Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Jó helyzetben a női futball - Bemutatjuk a 31. Kék Mókus-kupa győzteseit, 2. rész: St. Mihály Kft.


Véget ért a 31. Kék Mókus-kupa kispályás labdarúgótorna, amelyen újításként megjelent a szegedi amatőr klubcsapatok kupája is. Sorozatunkban az öt kategória győztesét mutatjuk be, másodikként a női tornát megnyerő St. Mihály Kft. következik.
Két csapat, amely voltaképpen egy. A Szegedi Sport és Fürdők Kft., az MLSZ Csongrád Megyei Igazgatósága és lapunk, a Délmagyarország által közösen megszervezett 31. Kék Mókus-kupa keretein belül rendezett női csapatok tornáját a St. Mihály Kft. nyerte meg 7–1-re – a St. Mihály FC ellen. A két együttes egyetlen klubhoz tartozik.

– Sokan vagyunk, illetve szívesen egészítettük ki a mezőnyt, ezért indultunk el két csapattal a tornán – mondta Cserenkó Szabolcs edző. – A St. Mihály játékosai a nagypályás NB II-ben, a St. Mihály FC labdarúgói pedig a megyei bajnokságban szerepelnek. Előbbiek heti három-négy, utóbbiak egy-két edzésen vesznek részt – nyilván attól függően, kinek hogyan van ideje, és milyen ügyes. Az NB II-esekkel a cél a feljutás az NB I-be. A harmadik csapatunk a futsal NB II-ben érdekelt, és a napokban nyerte meg az Új év-Szkitasport-kupa női szakágát. Onnan nem is volt játékos a Kék Mókus-kupa két keretében.
Tarolt a Kék Mókus-kupán a St. Mihály női csapata. Fotó: St. Mihály
Tarolt a Kék Mókus-kupán a St. Mihály női csapata. Fotó: St. Mihály

A szakemberrel beszélgetve kiderült, a szentmihályi egyesületben a felnőtt női játékosok száma nagyjából negyven fő, és ugyanennyi labdarúgó található az U19-es és a U15-ös keretben összesen.

– A Csongrád megyei női futball jó helyzetben van országos szinten is – jegyezte meg Cserenkó. – Nem sok helyen van ugyanis megyei női bajnokság, sőt egyáltalán csapat sem. Míg nálunk van II. osztályú A és B csoport, addig Budapestet kivéve négy-öt csapattal dolgoznak. Egyre több lány kezdi a futballt, és nemcsak gyerekként, hanem középiskolás vagy egyetemista korban is. Nőtt a merítési lehetőség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harcos tesztmeccsen nyert a Szedeák

Harcos tesztmeccsen nyert a Szedeák
Az MKK Spartak Szabadka ellen játszott kedden este edzőmérkőzést a Naturtex-SZTE-Szedeák: a szegedieknél már ott volt a pályán a Alekszandar Petrovics. Tovább olvasom