háznál. Az összejövetelről Vajda Attila és Vécsi Viktor igazoltan hiányzott, mivel a tréner még a hétvégén is kemény edzéseket vezényelt olimpiai bajnokunknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az észtek ellen Szolnokon

Ma 18 órától Szolnokon Észtország ellen vív Eb-pótselejtezőt az A-divízióban maradásért küzdő magyar… Tovább olvasom