Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Kapósak a HFC labdarúgói

Tizenhat napja tart a labdarúgó NB III Alföld csoport őszi szezon nyolcadikjának, a Hódmezővásárhelyi FC-nek a felkészülése. A keret a városi stadion műfüves pályáján gyakorol, az erőgyűjtést követően szombattól a játéké lesz a főszerep, a Kandó-legénység kilenc edzőmérkőzéssel hangol a bajnokság márciusi folytatására.
A HFC-nél folyó munka, a jónak mondható szereplésről szóló hírek az ország távoli részébe is eljutottak. Az elmúlt napokban például Kökény Tamás és Varga Máté az élvonalban az őszt a második helyen zárt Zalaegerszegnél volt próbajátékon. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a kék-fehér klub szerződést ajánl-e számukra – Csank János vezetőedző még nem döntött –, mindenesetre már az nagy elismerés, hogy a dobogóra hajtó együttesnél egyáltalán szóba kerültek.

– Felemás érzések kavarognak bennem – magyarázta a HFC fiatal trénere, Kandó Róbert. – Egyrészt örülök neki, hogy kezd beérni a munkánk gyümölcse, piacképes játékosokat faragunk az itteniekből, másrészt viszont azzal is tisztában vagyok, ha ezek a labdarúgók eligazolnak, azzal gyengül a csapatunk.

De nemcsak Kökény és Varga neve került fel az esetlegesen távozók listájára, azon még Halász Krisztiáné és Batik Bencéé is ott szerepel. Előző külföldre kacsingat, információnk szerint egy alsóbb osztályú német csapat a kérő, míg utóbbit a HFC-vel azonos pontszámmal (21) álló KITE-Szeged hívja.

– Mindkettejükre számítanék, azonban, ha olyan anyagi ajánlat érkezik, amellyel a klubunk is jól jár, nem gördítünk akadályt a távozásuk elé – jelentette ki a szakember.

Ahogy Kökényék esetében, Halászékban is egyelőre minden képlékeny, de azért a klub vezérkara, a szakmai stáb nem karba tett kézzel várja a fejleményeket.

A klub új elnöke, Horváth Zoltán sok olyan teljesítményt szeretne látni Juhászéktól (középen), mint amikor a HFC legyőzte a Jánoshidát.   Fotó: Frank Yvette
A klub új elnöke, Horváth Zoltán sok olyan teljesítményt szeretne látni Juhászéktól (középen), mint amikor a HFC legyőzte a Jánoshidát. Fotó: Frank Yvette

– Ügyes, saját nevelésű fiatalokkal rendelkezünk, az ifiből és a serdülőből hat gyereket felhoztunk a felnőtt keretbe, velünk dolgoznak. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy azonnal kezdők lesznek, de azt igen, hogy látok bennük fantáziát.

A tréner elmondta azt is, hogy próbajátékon náluk tartózkodik egy szerb belső védő, valamint várnak egy gólerős csatárt is.

– Az eltelt több mint két hét alatt amit elterveztem, azt maradéktalanul elvégezte a keret – folytatta a tréner. – Kifogástalan körülmények között dolgozunk, eddig az erőgyűjtésre helyeztük a hangsúlyt, szombaton viszont megkezdjük a kilenc edzőmeccsből álló sorozatunkat. Az első ellenfelünk az Orosházi Rákóczi lesz.

Végezetül a HFC szakmai munkájának irányítója kifejezte abbéli reményét, hogy a tavaszi szezonban is legalább annyi pontot, 21-et szereznek, mint ősszel, ha ez összejönne, nem elképzelhetetlen, hogy sikerülne befurakodniuk az első hat közé.

Eltűnik a tartozás

A HFC leköszönő elnökét, Vinnai Istvánt szűk két héttel ezelőtt a vásárhelyi önkormányzat sportreferense, Horváth Zoltán váltotta. A klub új első embere – aki a megyekettes Székkutasnak is az elnöke – máris jó hírekről tudott beszámolni.

– Az elmúlt években felhalmozott 7,5–8 millió forintos egyesületi tartozást január 31-éig az utolsó fillérig rendezzük. Nem titok, hogy nem tartozunk a tehetős klubok közé, nem dúskálunk az anyagiakban, de azt biztosan állíthatom, hogy a bajnokság befejezéséig, június 15-éig a működési feltételek biztosítva vannak. A megvalósításra váró fontos feladatok közül még hármat említenék: a kiemelt bajnokságban szereplő U15-ös és az U13-as csapatunk kiharcolja a bennmaradást, illetve, hogy a megyekettes bajnokság megnyerésével osztályt váltson a HFC II.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dódi elment

A hír rövid és mellbevágó. Életének nyolcvanadik évében elhunyt dr. Faragó József, az… Tovább olvasom