Délmagyar logó

2019. 07. 24. szerda - Kinga, Kincső 19°C | 28°C Még több cikk.

Karcsi a víz alatt rakta ki a bűvös kockát

A Szegedi Vízipóló Suli játékosa, a felzárkóztató csoportban szereplő Körtvélyessy Károly az egyik délutáni edzésen a víz alatt, egy levegővétel után rakta ki a bűvös kockát.
Az egyik délután szokás szerint játék következett a Szegedi Vízipóló Suli felzárkóztató csoportjának tréningjén. Szabó Zoltán, a klub szakmai igazgatója két csapatra osztotta a fiúkat. Ők még keresztbe pályán, így jóval kisebb területen játszanak. De mindig nagyon várják, hogy vérre menő meccseket vívjanak egymással. Persze vannak cserék, akik a vízben várják, hogy beszállhassanak. Már javában zajlott a nagy derbi, amikor Szabó Zoltán arra lett figyelmes, hogy a cserék egy sarokban gyülekeznek, és mindannyian a víz alá tekintenek.

– Mivel azt láttam, hogy „buborékol" a víz, így közelebb mentem a srácokhoz. Ekkor láttam, hogy Körtvélyessy Károlyt figyelik a többiek, aki a víz alatt matatott valamit. Mivel egy idő után elfogyott a levegője, így feljött a tanítványom, ekkor láttam meg, hogy a kezében van egy Rubik Ernő által feltalált bűvös kocka. Karcsi az elmúlt hónapokban került a kocka bűvöletébe, és kipróbálta, hogy egy levegővel ki tudja-e rakni. Jelentem, sikerült, mert ezután a fényképezőgép előtt is megcsinálta. Megnézte, hogy áll a kocka, vett egy nagy levegőt, lement a víz alá, majd úgy jött fel, hogy minden oldalán a megfelelő szín volt. Nem semmi mutatvány, amit a többiek is megtapsoltak. Persze ezután már a kétkapus játék játszotta a főszerepet, így Karcsi is beszállt játszani, a kocka a továbbiakban a parton pihent – mesélte el a nem mindennapi történetet Szabó Zoltán.

Megnézte, lebukott a víz alá, kirakta, végül feljött a víz alól. Körtvélyessy Károly és a Rubik-kocka. Fotók: az SZVPS facebook-oldala
Megnézte, lebukott a víz alá, kirakta, végül feljött a víz alól. Körtvélyessy Károly és a Rubik-kocka.
Fotók: az SZVPS facebook-oldala

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Marad a bronzmeccs a Tisza Volán Szegedi Vízműnek

Nem jutott be a szerb jégkorongliga fináléjába a Tisza Volán Szegedi Vízmű együttese, miután az… Tovább olvasom