Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Jó a Makói SVSE híre

Egy évvel ezelőtt az MSVSE NB I-es sakkszakosztálya a 7–9. hely valamelyikének megszerzését tűzte ki célul, végül ez utóbbi valósult meg a tízcsapatos bajnokságban. A korábbi bajnoki évhez képest azonban most több pontot sikerült összegyűjteniük.
– Az első osztályú csapatbajnokság mezőnye nagyon megerősödött, ezért elégedettek lehetünk az elért eredményünkkel. Már csak azért is, mert az utolsó fordulóig a 7–8. hely megszerzése reális lehetőségnek számított, azonban a végén elszúrta a csapat – jelentette ki Oravecz Károly szakosztályelnök, aki egyben a csapat főszponzora is. A sportvezető kritikusan értékelte a román vendégmunkások teljesítményét, akik nagyon elmaradtak az elvárásoktól.

Balázs Tibor, aki immáron negyvenkettedik éve tölti be a szakosztályvezetői tisztséget a legszívesebben az ezüstérmes Paks feletti 7:5-ös, valamint a BEAC elleni 9,5:2.5-es győzelmükre emlékezik.

– Szerintem még benne maradt 5-6 pont a csapatban, amelynek oka a nagyon rapszodikus szereplés. Nyernünk kellett volna a Honvéd, a Böszörmény, a Haladás ellen, mivel ez nem következett be, ezért tudtuk
Megújult vezetőség

A legutóbbi beszámoló közgyűlésen kilenctagú vezetőséget választott a tagság. Az elnök továbbra is Oravecz Károly, de Balázs Tibor is maradt ügyvezető elnök. Az elnökhelyettes Juhász János, a technikai vezető Erdei Imre lett. A tagok: ifj. Balázs Tibor, Kópiás Ferenc, Restás Péter, dr. Simon János és Erdős Attila.  
megismételni az előző helyezésünket.

Az eredményességi mutató szerint a 11 mérkőzésen szerzett 6,5 pontjával Kovács Zsolt szerepelt a legjobban. Őt követte az első táblás Erdős Viktor, aki egyetlenegyszer sem szenvedett vereséget, valamint a kilenc partin asztalhoz ülő Butunoi Alexander 6-6 ponttal. Domány Zsófia és Nagy Dániel kilencszer volt tagja az együttesnek, s egyenként 5,5 ponttal járult a végelszámoláshoz.

A Makói SVSE sakkszakosztályának vezetősége nagy gondot fordít az utánpótlásra is, amit a fiatalok nagyszerű eredményei fémjeleznek. Erdős Viktor a felnőttek között a 12-es mezőnyben a 3–6. helyet foglalta el. Domány Zsófia pedig a 8. lett, aki egyben diákolimpiai bajnok is. Búza Ildikó pedig negyedik lett a Rapid ob-n. Az országos ifjúsági csapatbajnokságon pedig a Paks és a Decs mögött az Erdős Viktor, Szalai Kornél, Nagy Dániel, Vicsai Gábor, Domány Zsófia, Erdős Boglárka összetételű Makói SVSE a harmadik helyen végzett. Az Erdős testvérek összesen három Európa-bajnoki aranyat nyertek.

A klub a szűkös anyagi lehetőségek ellenére is versenyeztet egy NB II-es gárdát is: a 12 csapatos küzdelemben a Szegeddel holtversenyben a hatodikok lettek a Maros-partiak. A fakóban kiemelkedett Rozsnyai János, Rozsnyai Tamás, dr. Apró Adrián, Vicsai Gábor, dr. Kovács Arthur és Erdős Boglárka.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tehetséges fiatalok a KSZSE-ben

A Kézilabda Szeged SE a sportág női szakágában utánpótlás-neveléssel foglalkozik, méghozzá nagyon… Tovább olvasom