Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Kedvcsináló pónilovak

A Gyermek és Pónilovasok Országos Szövetsége igyekszik népszerűsíteni a gyermekek körében a lovassportokat. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott a Baktói Lovasklub is.
Az idén alakult Gyermek és Pónilovasok Országos Szövetsége elhatározta, hogy igyekszik népszerűsíteni a lovassportokat, minél több gyerekkel megismertetve annak szépségét. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott a Baktói Lovasklub – három aktív versenyzővel, Vörös László elnök vezetésével. Rajtuk kívül még több Csongrád megyei egyesület is ebben a versenyrendszerben próbálja a gyerekek felkészülését segíteni, a vásárhelyi Aranyági Ménes, és a tápéi Maraton Lovasklub is.

A versenyrendszert a Magyar Lovasszövetség, és a Csongrád Megyei Lovasszövetség is támogatja. Az új típusú, a gyakorlásra, különböző feladatok megoldására koncentráló versenyrendszer a díjugratásra, díjlovaglásra készíti fel a fiatalokat. Az ifjak képzésével a klubnál Vörösné Nagy Orsolya foglalkozik, neki szaktanácsadóként és a saját lovai felkészítésében Szekeres Ágota, az Equs Lovasklub versenyzője és edzője segít. Ebből is látható hogy a klubok közt a megyében az egészséges rivalizálás mellett jó a viszony, hiszen ugyanaz a cél: a lovassportok népszerűsítése.

A közelmúltban Újszentivánon tartott edzőtábort a Baktói Lovasklub, és a Gyermek és Pónilovasok Országos Szövetsége a helyi önkormányzat támogatásával (24 résztvevővel), és ennek keretén belül készítették fel a gyermek és pónilovasokat a feladatokra, a rájuk váró versenyekre. Ebben Kiss István díjugrató szakágvezető, Sáli Gábor, Törökné Kezes Gabriella és Mágori Katalin segített a helyi szakembereknek. A sűrű programba módszertani bemutatót is „zsúfoltak" a Csongrád megyei lovasedzők részére.

A látottak, a mutatott teljesítmény és a válogatóverseny alapján a szövetség a következő sportolókat támogatja a 2006. augusztus 25-étől 27-éig tartó szolnoki korosztályos bajnokságon: Török Sándor, Szabó Gergely, Őszi Aranka, Ilin Zsófia (mind Aranyági Ménes), Salem Imen Bella (Baktói Lovasklub), Vincze Éva (Biotop Lovasudvar), Luca van Doremaden, Anna van Doremaden (utóbbi kettő Ináncs).

Akit ez a lehetőség bővebben érdekel az a www.baktoilovasklub.hu, vagy a www.gyereklovasverseny.hu portálon tájékozódhat, illetve a versenyek fotóit is megtekintheti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pick Szeged: javítani kell a koncentráltságon

Az öt Bajnokok Ligája-résztvevő között ötödik helyen végzett Strasbourgban az Európai Parlament… Tovább olvasom