Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Kecskés Ákos: stabilan és sportszerűen

Az NB I-es Újpest labdarúgója, a magyarkupa-döntőre készülő, hódmezővásárhelyi Kecskés Ákos (20) az utóbbi fordulókban stabil kezdő volt, a hétvégét pedig szülővárosában töltötte, ahol megnézte a HFC NB III-as hazai bajnokiját is.
– Hosszú „böjt" után az NB I hajrájában már stabil kezdő volt az Újpestben. Mi volt a fordulópont?

– Nem tudom, miért alakult így. A decemberi, Fradi elleni meccsen mutatkoztam be, előtte a nyári leigazolástól az NB III-as csapatban szerepeltem. A téli felkészülés jól sikerült, azóta pedig egyre több szerepet kaptam. A Debrecen ellen már a 17. percben be kellett állnom, aztán felváltva kezdő, majd csere voltam, az idény végén viszont már folyamatosan a kezdőben kaptam szerepet. Megpróbáltam meghálálni a bizalmat, remélem, sikerült.

– Az NB I-ben, az NB III-ban és a kupában kezdőként lejátszott 21 meccsen mindössze két sárgát kapott, pedig védő a posztja...

– Ha  szabálytalankodok, az általában veszélyes helyen történik, ezért belső védőként is igyekszem a fair playt követni, és minél sportszerűbben futballozni. Az NB I-ben sok csapat van, amelyik veszélyes a pontrúgásokból, ezért is fontos a tiszta szerelés.

– Legutóbb Böde Dániel, a Fradi támadója ellen sikerült sárga lap nélkül lehozni a mérkőzést. Milyen ellene futballozni?

– Játszottunk már korábban ellenfélként, amikor az U21-es válogatott a felnőttekkel tesztelt. Kellemetlen rivális, de ellene lehet fejlődni. A válogatotton belül segítőkész, azon kívül pedig ugyanúgy győzni akar, mint bárki más. A hétvégi, 2–2-re végződött derbin egyszer-kétszer megrángattuk egymást, meg is kaptam a bírótól, Kassai Viktortól, hogy kevesebbet használjam a kezem. De ha ő is használja, csak nem hagyom magam...

– Olaszországból hazatérve milyennek látta az NB I-et?

– Tizennégy évesen kerültem az Atalantához, így összehasonlítási alapom nincs a korábbi évekkel. Akkor még másképp láttam a magyar bajnokságot. A csapatszűkítéssel nőtt a színvonal, ebben biztos vagyok, és többek is ezt mondják, hogy jobb lett a bajnokság. Sűrűbb a mezőny, a több jó játékos kevesebb csapatban szerepelhet, ezért is kell jobban hajtani.

– Bernd Storcknál az U21-es válogatott csapatkapitánya volt  a korosztályos vb-n. A nyári Eb miatt talán érdekes lehet a kapcsolatuk. Figyeli önöket?

– Követi a sorsunkat, és tudom, szívesen nyúl a fiatalokhoz. Egyelőre azonban saját magammal és az Újpesttel foglalkozom, amelyben szeretnék minél jobban játszani. Hogy ez ér-e majd meghívót, a kapitány eldönti.

– Június 30-ig szól a kölcsönadása, és mivel egy forduló van hátra az NB I-ből, gondolom, eszébe jutott már a jövő.

– Igen, de nehéz a helyzetem. Természetesen már gondolkodunk azon, mi lesz nyártól. Nem- csak rajtam múlik a sorsom, hanem az Atalantán is. Még két évig szerződés köt a bergamói klubhoz, ha vissza kell mennem, akkor visszamegyek, de még korainak érzem a Serie A-t. Lépcsőzetesen építeném a karrierem, ennek egyik fontos eleme az Újpest. Át kell gondolni alaposan, mi szolgálja a jövőmet, de egyelőre a Videoton elleni hétvégi bajnokira és a Fradi elleni kupadöntőre koncentrálok.

– A sok mérkőzés között jut idő a szülővárosra, Hódmezővásárhelyre is?

– Éppen itthon voltam, hiszen több mint egy hónap után hazaengedtek. Megnéztem a HFC–Gyula NB III-as mérkő- zést, amely után beszélgettem a korábbi társakkal, így a Hódmezővásárhelyből Fábiánnal, Komáromival, a Bartyik testvérekkel, illetve a Gyulából Szabó Csabával. Jó volt velük és itthon a családdal is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosolygós pitvarosi floorballcsapat

Mosolygós pitvarosi floorballcsapat
,,Az edzések végén, a mosolygós arcukon minden látszik" - mondta Moravszki Gábor, a pitvarosi floorballoktatás kitalálója, amikor arról kérdeztük, mi a legnagyobb öröme munkájában. Tovább olvasom