Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Jön a Rock Club–Kecskés derbi

Kialakult a megyei labdarúgó-bajnokságok beosztása –Új évad, új csapatok, új megyehármas csoport – sok változás lesz a megyei labdarúgó-bajnokságok előttünk álló idényében. 84 együttes három osztály összesen hat bajnokságában versenyez augusztus 17-étől.
84 csapat adta le nevezését a 2013–2014-es Csongrád megyei labdarúgó-bajnokságokba – ez a szám a legnagyobb a megyei futball utóbbi éveit tekintve. Az MLSZ területi igazgatósága sokat fáradozott azon, hogy olyan helyeken is legyen csapat, ahol eddig csak legelőnek használták a futballpályát, és lám: jövőre indul a Kecskési EAC, a Rock Club és a Maros- Menti UFC is. De nézzük sorban a bajnokságokat!

A megyeegyben az valósult meg, amit megjósoltunk: a megyekettes második Székkutas és a harmadik Tiszasziget sem vállalta a feljutást, így a tavalyi tizenkettedik Nagymágocs megmenekült. A négy NB III- as klub (HFC, Makó, Mórahalom, Tisza Volán) és több NB-s játékos érkezésével az utóbbi évek legerősebb megyei pontvadászata következik.

A sárga mezes SZVSE és az FK 1899 Szeged edzőmeccset már játszott egymás ellen – hamarosan bajnokin is találkozhatnak. Fotó: Rózsa Gábor
A sárga mezes SZVSE és az FK 1899 Szeged edzőmeccset már játszott egymás ellen – hamarosan bajnokin is találkozhatnak.
Fotó: Rózsa Gábor

A II. osztályban a visszalépések miatt a Fábiánsebestyén kerülte el a kiesést. Itt játszik a Kiskundorozsma is, amely bár tavaly ötödik lett a megyeegyben, nem élt az ottani indulási jogával. Újonc lesz a dorozsmaiak mellett a Bordány, a Deszk és a Mindszent.

A megyeháromban az eddigi három csoport helyett négy alakult, mindegyikben 13 csapat szerepel. Maradt a Homokháti, a Tisza–Maros és a Termál elnevezés, a negyedik egység pedig a Szegedi csoport lett. Több klub is indított második csapatot, emellett új név a listában a már említett Kecskési EAC – a városrészben először alakult nagypályás futballcsapat. Az első évben a Móravárosi Kinizsi keretein belül működnek, de jövőre már önállóan szeretnének indulni. A Kinizsi előtt játsszák majd a meccseiket, hogy hol, az még nem dőlt el. A szegedi Rock Club egyetemistákból áll, a hallgatók néhány oktatójukat is rávették a játékra – a piros- fekete együttes Gyálaréten vagy a Szabadság téren lesz hazai pályán. A Maros-Menti UFC lesz a negyedik makói együttes – a gumigyár munkatársai szervezte csapat a Makó III.-mal is összecsap.

A megyeegy és a megyekettő augusztus 17-én, a megyehármak augusztus 24-én kezdődnek, a sorsolást hétfőn tartják.

Névsorolvasás

Az MLSZ Csongrád megyei igazgatóságának versenybizottsága az alábbi csapatok nevezését fogadta el a különböző osztályokba.

Szertár Sportbolt megyei I. osztály: Algyő, Ásotthalom, Csanádpalota, Csongrád-Turbó, FK 1899 Szeged, HFC, Kistelek, Makó, Mórahalom, Nagymágocs, Sándorfalva, Szentesi Kinizsi, SZVSE, Tápé, Tisza Volán, UTC.

Szertár Sportbolt megyei II. osztály:
Bordány, Csanytelek, Csengele, Deszk, Fábiánsebestyén, Gyálarét, Kiskundorozsma, Contitech-Makó II., Rosmarin Zrt. Mártély, Mindszent, Székkutas, Szőreg, Tiszasziget, Tömörkény, Üllés, Zsombó.

Szertár Sportbolt megyei III. osztály,
Homokháti csoport: Balotaszállás, Bordány II., Csongrád III., Domaszék, Forráskút, Mórahalom II., Öttömös, Pusztamérges, Röszke, Ruzsa, Sándorfalva II., Szatymaz, Zákányszék.
Termál csoport: Baks, Balástya, Csanytelek II., Csongrád II., Derekegyház, Dóc, Fábiánsebestyén II., HFC II., Kistelek II., Ópusztaszer, Pusztaszer, Szegvár, Székkutas II.
Szegedi csoport: Algyő II., IKV-Alsóváros, Komlósi Trans Baktó, FK 1899 Szeged II., Kecskési EAC, Kiskundorozsma II., Pázsit SE, Rock Club, Szentmihály, SZVSE II., Universitas, UTC II., Zsombó II.
Tisza–Maros csoport: Ambrózfalva- Csanádpalota II., Apátfalva, Ferencszállás, Földeák, Kiszombor, Kübekháza, Makó III., Maros-Menti UFC, Maroslele, Móravárosi Kinizsi, Pitvaros, Szentmihály II., Újszentiván.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lukas Seman az A-Híd Szeged VE játékosa

Újabb válogatott játékossal kötött szerződést a kétszeres magyarkupa-győztes A-Híd Szeged VE férfi… Tovább olvasom