Délmagyar logó

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 19°C | 27°C Még több cikk.

Kásás: nagy dolog a bronz

A Szeged Beton férfi pólócsapata mögött sikerektől hemzsegő évad áll. Az mk-ban és a bajnokságban bronzérmet szerzett, a pontvadászat alapszakaszát a második helyen zárta, és történetében először az Euroliga főtáblájára is bejutott. Az együttes mesteredzője, Kásás Zoltán értékelte a 2010/2011-es idényt.
– Ahogy a játékosai, ön is emberpróbáló évadon van túl. Elfáradt?
– Ezt nem állítanám. A sok idegeskedés ellenére azt csinálhattam, amihez értek, amit szeretek. Néha persze felment nálam a pumpa, amikor nem láttam viszont a srácoktól azt, amit olyan sokat gyakoroltunk, de hát ez is hozzátartozik az edzősködéshez. Azt azért elismerem, nem bánom, hogy vége az idénynek, jó most már kicsit lazítani. Azt gondolom, inkább a játékosok fáradtak el.

– Ahogy most, tavaly is harmadik lett a bajnokságban a Beton. Van különbség a két bronzérem között?
– Véleményem szerint a mostaninak nagyobb az értéke. Arra célzok, hogy a bajnokság kiegyensúlyozottabb lett, nőtt benne az erős, jó csapatok száma, az átszervezett rájátszás miatt pedig több élet-halál mérkőzést kellett játszani. Arról nem beszélve, hogy a Honvéd esetében egy rendkívül motivált csapat ellen kettős győzelemmel védtük meg a bronzérmünket. Másképp fogalmazva, még véletlenül sem mondhatjuk azt, hogy egy olyan gárdával szemben szereztük meg a harmadik helyet, amely már le volt eresztve. Egy évvel ezelőtt a Fradi kicsit már ebbe a kategóriába tartozott.

– A csapat történelmet írt az alapszakaszban kivívott második helyével, és azzal is, hogy az Euroliga főtáblájára jutott. Ugyanakkor sem a bajnokságban, sem a magyar kupában nem került a fináléba. Most akkor örömteli volt az évad, vagy keserédes?
– Ha így teszi fel a kérdést, akkor inkább keserédes. Szerettünk volna előrelépni, márpedig a bronz után ahhoz a döntőbe kellett volna kerülnünk. Bár volt rá esélyünk, de végül nem sikerült. Azért ehhez azt is hozzátenném, amennyiben döntőzünk, az hatalmas fegyvertény lett volna. Ha az elért válogatottbeli eredményeket vesszük figyelembe, a bajnok Egerben négy olimpiai bajnok és egy világbajnok játszott, nekünk pedig a háromszoros ötkarikásgyőztes Molnár Papesz mellett csak az a Kiss Csabánk volt, aki még 1999-ben lett Európa-bajnok.

Vége az idegeskedésnek, jöhet a lazítás.  Fotó: Schmidt Andrea
Vége az idegeskedésnek, jöhet a lazítás.
Fotó: Schmidt Andrea

– Kikkel volt elégedett? Volt, akiben csalódott?
– Senkiben sem csalódtam, de az tény, adottsága, tehetsége miatt többet vártam Somogyitól, miként Busilától és Vindischtől is. Varga Pepének azon kellene változtatnia, hogy a bírók ne fújjanak ellene annyi kontrát, ha ez sikerül, még jobb csapatember lehet. Török hullámzó teljesítményt nyújtott, a bajnokság végére feljavult a játéka. Kayes sokat fejlődött és erősödött, és Younger is pozitív képet festett magáról. Molnár Papesz és Kiss Csaba tudásával és rutinjával sokat segített csapatunknak. Juhász Zsolt igazolta, hogy jó versenyzőtípus, nagyot küzdött, hajtott. Komlósi távozását sajnálom, az egész mezőny egyik legjobb bekkje. Németh Zsolt kevés lehetőséghez jutott, sérülése miatt ugyanez vonatkozik Lehmann Pistára is. Baksa Laciról nem szóltam még, ahogy közeledett a bajnokság vége, úgy lett egyre jobb, megkockáztatom, talán ma a legjobb kapus az országban. Ahogy Török Bélának, neki is nagyon szorítok, hogy bizonyítson a válogatottban.

– A bejelentések megtörténtek, négy helyen változik a Beton kerete. Mire lehet képes az új csapat?

– Sok mindenre, de körülbelüli választ is majd csak akkor lehet adni, ha pontosan tudjuk a riválisainknál végbemenő változásokat. Egy biztos, ha előre akarunk lépni, márpedig ez a célunk, akkor végre döntőt kell játszanunk. Ezt persze könnyű kijelenteni, megcsinálni már nem annyira.

– A csapatnak július 25-éig tart a pihenője. Ön hol tölti a szabadságát?

– A feleségem nagyobbik lánya Olaszországban él, egy hétre meglátogatjuk, és persze ki nem hagynám a Balatont sem. Biros Peti szomszédságában van ott egy házunk, amin mindig van valami tennivaló. Imádok ott lenni, az aktív pihenés igazán a kedvemre való. És persze a válogatott edzésein is fel-felbukkanok majd. Ki nem hagynám, hogy megnézzem a fiúkat.

Szegedi góldobók

A Szeged csapatából – akárcsak tavaly – Molnár Tamás szerezte a legtöbb gólt (69 találatával az összlista 2. helyén végzett), rajta kívül még Kiss Csaba szerepel a góllista élmezőnyében. A Beton góldobói (zárójelben az akciógólok száma): Molnár Tamás 69 (37); Kiss Csaba 58 (29); Somogyi Balázs 41 (20); Aaron Younger 38 (26); Joseph Kayes 36 (23); Török Béla 35 (14); Juhász Zsolt 25 (16); Varga Péter 20 (13); Vindisch Ferenc 15 (8); Andrei Busila 10 (4); Komlósi Péter 8 (7); Palotás Gergely 5 (3); Nádasdi Zala 1.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bozóki János duplázott a szegedi kick-box-világkupán

Szeged. A XVII. kick-box-világkupán a többi szegedi klub mellett (Combat, Yoko Team, Tigers) a… Tovább olvasom