Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Janics, Kovács: rutinfeladat

Ma az ezer- és ötszáz méteres elő-, majd középfutamokkal megkezdődött a spanyolországi Trasonában a kajakos és kenus sík vízi, gyorsasági Európa-bajnokság. Az első nap magyar szempontból jól sikerült.
Szinte tökéletes – akár így is jellemezhettük a magyar kajakos és kenus válogatott ma délelőtti, Európa-bajnoki bemutatkozását. Az ezerméteres előfutamokból hat egység egyből döntőbe került, Kucsera Gábor meg csak azért lett hetedik az előfutamában és kényszerítette saját magát középdöntőre, hogy délután is végighúzzon egy pályát. Rajta kívül még egy egység, 500 méteren Szalai Tamás nem került azonnal fináléba, de a pótfeladatot ő is megoldotta.

A nap egyetlen szegedi érdekeltségű hajója, ötszáz méteren a női páros az EDF Démász háromszoros olimpiai elsőjével, Janics Natasával, valamint társával, Kovács Katalinnal három tizeddel előzte meg saját előfutamában a brit egységet, az idejük pedig a másik ágon első orosz duónál csak alig fél másodperccel volt gyengébb. Az alapfeladatot tehát rutinból megoldották, a döntőben pedig úgyis minden egészen más lesz.

Ma 10.35-től rendezik 1000 méteren az A döntőket, délután 200 méteren elő- és középfutamok következnek, majd vasárnap beindul a nagyüzem, és három távon (200, 500 és 5000 m-en) bonyolítanak le finálékat.

Jól viselik a terhet. Kovács Katalin (balról) és Janics Natasa párosa magabiztos volt. Fotó: Karnok Csaba
Jól viselik a terhet. Kovács Katalin (balról) és Janics Natasa párosa magabiztos volt.
Fotó: Karnok Csaba

Eredmények, első nap

1000 m-es előfutamok, férfiak, K1 (3. előfutam): 7. Kucsera Gábor; C1 (1. ef.): 2. Sarudi Pál; K2 (2. ef.): 1. Kammerer Zoltán, Vereckei Ákos; C2 (1. ef.): 3. Mike Róbert, Tóth Márton; K4 (1. ef.): 1. Magyarország (Dombi Rudolf, Kökény Roland, Szalai Tamás, Hadvina Gergely). Nők, K1 (1. ef.): 1. Kovács Katalin; K2 (2. ef.): 1. Csipes Tamara, Szabó Gabriella. 1000 m-es középfutamok, férfiak, K1: 2. Kucsera G.
500 m-es előfutamok, K1 (3. ef.): 5. Szalai Tamás; K2 (2. ef.): 1. Kammerer Z., Kucsera G. C1 (1.ef.): 2. Korisánszky Péter; Nők, K1 (1. ef.): 1. Kozák Danuta; K2 (1. ef.): 1. Janics Natasa, Kovács K.; K4 (2. ef.): 1. Magyarország (Benedek Dalma, Csipes T., Szabó G., Kozák D.). 500 m-es középfutamok, férfiak, K1: 2. Szalai Tamás.

Petrovics Kálmán, az EDF Démász-Szeged VE igazgatója: – Az Európa-bajnokságokon a magyar válogatott általában ilyen jól szerepel. Kiemelt figyelemmel természetesen a szegedi versenyzőket követem, így örülök, hogy Janics Natasa az előfutamot elsőként vette Kovács Katalinnal párban. Viszont meggyőződésem, hogy azért a szegedi világkupákon általában erősebb mezőny gyűlik össze. Saját sportolóinktól három érmet várok.

Olvasóink írták

  • 1. bessy 2010. július 03. 08:34
    „Hajrák fiúk, lányok, drukkolunk nektek!!!!!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar gólkirály igazolt Kecskemétre

Korábbi gólkirályt igazolt a KTE-Ereco, amely javában készül a labdarúgó NB I négy hét múlva induló új szezonjára. Tovább olvasom