Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Kárász Anna még nem mer nagyot álmodni

Már tünetmentesen tudja használni kajakozásra a műtött vállát az NKM Szeged kétszeres világbajnoka, Kárász Anna. A kajakos a pálya utolsó száz méterére egyre többet gondol - Nagyinterjú-sorozatunkban erről is beszélt.
– Tünetmentes a műtött válla?

– Mondhatom, hogy igen. Jó állapotban van a vállam, amellyel bajlódtam, azonkívül pedig mint mindenki másnak, nekem is van olyan terület, amely kicsit jobban fáj, kicsit jobban túlterhelt, de figyelünk rá.

– Visszatértek a megszokott, sportággal kapcsolatos mozgások is?

– Igen. Tavaly éreztem először azt, hogy a technikámnál sokat számít, mennyire vagyok erős. Tudtam szépen kajakozni, de gyorsan nem, a hatásfok így nem volt megfelelő. Éppen a napokban mondta egy ismerősöm egy kajakozós videóm kapcsán, hogy régen látott ilyen jól lapátolni.

– Újdonság, hogy aktív a közösségi médiában. Fontos terület?

– Például a szponzorok miatt rendkívüli jelentőséggel bír. Van, ahol az az első kérdés: mennyi követőm van itt vagy ott? Érdekes adat, hogy mennyi emberhez jutok el. Ezen a területen gyenge voltam, ezért kezdtem el vele komolyabban foglalkozni. És most már élvezem is. Figyelem, mi érdekli az embereket, akiktől pozitív energiákat kapok. Kényszeresen nem is működhetne.
Edzésben. Kárász Anna egyre erősebb lesz. Fotók: facebook
Edzésben. Kárász Anna egyre erősebb lesz. Fotók: facebook

– Éppen az aktivitásának köszönhetően láthatjuk, hogy a jóga is a felkészülés része lett.

– A jóga nekem elsősorban lelki megnyugvást jelent. Akkor kezdtem vele foglalkozni, amikor tényleg szükségem volt rá, és azóta érzem, hogy a sok edzés mellett a rengeteg nyújtás jó hatással van a testemre. Fontos, hogy rugalmasak, mobilak legyenek az izmok, és ebben hasznos a jóga, annak is a hot változata. Ez azt jelenti, hogy 39-40 Celsius-fokos teremben végezzük a gyakorlatokat, így az izmok könnyebben ellazulnak. Azért az edzések mellett ritkán jutok el jógára, hiszen napi két tréning mellett még egy ilyen jellegű foglalkozással kinyírom magam... Ez sok lenne egyetlen napra, amúgy is kötött izomzatú vagyok.

– Ezek szerint a test rendben van?

– Rendben.

– És a lélek?

– Az is. De a kettő szorosan összefügg. Élvezem, hogy megint elmerültem a kajakozásban, és minden időmet arra szánom, hogy minél tökéletesebbek legyenek körülöttem a dolgok.

– Felkészült arra, hogy idén nem tévében kell nézni a versenyeket?

– Nagyon várom már, hogy vízre szálljunk, és lássam, mit tudok magamból kihozni. Pezsgek, vibrálok, egyre többet gondolok a pálya utolsó száz méterére. Nem álmodok nagyot 2018-ra, de érzem magamban azokat az erőket, amelyek megvoltak, amikor jól ment a kajakozás. Várom a válogatókat, jó lenne a szegedi világkupán egy négyesben ülni. Szükségem lesz a sok versenyzésre.

– Van a kajakozáson kívüli gondolat is?

– Elég kevés. De ha van, akkor első a család. Ezenkívül olvasok mostanában elég sokat, főzőcskézek egészséges dolgokat, például otthon sütök kenyeret. Színház és mozi is belefér néha, illetve a felsőfokú angol nyelvvizsgára készülök.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább szárnyal a Röszke

Tovább szárnyal a Röszke
A megyehármas feljutás után a megyei II. osztályban is kiválóan teljesít a Röszke SK labdarúgó-csapata. Tovább olvasom