Délmagyar logó

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 15°C | 25°C Még több cikk.

Kecse-Nagy Helga az év legjobb női fallabdázója

Kétség sem férhetett hozzá, hogy ki az ország legjobb felnőtt női fallabdázója. Az országos szakszövetség tavaly után másodszor is a szegedi Tisza SE versenyzőjének, Kecse-Nagy Helgának (24) ítélte a megtisztelő címét.
Nehéz, megterhelő idény áll Kecse-Nagy Helga mögött, az ötödéves közgazdász mégsem pihenéssel tölti az év utolsó napjait.

– Az edzésekkel ugyan már leálltam, viszont órát azért tartok – magyarázta a tegnap délelőtti foglalkozást követően a csinos sportoló. – Kimondottan élvezem az oktatást, a fiataloktól kezdve az idősebbekig egyaránt járnak hozzám.

A „tanítványok" elmondhatják magukról: a legjobbtól tanulhatnak. Helgát ugyanis a fallabdázók országos szövetsége – immár másodszor az év legjobb felnőtt női játékosának választotta.

– Azt nem mondom, hogy biztos voltam benne, idén is nekem ítélik a címet, de azért reménykedtem benne – jelentette ki a Tisza SE versenyzője. – Egész évben jól teljesítettem, a bajnokságban megvédtem az aranyérmemet, részt vehettem a brüsszeli egyéni Európa-bajnokságon, a malmői csapat Eb-n, és amire a legbüszkébb vagyok, a nem olimpiai sportágak viadalán, a tajvani világjátékokon is képviselhettem Magyarországot.

Kecse-Nagy Helga jó szívvel gondolhat 2009-re. Fotó: Frank Yvette
Kecse-Nagy Helga jó szívvel gondolhat 2009-re.
Fotó: Frank Yvette

Utóbbin a földkerekség legjobbjával, a malajziai Nicole Daviddel játszhatott.

– Először megijedtem, hogy a világranglista-vezető ellen kell csatáznom, de miután jobban belegondoltam, beláttam, hálát adhatok a sorsnak, hogy vele kerültem szembe. Hatalmas lehetőséghez jutottam azzal, hogy a világ legjobbjával meccselhettem. Rengeteget tanultam a két szett alatt. Bámulatosan jó a kondija, pontosakat üt, remekül lát a pályán. Szóval van még miben fejlődnöm... Jó volt hallani, amikor megnyerte a világjátékokat, a győztest megillető mondatokban arról is beszélt, milyen jó volt, hogy nemcsak a fallabdában nagyhatalomnak számító országok képviselőjével játszhatott, hanem egy magyar lánnyal is.

Nyílt titok, Helga nyár óta az ismert szegedi teniszedző, Hajnal István menyasszonya. Ahogy köztük, a két sportág között is sok a hasonlóság.

– A technikában azért bőven akad eltérés, de a mozgásban és a taktikában csak minimális. Nem a véletlen műve, hogy a teniszezők igen jók a mi sportágunkban. Pista a kézzelfogható példa, de elárulom, én is nagyon igyekszem, amikor teniszütőt fogok a kezembe.

Helgára 2010-ben nemcsak a pályán vár nagy feladat, hanem az iskolapadban is.

– Március első hetében rendezik az egyéni országos bajnokságot, amelyen ismét a dobogó legfelső fokára szeretnék állni. Májusban pedig a Tisza SE-vel lenne jó nagyot alkotni. Tavaly csapatbajnokok lettünk, idén másodikak, jövőre megint nekünk kell(ene) dominálnunk. Mindkét esemény fontos számomra, de a képzeletbeli rangsorban most az iskola kívánkozik az élre. Közgazdásznak tanulok, a nyáron diplomázom.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közel ezren emlékeztek az autóbalesetben elhunyt Horváth Zoltánra

Közel ezren, szurkolók és játékostársak emlékeztek Horváth Zoltánra, a Falco-Szova KC Szombathely… Tovább olvasom