Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 13°C Még több cikk.

Janics csak hétfőn dönt

Fábiánné Rozsnyói Katalin megint üzent Janics Natasának – ezúttal a közszolgálati televízión keresztül péntek reggel. Azt üzente: ha a Démász-Szegedi VE kétszeres olimpiai bajnok kajakosa hétfőn 10 órakor megjelenik Tatán, újra bekapcsolódhat a nála dolgozó női válogatott keret munkájába.
A feltételeket Fábiánné diktálja, Janics Natasának semmi más dolga nincs, mint beállni a sorba. Az edző ezt egyszer már megtette: még májusban mondta, ha az adott időpontban Janics ott lesz Szolnokon, folytatják a munkát. Akkor Natasának esze ágában nem volt elmenni.

A Démász-Szeged VE a televíziós interjúban elhangzottakra reagálva az alábbi tájékoztatást adta:

Janics Natasa október elején megkezdte a 2008-as olimpiai játékokra való közvetlen felkészülést. Edzője Vécsi Viktor. A csapatban Vajda Attila olimpiai bronzérmes, valamint további szegedi világ és Európa-bajnok kenusok edzenek.

– A Magyar Kajak-kenu Szövetségtől válogatott edzőtáborozására Janics Natasa mostanáig meghívást nem kapott.

– Meghívás esetén versenyzőnk természetesen részt vesz a válogatott edzőtáboraiban, a sportági szabályoknak és a nemzeti érdekeknek megfelelően.

– Jelenleg a felkészülés kidolgozott edzésterv alapján történik. Az MKKSZ elnöksége által várhatóan 2007. október 25-én elfogadásra kerülő válogatott felkészülési tervéhez az egyéni edzéstervet hozzá fogjuk igazítani.

– Egyesületünk és versenyzőink célja a legmagasabb szintű olimpiai eredményesség elérése. Ezért a rendelkezésünkre álló minden emberi, anyagi és eszközforrást mozgósítani kívánunk. Együttműködő szemlélettel, de messzemenően figyelembe véve egyesületünk, versenyzőink és támogatóink alapvető érdekeit.

A Démász-Szeged közleménye után Petrovics Kálmán klubigazgató számát tárcsáztuk.

– Ott lesz Janics Natasa hétfőn délelőtt a tatai edzőtáborban?
– Natasa nem látta a Fábiánnéval készített televíziós interjút, de tudja, hogy mi hangzott el benne – mondta Petrovics Kálmán. – Azt mondta, gondolkozik a történteken, és hétfőn reggel dönti el, hogy elindul-e Tatára.

– Janics nem kapott meghívót az edzőtáborba. Kitől várták az invitálást?
– Fábiánné a tévés beszélgetésben kijelentette, hogy ő nem hívja Natasát, az álláspontját viszont még délelőtt közli a szövetséggel. Kati néni azt is hozzátette, az ügyben nem Angyal Zoltán szövetségi kapitányt tájékoztatja majd, mivel kettejük viszonya korántsem felhőtlen. Ezek után az MKKSZ valamelyik szakmai vezetőjétől vártunk egy hívást, de ez eddig, azaz délután fél ötig nem érkezett meg.

– Az önök számára világosak Fábiánné szándékai?
– Bevallom, a reggeli interjúból nem tudom eldönteni, hogy az üzenet annak érdekében hangzott el, hogy Natasa az olimpiai felkészülés érdekében vegyen részt a tatai szárazföldi edzőtáborban, avagy egy újabb ultimátum, amely a versenyzőnket arra ösztönözné, hogy hagyja el Szegedet és csatlakozzon újra Kati néni keretéhez. Amennyiben az utóbbiról van szó, csak annyit tudok mondani: Natasa Vécsi Viktor irányításával megkezdte az alapozó munkát a pekingi játékok előtt, és semmi nem indokolja, hogy a megszokott ritmust hirtelen felborítsa. Továbbra is nemzeti érdeknek tartjuk, hogy a Kovács–Janics páros újra együtt készüljön, és ennek érdekében készek vagyunk az együttműködésre.

Alig fél órával később dr. Baráth Etele, a szövetség elnöke a következő nyilatkozatot juttatta el szerkesztőségünknek: – A Janics Natasa körül kialakult helyzet kapcsán hangsúlyozni kívánom: mindent megteszünk azért, hogy a kétszeres olimpiai bajnok és a teljes női válogatott felkészülését, és a csapat kialakítását az esélyegyenlőség jellemezze. Ennek érdekében jövő hét szerdán személyesen egyeztetek az érintettekkel, a hónap végén pedig a napi ügyeken túlmutató, stratégiaalkotó testületi döntés is megszülethet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeviép-Szeged: címvédőként Sopronban

Péntek este hat órakor a házigazda Sopron ellen játssza első mérkőzését a Krasznai-kupán a… Tovább olvasom