Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Jereminov: Csak egy dobás volt a sok közül

Egy hét alatt két győztes kosarat is szerzett az utolsó másodpercekben az NB I A csoportos Naturtex-SZTE-Szedeák irányítója, Branko Jereminov. A forduló legjobbjának megválasztott 28 éves játékos elárulta: abban nem volt biztos, hogy a zalaegerszegi dobás bemegy, a Pécs ellen viszont érezte, nem hibázik. Szerényen megjegyezte: mindkét dobás csak egy volt a sok közül, a meccseket nem ő, hanem a csapat nyerte meg.
– Hányszor nézte meg a Pécs elleni mérkőzés utolsó másodperceiről készült videót?

– Talán kétszer. Nem vittem túlzásba, de az egy héttel korábbi, zalaegerszegi triplámat elég sokszor visszanéztem.

– Mindkét hárompontos győzelmet ért, mégis egészen más volt a két dobás.

– Teljesen. Zalaegerszegen 74–74-nél volt még 4,9 másodpercünk, hogy megnyerjük a meccset. Edzőnk, Nikola Lazics időt kért, lerajzolta a figurát, amit végül Darko Balabannal ketten vittünk véghez. A Pécs ellen 100–100-as állásnál támadhattunk, viszont nem maradt időkérésünk. Andrija Csirics hozta fel a labdát, lepasszolta, én pedig körülbelül 11 méterről ráemeltem. Szerencsére mindkét dobás a gyűrűben kötött ki, és kezdhettünk ünnepelni. Kiemelném, hogy bár ezek a győztes kosarak a nevemhez fűződnek, mindkét meccsen csupán egy volt a sok szegedi dobás közül. Nem miattam nyertünk, hanem a csapat kiváló teljesítménye miatt.

Jereminov győztes kosara Zalaegerszegen.

– Mit érzett, mialatt a labda a gyűrű felé szállt?

– Ebben is teljesen eltérő volt a két kísérlet. Zalaegerszegen nem gondoltam, hogy jó a dobás, egészen furcsa íve volt. Most szombaton, amikor elengedtem a labdát, éreztem, hogy jó lesz, persze biztos nem lehettem benne. Volt viszont még hátra két másodperc, azt ki kellett védekeznünk, így csak akkor nyugodtam meg, amikor Nelson utolsó dobása nem ment be.

– Épp a Pécs amerikai légiósa próbált védekezni ön ellen az utolsó támadásnál. Hibázott azzal, hogy túl távol maradt?

– Nem hiszem. Remek meccse volt, előtte kétszer is fontos triplát dobott, ha ő nincs, könnyebben nyerünk. Ebben a szituációban nem volt egyértelmű, hogy ráemelem a labdát, olyan messziről azért ez nem megszokott.

– Önnél nem is ritka: rendszeresen jelentkezik „a világ végéről" dobott triplákkal. Készült egy videó a nyáron, edzés közben, amikor sorozatban harmincat vágott be. Sokat gyakorol?

– Rendszeresen próbálkozom hasonlókkal. Mindig is szerettem a távoli dobásokat, de a szezonban nem voltam megelégedve magammal, tavaly jobb százalékkal értékesítettem ezeket. Most azért javult a mutató. Az a nyári harminc a csúcs, de az edzés azért egész más, mint a bajnoki.

 
Jereminov győztes kosara a Pécs ellen.

– Kit hívott fel először a győztes kosár után?

– Rengetegen üzentek, a Facebookon is gratuláltak. A tesómat hívtam vissza leghamarabb: ő is kosarazott, elmeséltem neki a dobást. A szüleimmel együtt, amikor csak lehet, élőben követi a meccseket az interneten, így mire ránéztem a telefonomra, már tudtak majdnem minden részletet.

– A rájátszást érő hetedik helyen áll a csapat, jön a középszakasz, benne nyolc nagyon fontos mérkőzéssel. Beszélnek az öltözőben a playoffról?

– Az utóbbi hetekben már téma volt, egyre többször szóba kerül, hogy ott lehetünk a rájátszásban. Nagyon messze van még ez, nyolc meccsen sokat változhat a helyzet. Azért ne felejtsük el: a szezon előtt arról beszéltünk, hogy a biztos bennmaradás a célunk, ehhez képest a klub történetének legjobb alapszakaszát produkáltuk.

– Hány győzelem kell, hogy megőrizzék ezt a pozíciót?

– Nehéz megmondani, biztosra pedig nem is lehet. A Körmendet kettővel, az Albát eggyel előzzük meg, ami kezdésnek jó. Ha a négy hazai összecsapásunkat megnyerjük, akkor ott lehetünk a rájátszásban, de idegenben is összejöhet egy bravúr.

– A Szolnok mellett a Székesfehérvár az egyetlen az élvonalban, amelyet még soha nem győzött le a Szedeák. A hétvégén, idegenben itt a lehetőség!

– A középházban szereplő öt csapat közül a múltját és a játékoskeret erősségét összegezve szerintem az Alba a legjobb, az más kérdés, hogy mögöttünk állnak a tabellán. Óriási dolog lenne, ha idegenben tudnánk nyerni!

Jereminov edzésen sorozatban bedobott 30 triplája.

           

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tartsák meg jó szokásukat

Felébredtek a fiúk? Ezt kérdeztem az előző írásomkor. Ebben reménykedik mindenki, hogy ez lesz a… Tovább olvasom