Délmagyar logó

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 21°C | 31°C Még több cikk.

Jövő héten dönthet a szövetség

A múlt hét szerdai ASA-Consolis-HNKC–Debrecen női kézilabda magyarkupa-negyeddöntő után botrányos jelenetek játszódtak le a pályán. Nyomoz a rendőrség, a szakszövetség várhatóan jövő hét elejére dönt a fegyelemi ügyekben. Az szinte biztos, hogy rendezési hiányosságok miatt elmarasztalják az egyesületet.
A hazai vereséggel (23–26) véget ért ASA-Consolis-HNKC–Debrecen női kézilabda magyarkupa-negyeddöntő lefújását követően dulakodás, verekedés alakult ki a játéktéren, amit a rendezőknek és a rendőröknek kellett megfékezniük. A pályára berohant két szurkoló szidta, provokálta a HNKC edzőjét, vezetőit. A dulakodásba Farkas József vezetőedzőn kívül a csapat kapusa, Mucsi-Vörös Henrietta is belekeveredett; ő információink szerint férjét, Mucsi Tamás ügyvezetőt igyekezett védeni, akit az egyik néző megtámadott, megpróbált megütni.

Az ügyben nyomoz a vásárhelyi rendőrség, de a szakszövetségnek is el kell járnia. Arra voltunk kíváncsiak, milyen szankciókra számíthat az ASA-Consolis.

Elemzik a felvételt

Pál Jánostól, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől megtudtuk: az ASA-Consolis-HNKC–Debrecen magyarkupa-negyeddöntőt követő botránnyal, dulakodással, verekedéssel kapcsolatban még folyik a nyomozás. A vásárhelyi kapitányság beszerezte a mérkőzésről készült videofelvételt, azt tanulmányozzák, elemzik munkatársai. Az ügynek pillanatnyilag két gyanúsítottja van.

– Konkrétumokkal nem szolgálhatok, mert a jelentés még nem érkezett meg hozzánk – közölte érdeklődésünkre Katona Sándor, a versenybizottság elnöke. – Pillanatnyilag annyit tudunk az esetről, ami beszédtéma, napvilágot látott a sajtóban. Vagyis, hogy a vásárhelyi drukkerek a hazai csapat edzőjét, vezetőit szidalmazták, a lefújást követően berohantak a pályára, s verekedés tört ki. A versenybírói jelentés kézhezvételétől számítva nyolc napon belül döntést hozunk, ez előreláthatóan jövő hét első felére várható. De elképzelhető, hogy még kiegészítő jelentésekre is szükség lesz, valamint bekérjük az eseményeket rögzítő videofelvételt. Hogy mire számíthat a klub? Rendezési hiányosságok miatt biztos elmarasztaljuk, ennek mértékét a vizsgálat állapítja majd meg. A dulakodásba keveredett hivatalos személyek, az egyesület alkalmazottjai ellen pedig fegyelmi eljárás indul.

A szakember még elmondta: a renitens szurkolókat a klub nemcsak a hazai, hanem az idegenbeli mérkőzéseiről is kitilthatja, vagyis például Debrecenben, Fehérváron és Győrben sem engedik majd be őket a csarnokba az ASA-Consolis elleni találkozókra. Erről az egyesületnek kell határoznia, és a dokumentumot eljuttatni a szakszövetségbe.

Az anyagiakon múlik Laluska szerződtetése

A nehéz anyagi helyzetben lévő Dunaferr női kézilabdacsapata közös megegyezéssel szerződést bontott Imre Vilmos vezetőedzővel, továbbá négy játékosával, Vincze Melindával, Temes Bernadettel, Balogh Barbarával (ő a Fradiban folytatja) és a szegedi származású átlövővel, Laluska Eszterrel. Utóbbi eddig az Újvároson kívül a Szeged-Kiskundorozsmában, a Bp. Spartacusban és a Ferencvárosban szerepelt, és elképzelhető, hogy az ASA-Consolis-HNKC-ban folytathatja pályafutását.

– Szóba kerülhet Eszter leigazolása – közölte Mucsi Tamás, a vásárhelyi klub ügyvezetője –, de az egyesületen belül meg kell tárgyalnunk, erre tudunk-e pénzügyi fedezetet biztosítani. Amennyiben igen, felvesszük a kapcsolatot a játékossal, bár értesüléseink szerint több külföldi és hazai csapattal is tárgyal.

Olvasóink írták

 • 4. walaki 2009. február 25. 11:59
  „pffff... megint egy bulvárhír.

  "Az anyagiakon múlik Laluska szerződtetése"
  "Amennyiben igen, felvesszük a kapcsolatot a játékossal, bár értesüléseink szerint több külföldi és hazai csapattal is tárgyal."

  Ez a két mondat gyökeresen ellentmond egymásnak. Ugyanis nem csak az anyagiakon múlik, ha más csapatokkal is aktív tárgyalásban van. Megint ferdítünk Bulvárvilág? Aztán mi lesz, ha majd megint a szurkolók akarják számonkérni Laluska "csak az anyagiakon múló" nem-szerződtetését? Annak ki lesz az oka? Ugyanis azt mondják: "Hát az újság mögírta, gyün Laluska nem?"

  Hiányérzetem is van: hol vannak a sarokban gubbasztó kerekszemű ártatlan kisgyerekek? Na meg a bőgő játékosok?”
 • 3. hansi 2009. február 24. 19:56
  „Farkast, mucsit, Vöröst pedig soha többet egyetlen kézilabdacsarnokba sem szabadna beengedni, sportáguk szégyenei !”
 • 2. béla555 2009. február 24. 18:50
  „Remélem elmeszelik a nagy hazudozókat (mucsi, vörös, farkas)!”
 • 1. ultra 2009. február 24. 17:28
  „Takarodj mucsi, cinga, vörös!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tornádó-kupa

A hétvégén ismét népes indulói létszámmal rendeztek teremgörkori-versenyt. A Szegedi Tornádó SE… Tovább olvasom