Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Janicsnak kevés esélye maradt az egyes olimpiai indulásra

A kétszeres olimpiai bajnok Janics Natasa csak a harmadik helyen végzett a női kajakosok 500 méteres távján, így sem az EB-n, sem pedig a szegedi Világkupán nem indulhat a számban. Szólóban az olimpia is messzire került. Online tudósítás a válogatóról a delmagyar.hu oldalon! VIDEÓVAL ÉS HANGANYAGGAL

16.55 óra női K2 500 méter: Az olimpiai bajnok Kovács, Janics páros biztosan nyert, csak Kozák Danusia és Szabó Gabriella tudták követni őket.

Angyal Zoltán: Papírforma.

16.40 óra férfi C2 500 méter: A hosszabb távon győztes Sáfrán-testvérek remek hajrával a rövidebb távon is nyertek.

Angyal Zoltán: szoros csata volt, de Sáfránék megérdemelten nyertek, így Kolonicsék mellett ők indulhatnak a szegedi Világkupán.

16.05 óra férfi K2 500 méter: A Kammerer-Kucsera duónak nem okozott gondot a győzelem, az EB-n a Szalay Tamás- Papp Sándor kettős indulhat.

A négyes hajó után párosban is nyerni tudott a győriek háromszoros olimpiai bajnoka, Kammerer Zoltán. Hallgassa meg hanganyagunkat!Angyal Zoltán: nagyon örülök a fiatal MTK-s egység második helyének. Tehetséges fiatalok és ezt most világversenyen is bizonyíthatják.

A győri Kammerer Zoltán négyesben és párosban is nyert
A győri Kammerer Zoltán (elől) négyesben és párosban is nyert

15.50 óra női K1 500 méter: Kovács Katalin fantasztikusan versenyzett, kétséget sem hagyott afelől, hogy ma ő a legjobb. Benedek és Janics a második helyért harcolt, de Natasa ezt a különcsatát is elveszítette és csak a harmadik helyen végzett.

A női kajak egyes 500 méter befutója videón!


Janics Natasa a rossz rajtban látja az okát, hogy egyesben nem tudta utolérni legnagyobb riválisait. Hallgassa meg hanganyagunkat!Angyal Zoltán: Kovács Katalin hihetetlen klasszis, hatalmas akaraterővel, nem véletlenül nyert. Janics nagyon nehéz helyzetbe került, mert már csak egy kiskapu esetén juthat egyesben olimpiai induláshoz és ez sem rajta múlik. Abban az esetben reménykedhet, ha Kovács Katalin nem végez az első két hely valamelyikén a szegedi Világkupán illetve ha Benedek Dalma megelőzi. Valljuk meg, erre kevés az esély. Egyébként ekkor pótválogató döntene az olimpiai indulásról.  

Janics Natasa a célban Fotó: Karnok Csaba
Janics Natasa (4-es hajóban) a célban, Benedek Dalma (6) néhány csapással előtte 
Fotó: Karnok Csaba

15.15 óra férfi C1 500 méter: Vajda Attila győzelme - csakúgy mint tegnap - most sem forgott veszélyben, ám a második helyért ádáz csatát vívott Joób, Volein Viktor és Fürdök Gábor. Végül a 9-es pályán lapátoló szegedi veterán lett az ezüstérmes (nagy igyekezetében a cél után közvetlenül a vízbe borult, de nem bánta, hogy megázott), így Fürdök utazhat a milánói kontinens bajnokságra. A szegedi Világkupán Vajda és Fürdök képviseli majd a magyar színeket.

Vajda Attila örült az újabb sikerének és csapattársát, Fürdök Gábort is dícsérte. Hallgassa meg hanganyagunkat!Fürdök Gábor nem bánta a fürdőzést és még éhes a sikerekre. Hallgassa meg hanganyagunkat!
Vajda ezer után ötszázon is nyert Fotó: Karnok Csaba
Vajda ezer után ötszázon is nyert
Fotó: Karnok Csaba

Angyal Zoltán: Fürdök Gábor második helye abszolút meglepetés, mert több olyan fiatal is volt a mezőnyben, akik egyesben voltak már Európa bajnokságon. Kalapot emelek Fürdök teljesítménye előtt!

15 óra férfi K1 500 méter: a győri Benkő Zoltán esélyeshez méltóan mindjárt az elején meglógott és bár a tiszaújvárosi Molnár Péter tapadt rá, nem bírta befogni.

Angyal Zoltán: Vereckeit ínhüvelygyulladás gyötri és bár az előfutamból továbbjutott visszalépett a versenytől. Távollétében Benkő biztosan nyert és külön öröm számomra, hogy három fiatal kajakos is tartotta vele a tempót. 

A válogatók második napján is komoly izgalmakra számíthatunk, mindjárt az első döntő (K1 500 méter) érdekesnek ígérkezik: a tavalyi világbajnokságon hatodik Vereckei Ákos nem lesz ott a vízen, így a győri Benkő Zoltán lépett elő a legnagyobb esélyesnek. A győriek kitűnőségét a honvédos Kökény Roland szorongathatja meg. Kérdés, hogy a 9-es surranópályából mit tud kihozni. 

Kenu szólóban, hasonló távon a szegedi Vajda Attila a favorit. A világ- és Európa- bajnoknak, aki tegnap biztosan nyerte a hosszabb távot leginkább Mike Róbertre és Bozsik Attilára kell figyelnie, de nem szabad megfeledkeznie a szintén szegedi Joób Mártonról és Fürdök Gáborról.

A női kajak 500 méter pikantériája, hogy az ismét egy hajóba ült Kovács Katalin, Janics Natasa duó szólóban egymással és vélhetően Benedek Dalmával vív majd ádáz csatát. Amennyiben a Démász-Szeged Vízisport Egyesület kétszeres olimpiai bajnoka nyer vagy párosbeli társa mögött a második lesz, akkor indulhat a szegedi Világkupán. Az a verseny pedig már az olimpiai indulásról fog dönteni. 

A kajak kettesek 500 méteres távján verhetetlennek tűnik a Kovács, Janics egység különösen úgy, hogy a Paksy, Benedek duó nem lesz ott a döntőben, mert ők már szereztek olimpiai kvalifikációt a csapatnak.

Még két ötszáz méteres táv döntőjét rendezik ma: a férfi kajak kettesek mezőnyében Kucserát és Kammerert nehéz lesz megfogni, míg a kenu kettesek közül bárki nyerhet, akár a szegedi Joób Márton is Sarudi Pállal. 

A szombati program (6 döntő):

15 óra: K1 férfi felnőtt 500 méter
15.15: C1 500 méter
15.50: K1 női 500 méter
16.05: K2 férfi 500 méter
16.40: C2 500 méter
16.55: K2 női 500 méter
T-Online hirdetés

Olvasóink írták

 • 10. LAZA 2008. május 13. 12:54
  „Számtalanszor visszanéztem videóról Natasa és Kati győzelmeit.
  Nagyon szeretem mindkettőt csak nehezen tudom megérteni az itteni megnyilvánulásokat.
  pl.Mióta nem edz Natasa Kati néninél?Ki most az edzóje?
  etc.etc.etc.”
 • 9. triatlonos 2008. május 12. 22:02
  „Ebben a Natasa - Kati néni vitában kezdetektől fogva Natasa pártján állok, annak ellenére, hogy próbálok tárgyilagos lenni, teszem ezt azért, mert a történet velem is előfordult "kicsiben". Natasa óriási tehetség, és benne van a fantasztikus szerb mentalitás is, ami sajnos nagyon sok magyar sportolóból hiányzik. 2000-ben legyőzte Kati néni legjobb versenyzőjét az olimpián - 18 évesen! Már akkor fekvenyomásban 118 kg-ot tudott, tehát fantasztikusan erős is volt! 2004 előtt Kovács Kati volt a sztár, és biztos aranyérmesnek tünt, a média is felkapta, de Kati néni bizonyára nem volt megelégedve az edzésmunkájával, és ijesztésképpen "ráküldte" Natasát. Ez az ijesztés túl jól sikerült - a történetet mindenki ismeri.
  Kati néniben viszont dolgozott a "lelkiismeret", és elégtételt akart adni Katinak, ezért eligérte a pekingi egyest Katinak! Natasának, mint az olimpiai cim védőjének ez nem tetszett, és ebből lett a baj.
  Megtörtént a szakitás. Számomra az a fordulópont, amikor Kati néni mindenképpen lehetetlenné akarta, és a mai napig akarja tenni Natasát! Elváltak útjaik, egymásról jót vagy semmit! Én ebben jobb voltam.
  Mellesleg szerintem sem lehet lazára venni a figurát, és figyelve az eseményeket, bizonyára Natasa is elkövetett néhány végzetes hibát, de okos ember a más kárán tanul, a buta meg a sajátján sem!
  Szerintem egy edzőnek az az elsődleges szerepe, hogy elhitesse a versenyzőjével, hogy az az ember feletti munka, amit a versenyző elvégez meghozza az áhitott eredményt. Amig ez működik, addig van értelme a közös munkának, de azért a 6. hozzászóláson is érdemes elgondolkodni! Reményeim szerint próbáltam tárgyilagos maradni, de a kulturált vitában a továbbiakban szivesen résztveszek.”
 • 8. joez1 2008. május 12. 21:32
  „szerintem a legjobban alakul a helyzet: idén Kati nyerjen egyéni aranyat és nyerjenek Natasával is párosban (a négyesek még lógnak a levegőben)
  4 éve Natasa nyert egyéniben, de Kati is maximálisan megérdemelne egy egyéni diadalt és 3x olimpiai bajnokként fejezhetné be az eredményes pályafutását.”
 • 7. LAZA 2008. május 12. 12:59
  „Jó,akkor igy már minden pontosan érthető.
  A gonosz Kati néni minden edzésen és minden versenyen bent ül Natasa hajójában és mindenféle varázsszavakat súgdos a fülébe.
  Ettől aztán Natasa hajója lelassul és igy minden fontos versenyt elveszít.
  Óriási szerencsére anno Natasa édesapja nem igy gondolta és bátran a "pszihopata" edzőnő kezeire merte bizni a még fiatalkorú
  lányát.
  Az ország a város és nem utólsó sorban Natasa szerencséjére!”
 • 6. No.6-Sy 2008. május 12. 07:28
  „Véleményem szerint Nati karrierje és lelki egészsége szempontjából a legjobb az volna, ha igen gyorsan keresne egy olyan külföldi klubot, ahol - a magyarokkal ellentétben - odafigyelnek a tehetségre és nem szétverik, hanem fejlesztik azt, és főként odafigyelnek az emberre. Kati néni jól láthatóan egy klasszikus pszichopata, aki nem tűr ellentmondást, aki pedig ellent mer mondani, azt felmorzsolja, a klasszikus pszichopata módszerekkel. Szégyen, hogy ilyen alakot még megtűr magában a versenysport!
  Natit pedig nagyon sajnálom, mert a pszichopata nagyon veszélyes állatfaj, és nagyon nehéz talpra állni azután, hogy full támadást intézett egy ember komplett szeméyisége ellen.

  Fel a fejjel Nati; nem muszáj neked mindenáron magyar színekben versenyezni - olyan tehetségesnek, mint amilyen te vagy, a győzelem evidens, a győzelemnek pedig tökmindegy, hogy milyen színű, az a tied. Menj oda, és lapátolj ott, ahol megbecsülik és értékelik is a tehetségedet!”
 • 5. Mellesleg 2008. május 11. 17:52
  „Egyetértek, Laza! Fábiánné nagyon jó edző, Natasa meg egy öntörvényű csaj, akinek fejébe szállt a dicsőség, nem véletlen, hogy a négyesből kilógott, nem bírta az iramot, mint ahogy most sem, mert nem edz eleget.”
 • 4. LAZA 2008. május 11. 09:48
  „Nem történt semmi meglepő!
  Natasa már régóta nem úgy és nem annyit edz mint Kati néninél.
  Szemmel látható volt,hogy a végére elfáradt.Őt Kati néni tette naggyá kár volt szembe kerülnie vele!”
 • 3. szegedifiú 2008. május 10. 20:43
  „IMÁDLAK JANICS NATASA!”
 • 2. danii 2008. május 10. 20:28
  „kérdés Angyal Zoltánhoz: a legnagyobb kajak-kenus botrányok idején is angyali nyugalommal elemzi a helyzetet, egyáltalán ki lehet valamivel hozni a sodrából?”
 • 1. kisherczeg 2008. május 10. 20:25
  „Kapitány úr, nem lehetne módosítani a meglehetősen bonyolult válogatási elveken. Úgy tűnik, hogy néha már maguk a versenyzők sem tudják, hogy mire elég a második vagy harmadik helyük.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyári a BSE-nél - interjú

A következő szezontól Nyári Sándor irányítja a BSE női röplabdacsapatának szakmai munkáját. A… Tovább olvasom