Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Jégkorongbarátság

Évtizedek óta remek kapcsolatot ápol a szegedi és szabadkai jégkorongcsapat. Az elmúlt másfél évben az IPA-pályázatnak köszönhetően még szorosabb lett az együttműködés.
1987 óta remek kapcsolatot, barátságot ápol a szegedi jégkorongklub és a szabadkai egyesület. Példaértékű az a munka, amelyet a magyar és vajdasági együttes közösen végez. Ritkaságszámba megy, hogy ilyen szoros legyen az együttműködés. Az említett két együttes, a Tisza Volán- Szeged Vízmű és a Szpartak Szabadka egy sikeres IPA-pályázaton van túl. A Jégkorongkapcsolatok fejlesztése, a határon átnyúló szerb–magyar együttműködés keretében 2012. január elsején kezdődött egy olyan program, amely ebben a hónapban ér véget.

Lippai Pál klubelnök és Bánáti Antal szakosztály-igazgató ismertette az eltelt időszakot a sajtótájékoztatón, amelyen megjelent Csengeri Attila, a szabadkai klub elnöke, Szalai Judit projektmenedzser.

A Volán a nyáron Dunaújvárosban edzőtáborozik. Fotó: Schmidt Andrea
A Volán a nyáron Dunaújvárosban edzőtáborozik.
Fotó: Schmidt Andrea

Három korosztályban – előkészítő, serdülő és kölyök – alkottak közös csapatot a szegedi és szabadkai fiatalok. Közös edzőtáborral, edzésekkel készültek a bajnoki szezonra, majd részt vettek a magyar bajnokságban. A Tisza Volán-Szegedi Vízmű és a Szpartak Szabadka jól helytállt, a harmadik és a hatodik hely között végzett a különböző bajnokságokban. Az IPA-pályázat lassan lejár, de a két egyesület barátsága és munkássága tovább folytatódik. Főként azért, mert nemcsak a pályán, hanem azon kívül is szoros barátságok kötődtek.

A nyáron Dunaújvárosban edzőtáborozik majd a szegedi csapat, és csak reménykedni tudnak a vezetők, hogy akár már szeptember is jégre mehetnek Szegeden. Egyelőre nem tudni, hogy miként alakul a felnőttbajnokság, az biztos, hogy a Debrecen nem indul Mol-ligában. A háromcsapatos OB II-nek viszont nem sok értelme van, a Volán vezetői bíznak benne, hogy a junioregyüttesekkel sikerül majd feltölteni a küzdelmet, így népes lenne a bajnokság.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged 2011: a keret nagy részétől elbúcsúznak, Gálhidi sem marad

Az osztályozó utáni első és így együtt az utolsó összejövetelét tartotta kedden a Vasutas-stadionban a Szeged 2011 NB II-ből kiesett labdarúgócsapata. Tovább olvasom