Délmagyar logó

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Kásás: Nem szabad feladni

„Vezettünk 7–3-ra, amikor azt mondtam a kispadon, ha megint elkezdünk totojázni, gáz lesz. Teljesen feleslegesen dolgozunk" – nyilatkozta csalódottan a 9–9-re végződött Újpest elleni bajnoki után Kásás Zoltán, a Szeged Beton férfi vízilabdacsapatának vezetőedzője. A tréner három nappal a mérkőzést követően is értetlenül áll a történtek előtt.
A dobogóra pályázó Beton hat forduló elteltével a tabella ötödik helyén áll, nyolc ponttal lemaradva a listavezető Vasas mögött. A helyzet ennél jóval kedvezőbb is lehetne, amennyiben a szegediek nem bukják el biztos vezetésről a Domino és a Vasas elleni hazai rangadót, illetve négygólos előnyről nem adják döntetlenre az Újpesttel vívott fővárosi derbit. Világos, mint az egyszeregy: a hiányzó pontokkal a Kásás-legénység az élről várhatná a folytatást.

– Nincs mit szépíteni, az elpazarolt lehetőségek hatását keményen megérezzük majd a végelszámolásnál – mondta a Beton mestere, aki vasárnap „rongyosra nézte" az Újpest–Szeged találkozó felvételét. – Néhányan sajnos az előzmények tudatában is úgy gondolták, a magabiztos vezetés egyenlő a győzelemmel. Erre fizettünk rá megint, és amíg a szombatihoz hasonló, elképesztő figyelmetlenségekkel pólózunk, nem is várhatunk javulást. Kétszer kaptunk úgy gólt, hogy az emberhátrány után már kiegészültünk, de legalább ilyen döbbenetes hiba, ha az ellenfél úgy lövi el emberről a szabaddobást, hogy köze sincs a blokkhoz. Ezektől a momentumoktól az edző ifi szinten is megőrül, rutinos, harcedzett játékosok esetén meg pláne. Természetesen nem szeretnék kibújni a felelősség alól, a kialakult szituációt nekem kell megoldanom. A feladat adott: a „három negyedes" Szegedet harminckét perces csapattá alakítani.

Ezektől a hibáktól az edző ifi szinten is megőrül, rutinos játékosok esetén meg pláne. Fotó: Segesvári Csaba
"Ezektől a hibáktól az edző ifi szinten is megőrül, rutinos játékosok esetén meg pláne."
Fotó: Segesvári Csaba


A rossz emlékű mérkőzésekkel kapcsolatban a játékvezetők szerepe is szóba került, Kásás Zoltán azonban nem menti fel csapatát, sőt még az is előfordulhat, hogy a klubvezetők a sorozatos pontvesztést büntetéssel szankcionálják.

– A végtelenségig nem lehet ezt csinálni. Ha szép szóval nem megy, egyéb eszközökkel kell a társaságot ráébreszteni arra, hogy komoly kötelezettségeink vannak a klub és a szurkolók felé is – folytatta a tréner. – Ami pedig a bírókat illeti, felesleges velük foglalkozni, előbb magunkban keressük a hibát. A mi csapatunkban akadnak „nagy kinéző emberek", akik egy-egy ítélet után szigorú tekintettel bámulnak a játékvezetőre, miközben az ellenfél játékosa lefordul róluk. Az Újpest elleni meccs óta folyamatosan jár az agyam, hogy a folytatásban milyen foglalkozásokat kell kitalálni ahhoz, hogy az ilyen eseteket megússzuk. Egyet biztosan nem szabad: feladni a harcot. Az edzéseken eddig is igyekeztem elkerülni az üresjáratokat, hiszen a mérkőzéseken is végig összpontosítani kell. Mostantól megpróbáljuk még acélosabbá tenni a koncentráció-képességet, de ehhez elengedhetetlen, hogy a játékosok is elszántan dolgozzanak, és partnerek legyenek. Tudom, az ilyen élmények után nehéz lelkesen munkába állni, de nincs más választásunk, meg kell mutatnunk, hogy ennél többet érünk!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

HPQ–Kecskemét

A HPQ Szeged első osztályú liga-bajnokság kiemelt csoportjában szereplő férfi röplabdacsapata a… Tovább olvasom