Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Kecskeméti fociláz Konczcal

Sporttörténelmi első osztályú labdarúgó-mérkőzést rendeznek ma a kecskeméti Széktói-stadionban. A város históriájának első NB I-es találkozója lesz 20 órától, és a Paks ellen a szentesi Koncz Zsolt is pályára lép.
Volt az év edzője a futsalban, kapott már városi elismerést is, most mégsem Szentes kapcsán beszéltünk Koncz Zsolttal. A 30 éves labdarúgó Kecskemét sportévkönyvébe kerülhet be azzal, hogy a helyi labdarúgócsapat első NB I-es meccsén pályára lép. A ballábas játékos a téli felkészülési időszakban hagyta el az Orosházát, és az edző, Tomiszlav Szivics kifejezett kérésére igazolt az akkor még az NB I-be igyekvő Kecskemétbe. A csapat megnyerte a másodosztály küzdelmeit, ma pedig már a Paks elleni NB I-es bemutatkozás következik 20 órától a Széktói-stadionban.

– Hatalmas fociláz van a városban. Már eddig is többen állítottak meg minket Kecskeméten, vagy súgtak össze mögöttünk, amikor kávéztunk, de most, a rajt előtti napokban ez még fokozottabban igaz – mondta Koncz Zsolt. – De nemcsak Kecskeméten és Bács-Kiskun megyében, hanem például Orosházán, Szegeden, valamint Szentesen is igen komolyan érdeklődtek a mai meccs iránt.

Naná, jegyezhetjük meg, hiszen a keleti régióban Debrecent kivéve nincs első osztályú együttes.


– Persze ez önmagában még kevés lenne. Azt gondolom, a gárda az elmúlt idényben bizonyította a televízió képernyője előtt is, hogy érdemes kijárni a mérkőzéseire. Így minden bizonnyal telt ház, több mint 6000 ezer néző előtt mutatkozhatunk be az NB I-ben. A játékstílusunk megmaradt, azaz a passzolós támadófoci lesz jellemző ránk, senki ellen sem állunk be csak a védekezésre koncentrálva – jellemezte csapatát Koncz.

A csapat keretében vannak az NB I-es múltat tekintve tapasztalt játékosok: a két kecskeméti származású, Csordás Csaba és Némedi Norbert – utóbbi főiskolásként szerepelt az akkori SZEAC-ban – mellett Schindler Szabolcs és Montvai Tibor is komoly profi múlttal rendelkezik.

– Az új igazolások közül a bosnyák kapus, Mitrovic pályára lépett az UEFA-kupában, de a szerbek közül is több első ligás múltú labdarúgó található. Nekem viszont ez lesz a bemutatkozásom. A városi érdeklődés, a fociláz ránk is átragadt, nagyon készülünk az első meccsre. Az erőnlétünkkel nem lesz gond, iszonyatosan kemény felkészülésen vagyunk túl, az új igazolások tudása pedig majd az éles, téttel bíró találkozókon derül ki igazán – vélte a középpályás.

A Kecskeméti TE-Ereco – ez a csapat hivatalos neve – célja a biztos bennmaradás, hosszabb távon pedig a minél tartalmasabb első osztályú szereplés. Koncz emellett kapott egy külön feladatot is – elméleti téren.
– Azonkívül, hogy igyekszem még segíteni a szentesi futsalgárdának, itt, Kecskeméten is van egy friss NB I-es kispályás csapat, amelynek szintén adok tanácsokat. Azt ne kérdezze, hol leszek, ha majd egymással kerül szembe a két együttes – jegyezte meg végül nevetve Koncz.

Olvasóink írták

 • 13. nógrádi 2008. július 29. 15:14
  „Sorrendet tenni nem tudok,de ők döntöttek a labdarúgás szegedi kivégzéséről:dr.Botka,dr.Ujhelyi,dr.Szentgyörgyi,Pistrui
  Minden törvényes,és törvénytelen eszközt bevetettek a spóortágért küzdő szurkolói kezdeményezéseink ellen.
  Módszereikeldurvultak,mikór nem sikerült magántulajdonba vinni az SZVSE pályát,ezzel párhozamosan megszüntetni n az utolsó önkormányzati tulajdonban lévő szegedi futbalpályát/Etelka sor/s ezzel biztossá és visszafordíthatatlanná tenni a sportág elsorvasztását.”
 • 12. triatlonos 2008. július 29. 10:47
  „T. UTC!
  Megértettem, és az én olvasatomban úgy forditom - mivel azt irtam, hogy a sorok között is tudok olvasni - hogy ha nem segitessz, akkor legalább ne akadályozz elv nem valósulhatott meg! Önöknek az a legnagyobb gondjuk, hogy olyan "majdnem azt irtam, hogy emberrel" kellene megvivni a harcot észérvek alapján, aki a ´90-es években "lenyúlta" a gyerekek pénzét, és egy évtized után kiáll Szegeden - sztárolja magát, politikai tőkét kovácsol - és dijat ad át annak akit meglopott! Ahogy az eseményeket figyelem, azóta az orcán a bőr vastagodott!
  Ami a média függetlenségét illeti, teljesen egyetértek, mert olvasói levélben szerettem volna a történetet közzétenni, de nem lehetett! Ez akkor történt, amikor Schmidt Pált támadta. Ha mint Fidesz politikust támadja, akkor tegye, nem érdekel, mert erről szól a politika - a hazudozás művészete -, de mint MOB elnököt támad egy ilyen lény, az egy kicsit erős!”
 • 11. utc 2008. július 29. 09:50
  „Tisztelt Triatlonos!
  Ignorálni az általam használt szövegösszefüggésben = valamit vagy valakit szándékosan figyelmen kívül hagyni, úgy tenni, mintha nem lenne stb.
  Az Ön esetében azonban hál´ istennek nem a erről van szó...
  Bevallom, engem az " ahogy fejlődik a csapat, úgy kell bevonni a támogatókat" szöveg akasztott ki a legjobban.
  Ez nagyon szép elv, csak semmi köze pld. a szegedi valósághoz, lásd 200O-2005. között történtek, illetve a jelenlegi helyzet!
  Ahol egy város gazdasági-politikai s a tőlük nem független médiaelitje mindent megtesz, hogy ne fejlődhessen valami-adott esetben a helyi élfutball- az nem is fog fejlődni...
  Nincs jelentősége, de az egykori UTC-pálya helyén áll most a Sportcsarnok...S az újabbat pedig a SZVSE-pálya megszüntetése árán tervezik...
  A jelenlegi Kertész-utcai UTC-által használt pálya pedig pedig fölszámolásra van ítélve...”
 • 10. yannni 2008. július 28. 22:07
  „Loki drukker vagyok, de gratulálok a Kecskemétnek, mert a bíró 100 %-ban befolyásolta az eredményt. Kiállítás helyett ejnye-bejnye, kéz miatt kifelé helyett gól. Mi volt az oka? Ilyen rosszul állunk bíróból, hogy bárki vezethet meccset? Puhl is döntetlenre látta utólag a meccset!!! Szép volt Kmét!”
 • 9. FOCI 2008. július 28. 21:10
  „triatlonos

  Nagyon jó olvasni inteligens véleményed,és a tartalmával is egyetértek
  KivÁnom Szegednek is azt,a futbal estét,amit ma Kecskemét megkap
  HAJRÁ SZEGED”
 • 8. triatlonos 2008. július 28. 20:58
  „T. 4. UTC!
  Most nézem a Kecskemét -Paks meccset /35. perc 1:1/, de elismerem, hogy soha nem tettem volna, ha nincs ez a fórum. Az UTC -ről nekem az Ujszegedi Textil Club ugrik be, amely egyesületnek a pályája a csarnokkal szemben volt, nagyon sok meccsét láttam, amikor vártam a vonatra, ha jól tudom most tenisz pályák vannak ott. /Textil -Torna elbizonytalanodtam/
  Ami a kritikáját illeti, egy kicsit megfogott, mert a 4 megállapitásomból egyet elfogadott, háromat pedig alkalmatlannak tartott a vitára, annak ellenére, hogy én általános elveket próbáltam megfogalmazni, és nem akartam megsérteni az Önök szándékát.
  Ha még ezek után is alkalmatlannak tart az épitő vitára, akkor ignoráljon - habár nem tudtam meg, hogy mit jelent, mert a keresőben 9450 találat van!”
 • 7. HFC 2008. július 28. 17:46
  „Gratulálok Koncz Zsoltinak!
  Annak ellenére, hogy három éve, amikor Vásárhelyen megvertük az Orosházát Zsolti le akart jönni a pályáról, mert nem tudta elviselni, hogy a lenézett kiscsapat símán veri az övét. Azóta biztosan profibb lett a hozzáállása! Csak a sors fintora, hogy mi tavaly feljuthattunk volna, de nem vállaltuk, ők az idén kiestek. Egy évben kieső és bajnok csapatban is játszott. Sok sikert!”
 • 6. FOCI 2008. július 28. 16:12
  „Kedves triatlonos

  Az OTP-s SZentgyörgyi,és nem lehetett vele beszélni,késöbb,késöbb kiderült az ok: ,ingatlanügyekútjában állt a városban a labdarúgósport.
  HAJRÁ SZEGEDI FOCI”
 • 5. triatlonos 2008. július 28. 14:57
  „T. 3.!
  Nem tudom, hogy a Szentgyörgyi az a Szentgyörgyi-e, aki a Takaréktár utcai objektum teljhatalmú ura volt, mert akkor a helyzet teljesen reménytelen. Ugyanis akkor "lenyúlta" a fiatal sportolók pénzét, és a leánya versenyeztetésére forditotta. Az ilyen emberre monják, hogy akkor sem mond igazat, ha kérdez!
  T. 4.!
  Nem is tagadtam, hogy a szegedi focit csak felületesen ismerem, de azért a Vágó féle fiatalok edzés módszereit figyelemmel kisértem -uszoda stb.. . Nagylakiról is hallottam, de lehet, hogy régebben volt, de azért tájékozott ujságolvasói szinten képben vagyok, és talán a sorok között is tudok olvasni. Ne reagáljon a véleményemre, csak az "ignorálja" kifejezést nem ismerem, de valamilyen keresőben próbálkozom.”
 • 4. utc 2008. július 28. 13:46
  „Tisztelt triatlonos!
  Hozzászólásának 1. pontjával egyet értek..
  A többi része sajnos a szegedi labdarúgásban 2001-2008 között történt események , lezajlott folyamatok és a jelenlegi helyzet kapcsán olyan szintű tájékozatlanságról árulkodik- ha jóindulatú vagyok, s nem föltételezem, hogy szándékosan ignorálja a dolgokat- , hogy egyszerűen reagálni sem érdemes rá...”
 • 3. csben 2008. július 28. 13:46
  „Tisztelt Triatlonos!

  Azt hiszem nagyon sokmindenben egyetértünk.
  Egyedül a 4. pontod tekintetében vagyok más véleményen. Sajnos Botka és Kővári sem igazán szolgál rá, hogy a futball szegedi hívei agyondícsérjék.
  Az ismert ingatlanügyletek nem a futball érdekeit szolgálják. És akkor finoman fogalmaztam. A politikai és gazdasági érdekek fontosabbak az érintetteknek. Éppen ezért nem is érdekli őket mások véleménye. Csak az ő elképzeléseik, terveik a tutik, a tőbbi szar. Azért mert nyiltan kifejeztük ellenvéleményünket az említett ingatlanspekulációkkal kapcsolatban mindjárt ránkfogták, hogy jobboldali provokátorok vagyunk és az egész nem több egy ellenzék politikai támadásnál. Néhány esetben a stílus valóban hagyott némi kívánnivalót. Nem felmentésként, de politikusaink stílusa sem szépirodalmi bizonyos esetekben.
  Szentgyörgyinél voltunk egyszer fogadóórán, végig a saját, illetve Botka verzióját eröltette, meg sem próbálta megérteni a céljainkat, azt, hogy mit és miért képzelünk másképpen.
  Botkával hónapok óta nem sikerült találkoznunk, egyszerűen nem kíváncsi a választói véleményére. Sajnos így nagyon nehéz olyan megoldást találni, ami mindenkinek megfelel. Ha az egyik fél mégcsak egy tyúklépést sem tesz a kompromisszum megszületéséért, akkor abból semmi jó nem lehet.
  Szóval dícsérném én Botkát és Kővárit is, csak legyen miért.”
 • 2. triatlonos 2008. július 28. 12:06
  „Tisztelt Csben!
  Örülök a nyugodt, higgadt véleményének. Azt gondolom, hogy az atlétika, úszás, torna az alapsportágak, de a foci egyértelműen a legnépszerűbb, és valamelyik hozzászólásban olvastam, hogy azért nem rendeznek "komoly" focit az olimpián, mert elnyomná a többi sportág iránti érdeklődést! Ez biztosan igy van!
  Nem vagyok egy megszállott foci rajongó - a kézilabdát jobban szeretem - de elismerek minden olyan sportot, ami mögött munka van. Jobban szeretném viszont, ha szegediek alkotnák a kézi csapatot, de ezeket a külföldi játékosokat is tisztelem, mert nem átjáróháznak tekintik Szegedet! Ezeket azért irtam, hogy fogadja el a véleményemet semlegesként!
  1. Szegednek mindenképpen kellene egy elsőosztályú focicsapat, már csak a város méretei miatt is!
  2. Minden eröltett fellángolás = biztos kudarc : Akasztó, Tiszakécske, Dunaújváros stb... Szegeden is volt ilyen próbálkozás. /Makói női kézilabda!/
  3. Csapatot csak az alapokról lehet épiteni: A játékosok képességének mindig szinkronban kell lenni az anyagi háttérrel, ahogy fejlődik a csapat, úgy kell bevonni tehetősebb támogatókat. /Makó FC pozitiv példa, annyit vállalnak, amit HATÁRIDŐRE tudnak teljesiteni/
  4. Az a számtalan negativ megnyilvánulás sem tett jót a focinak, amit a "megszállottak" elkövettek. Abból kell kiindulni, hogy Botka is és Kővári is bizonyára hiú emberek, és szeretik, ha dicsérik őket, mert akkor verebet lehet fogatni. Itt pedig erre van szükség!”
 • 1. csben 2008. július 28. 10:53
  „Én már azt várom, hogy Szegeden legyen fociláz!
  Reméljük nem kell már sokáig várni!

  HAJRÁ SZEGEDI FOCI!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győzelmek és vereségek NB-s labdarúgócsapatainknál

Két hét múlva már a bajnoki pontokért lépnek pályára megyei NB-s labdarúgócsapataink. Az elmúlt… Tovább olvasom