Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Jó pólós buli volt - sok góllal

Írhatnánk azt is, hogy hatalmas, vérre menő csatában az 1996-ban LEN-kupa-döntős Szeged legyőzte a mai, a meccset túlságosan komolyan nem vevő Szeged Betont. Írhatnánk, de nem fedné teljesen a valóságot. A tegnap esti „bulimeccsen" nem a küzdés vagy a harc volt a lényeg, sokkal inkább a játékosság és főleg az, hogy az egykori kedvencek újra összejöttek, vízbe szálltak. Jó volt őket ismét látni.
Az gyorsan kiderült, hogy a Szeged Beton alaposan felkészülve várta az elődök elleni bemutatómeccset. Kásás Zoltán legénysége ugyanis a Dinamo Moszkva elleni kétkapuzással melegített be a „nagy meccsre". Többek között ez is azt mutatta, mennyire komolyan vették Komlósi Péterék a találkozót. Akárcsak a régiek, akiket már a meccs előtt komoly érvágás ért. A kétszeres olimpiai bajnok Fodor Rajmund a nézők nagy örömére megjelent az uszodában, szomorúságukra viszont nem vállalhatta a játékot. „Tegnap szemölcsöket szedtek le az ujjamról, így viszont debütálhatok bíróként" – mondta széttárt karokkal. A 96-osok persze Rajmi nélkül sem maradtak ötkarikás győztesek nélkül, az első szóra igent mondott a meghívásnak Molnár Tamás, aki Sydney és Athén után a közelmúltban Pekingből is arannyal a nyakában tért haza, és a kétszeres olimpiai bajnok Steinmetz Barna is kötelességének érezte, hogy ne hagyja ki a derbit.

Jó pólós buli volt - sok góllal
Jó pólós buli volt - sok góllal

A mérkőzés egyperces néma megemlékezéssel kezdődött: a 96-os Szeged tavaly elhunyt, felejthetetlen edzőjére, Pozsgay Zsoltra emlékeztek. És akkor a találkozó! Sokáig nem tapsolhattak a nézők gólnak, de az ötperces negyed végén Csapó megúszásból könyörtelennek bizonyult, mint ahogy a második elején Megyeri Menyus hajszálpontos átadásából Molnár Papesz. Scsegyerkin még mindig vonzza a labdákat, a negyven fölött járó kapus több esetben is bravúrral mentett. A másik oldalon Németh Zsoltra sem lehetett panasz, ő sem védett rosszul, de képtelen volt hárítani Halász Micu, majd Csapó Csapszi löketét. A nyilvánvalóan félgőzzel játszó maiak ekkor összekapták, megrázták magukat, és Kuncz, majd Varga Pepe találatával felzárkóztak, 4–2.

A mai program

A Turbo-Diapolo-kupa mai programja, 10.30: Szeged Beton–Domino-Honvéd, 12: Nagyvárad–Vasas, 16.30: Dinamo Moszkva–Honvéd, 18: Szeged Beton–Vasas. 
A nagyszünetben Körtvélyessy Péter elnök ajándékcsomaggal kedveskedett a három olimpiai arannyal büszkélkedő Molnárnak és Kásás Zoltán edzőnek. A folytatásban az elpusztíthatatlan Török Töcő is letette a névjegyét, lüktetett a játék, megmutatták az egykori kedvencek, miért is szerették annyira őket. Rég volt, szép volt, de a lényeg, hogy igaz volt. Büszkék lehetnek arra a csapatukra a szegediek, mint ahogy a mostanira is. Ez a meccs is azt mutatta, hogy Szeged a magyar vízilabda egyik fellegvára. A vége felé járt már a meccs, amikor a régiek 8–6-os vezetésénél Molnár Papesz a nap gólját csavarta, és ezzel el is dőlt a remek mérkőzés, Komlósi, majd Weszelovszky csak szépíteni tudott, 9–8. „Szép volt fiúk" kiáltással búcsúztatták a nézők a feleket. Tényleg az volt, jó lenne máskor is együtt látni ezt a nagyszerű társaságot.

96-os Csodacsapat–Szeged Beton VE 9–8 (1–0, 3–2, 2–2, 3–4)
Újszegedi sportuszoda, 300 néző. Vezette: Fodor Rajmund, Igor Vrinicsevics.

96-osok: Scsegyerkin – Csapó 2, Halász 1, Molnár T. 2, Török T. 3, Steinmetz B., Mód 1. Csere: Megyeri, Szabó, Szabó G., Kurai, Bólya (kapus). Edző: Juhász György.

Szeged Beton: Németh Zs. – Lehmann, Varga P. 2, Juhász Zs., Vejzagics 1, Éles 1, Weszelovszky 2. Csere: Kuncz 1, Molnár P., Komlósi 1, Szabó Z., Baksa (kapus). Edző: Kásás Zoltán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szombaton rögbi, vasárnap rögbi és amerikai foci

Megkezdődött és dupla szegedi sikerrel indult a magyar rögbiszezon. A szegedi Fit World RC együttese… Tovább olvasom