Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Kék Mókus-kupa: gálával és gólesővel zárult a nap

A +45-öt és a +35-öt is az Első Beton, a -35-öt a Micro Meat nyerte a Kék Mókus-kupa gálanapján. Véberék legyőzték Détáriékat, a Szeged 2011-Varga Pince pedig a Best of Szegedet.

19.50: a Kék Mókus-kupa gálanapja véget ért, így online közvetítésünk is. Köszönjük a figyelmet.

19.00: és akkor jöjjön a gála. A Szeged 2011-Varga Pince küzd a Best of Szegeddel. Hej, ha ezek a fiúk mind itt játszanának...

Szeged 2011-Varga Pince-Best of Szeged 8-6 (4-5)
Kék Mókus-kupa, gálamérkőzés. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1500 néző. Vezette: Madácsi, Orosz.
Szeged 2011-Varga Pince: Czirbus Gábor, Tombácz Róbert, Magyar György, Puskás Csaba, Podonyi Norbert, Maróti Sándor, Hadár Attila, Tóth Attila, Bernáth Péter.
Best of Szeged: Halász Krisztián, Végh Ariel, Fülöp Tibor, Szamosszegi Gábor, Varga Róbert, Hajdú Sándor, Szélpál Tamás, Makra Zsolt, Búrány Zolán, Bali Péter, Völgyi Dániel.
Gólszerző: Magyar (8., 27.), Puskás (11., 28.), Hadár (15.), Tóth A. (20.), Maróti (37.), Podonyi (40.), ill. Bali (6., 16., 19., 20.), Végh (10.), Búrány (33.).

II. félidő

20. perc:
eldőlt: Podonyi vágja be a győztes gólt 8-6.

Bali a szoros őrizet ellenére is négy gólig jutott. Galéria: Schmidt Andrea

19. perc:
Fülöp lövését tolja ki Tombácz.

18. perc: Völgyi harcol ki büntetőt - csak éppen nem adták meg...

17. perc: Maróti töri meg a négyperces "gólcsendet" közelről passzol a hálóba 7-6.

14. perc:
Hadár befordul, jól lő, a kapufáról Halász kezében köt ki a labda.

13. perc: megint egyenlő: most Búrány talál be közelről 6-6.

12. perc:
Bernáth Péter vesz mellre egy emelést, szépen, félfordulatból lő - mellé..

8. perc: Hajdú lövése picivel mellé, Puskásé nem, vezet a Szeged 2011-Varga Pince 6-5.

7. perc:
Völgyi viszi túlzásba a cselezést, Magyar inkább lőtt, jól tette 5-5.

6. perc:
Halász volt kicsit könnyelmű, majdnem megbánta.

5. perc: Madácsi játékvezető szigorú, jár Véghnek a sárga visszahúzásért.

Bali a szoros őrizet ellenére is négy gólig jutott. Galéria: Schmidt Andrea

3. perc: Podonyi passzolt hosszan, pedig ziccer lett volna.

1. perc: Magyar beadását Tóth fejeli mellé.

I. félidő

20. perc: nagy csiki-csuki végén Tóth Attila pörget be egy futsalos találatot 4-4. Slusszpoén: Makra lövés helyett beível, Bali pöccint 4-5.

19. perc:
mesterhármas - Bali és Szamosszegi csinál bolondot a védelemből, majd Bali fejezi be - mesterhármas 4-3.

17. perc: Czirbus tolja a kapufára Búrány lövését.

16. perc: igazi gálameccs, Bali most lábbal talál be 3-3.

15. perc: ez nem megyeegyes gól volt: Hadár úgy bevágta, mintha még mindig az NB II-ben játszana. Most Algyőn foglalják imába a nevét 3-2.

14. perc: Völgyi Dániel mtatja be a tápai topogós szabadrúgást, a trükk jó, Végh lövése előbb Czirbusról, majd a kapufáról jön ki.

11. perc: ez is szép: Puskás húzza be Halász alatt 2-2.

10. perc: Végh Ariel villan, "csikarszögből" vágja be Czirbusnak 1-2.

8. perc: most is kellett volna: Hadér tette vissza Magyarnak - ez Makóról ismerős lehet -, a Szeged 2011 csapatkapitánya  pedig a hálóba passzolt 1-1.


7. perc:
Halásznak kell védenie.

6. perc: megvan az első gól! Makra bedobását Bali térdmagasságból fejeli a hálóba. Szép gól volt 0-1.

5. perc: a meccs eddigi legnagyobb helyzete, Bernáth marad le egy jó indításról.

4. perc: Bali nagyon aktív, Puskás azonban rendre leblokkolja.

3. perc: most Halász tornászik, Puskás lövésére ért le a jobb alsóba.

2. perc: Czirbus fogja Bali lövését.

1. perc: a Best of Szeged kezdte a meccset. Búrány lövése ment mellé.

18.00: a nap utolsó döntője, a -35-ös korosztályban: Center Lottózó-Micro Meat. Utóbbi a kategória címvédője.

Center Lottózó-Micro Meat 1-3 (0-1)
Kék Mókus-kupa, -35, döntő. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1500 néző. Vezeti: Rácz, Juhászi.
Center Lottózó: Bosnyák Márkó, Kiss János, Papp Ádám, Juhász Ádám, Juhász Imre, Bozsó Tamás, Tóth Attila, Tóth József, Mityók Gergely, Dongó Dénes, Kucsera Péter, Barcsik Gergely.
Micro Meat: Ábrahám Tamás, Garamvölgyi Norbert, Simon Szabolcs, Kordás Nándor, Kiss Márió, Szélpál Attila, Kasza Ferenc, Dunai Gábor, Pataki Sándor, Juhász Lajos, Skrionya János, Kovács Roland.
Gólszerzők: Kasza (2.), Szélpál (23., 24), ill. Juhász I. (39.).

Megvédte címét a Micro Meat. Galéria: Schmidt Andrea

I. félidő
Egy szabadrúgásból Kasza Ferenc szerez vezetést a Micro Meatnek 0-1. Egyértelműen a címvédő irányíja a meccset, bár eddig sok nagy helyzete nem volt. Igaz, a Center Lottózónak sem. Juhász Imre jól induló lövése a blokkról megy mellé. Ábrahámot tornásztatják meg, állja a sarat. Ezek a Center Lottózó percei. Tóth József töri ketté a keresztlécet. Helyzetek bőven vannak, gól eddig csak egy. Félidő.

II. félidő
22 mp ment el a félidőből, mikor fennragad a labda a tetőszerkezeten. Kis közjáték, megy tovább a meccs. Szép gólt szerez a Micro Meat: egy beadást Szélpál Attila rúg le a földre, majd a labda a kapufa segítségével jut el a hálóba - Dongó nem védhette. Megint Szélpál - ezúttal harcosan szerzett gólt, 3-0. Hú, mekkora gólt lőtt Juhász I., a bal felsőbe tüzelte a labdát, 3-1.

A -35-ös finálé ahmar eldőlt. Galéria: Schmidt Andrea

17.00: a nap második döntője, a +35-ös korosztály fináléja következik. Első Beton-Fit World, itt Major, Tárkány és Márki, ott Krajczár, Kothencz, Szovics.

Első Beton-Fit World 5-3 (1-1)
Kék Mókus-kupa, +35,döntő. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Orosz, Madácsi.
Első Beton: Mihálffy Béla, Lábdi Lajos, Szentágotai Szabolcs, Görgy Béla, Holló Róbert, Szabó Gábor, Tárkány Zsolt, Major László, Márki Ferenc, Szabó Zsolt, Bischoff Csaba, Buknicz Zoltán, Erhardt Szilárd, Gyetvai Attila.
Fit World: Varga Zoltán, Horváth Róbert, Krajczár István, Szécsényi Gábor, Molnár Krisztián, Sándor Miklós, Móra Tibor, Varga Istán, Vörös László, Balla Zoltán, Kothencz Péter, Szovics Zoltán, Vass János, Rau Zoltán, Kozma István.
Gólszerző: Erhardt (10., 33.), Major (22.), Szabó Zs. (28.), Vass (38., öngól), ill. Vörös (11.), Kothencz (28.), Szécsényi (40., büntetőből).

Az Első Beton +35-ben is nyert. Galéria: Schmidt Andrea

I. félidő
Első Beton helyzet, Márki lő mellé. Mihálffy Béla véd nagyot. A hatodik percben Sándor tekerése megy centikkel mellé. Remek szabadrúgásvariáció végén Erhardt lábáról a kapus kezébe csorog a labda. Másodjára már nem ront, a 10. percben egy egyéni akció után a hálóba emel 0-1. Fél perc múlva jön a válasz, Vörös László tesz vissza egy kipattanót 1-1. Jó a meccs. Remek az iram, nem is csoda, hogy mindkét csapatnak van három sora. Erhardtnak rúgnak oda csúnyán, a szabadrúgásból nincs veszély. Félidő.

Az Első Beton +35-ben is nyert. Galéria: Schmidt Andrea

II. félidő: A Fit World kezdi a második félidőt. Major kicsit szürkébb - beszéljük éppen, amikor az Orosháza edzője egy pontrúgás után betalál 2-1. György B. hatalmas bombáját még védte Varga Z., de a kipattanót a szemfüles Szabó Zs. közelről a hálóba lőtte, 3-1. Kothencz szépít, a lövése megpattant, és becsapta Mihállfy kapust, 3-2. Erhardt viszont egy remek mozdulattal lő a hálóba, 4-2. Vass a saját kapujába lő, 5-2, Szécsényi büntetőből szépít, 5-3. Ez a vége

16.00: jön az első gálameccs, a Médiaválogatott és a Képviselők között. Előbbi együttesben Détári Lajos, utóbbiban Véber György a csapatkapitány, és egyúttal a "vendégművész".

Képviselők-Médiaválogatott 10-5 (3-3)
Kék Mókus-kupa, gálamérkőzés. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 700 néző. Vezette: Serfőző, Rácz.
Képviselők: Kiss-Rigó László, Mózes Ervin, Hüvös László, Kónya Gábor, Mihálffy Béla, Solymos László, Véber György, Gyimesi László, Pancza Zoltán, Mózes Miklós.
Médiaválogatott: Dobó Csaba, Teleki Zsolt, Papp Zoltán, Kovács András, Bagdi Zoltán, Héger Krisztián, Süli Róbert, Mádi József, Détári Lajos. 
Gólszerző: Solymos (2.), Pancza (15., 17., 24., 26., 33.), Véber (29.), Hüvös (35., 39.), Gyimesi (36.), ill. Mádi (6., 31.), Détári (11.), Süli (20.), Bagdi (32.).

I. félidő
Süli fejesét védte Kiss-Rigó. Vezetnek a képviselők, Solymos László talált be - Détári Lajos hibázott a gól előtt 1-0. Eddig veszélyesebbek a Képviselők. Mádi lövése Mózes Ervin címzetes főjegyzőről megy mellé, de már szólt a síp. Détári jó szabadrúgását védi Kiss-Rigó. Ez már bent van: Mádi elé került a labda, aki Kiss-Rigó mellett begurította 1-1. Véber rúg oda Mádinak. Nincs nagy baj. Az mondjuk szerencse, hogy Détári van zöldben, nem Véber. Micsoda kapáslövés! Détári szerzi a második médiás gólt 1-2. Bagdi fejesét bravúrral védte Kiss-Rigó. Szerencsés góllal egyenlít a Képviselőválogatott, Pancza lövése Pappon változtatott irányt, mielőtt a hálóban kötött ki 2-2. Véber lövését Teleki védi lábbal. Panczáét nem tudja, 3-2. Solymos lő egy méterről óriási kapufát. Kiss-Rigó vetődött látványosat. Megint egyenlő! Süli egy előrevágott labdát vett le, majd fordulásból vágott be 3-3. Félidő.

Détári és a médiaválogatott kikapott a politikusoktól.


Exkluzív, kiszivárgott hírek: állítólag Solymos alpolgármester urat a Fidesz-frakció a jobb oldalon szerette volna bevetni a második félidőben, ám ő erre nem volt hajlandó...

II. félidő
Détári ad haza, ezt itt nem lehet - a szabadrúgás a sorfaban hal el. Bár ez a meccs gálameccs, legalább annyira akar nyerni a két csapat, mintha éremért menne. Véber lövése száll fölé. Pancza, majd megint Pancza, meglépnek a Politikusok 5-3. Jön a válasz, Mádié az érdem 5-4. Véber marad elöl teljesen egyedül, ki is használja 6-4. Gólveszélyes mindkét csapat, Bagdi kicsivel mellé, Détári a kapufára. Bagdi! Remek egyéni akció végén kilövi abal alsót 6-5. Pancza előbb egymaga, majd Hüvösnek készít előt 8-5. "Megúszik" az önkormányzat, Gyimesi talál be a kapufa segítsgével 9-5. Meg nem erősített hírek szerint Pancza Zoltán igazából Ivan De La Pena,a Barca korábbi klasszisának kisöccse - legalábbis úgy teszi a zsúgát. Most Hüvös is szemfüles 10-5. A védekezését jobban megszervező önkormányzati csapat, a Politikusválogatott megérdemelten nyert.

Détári és a médiaválogatott kikapott Vébertől és a politikusoktól. Galéria: Schmidt Andrea


15.00: és akkor nézzük az első finálét: Első Beton-Együtt Szegedért Baráti Társaság. Utóbbi együttesben Lehota István, korábban a legdrágább magyar labdarúgó, a Betonban elég csak Orosházi László nevét említeni.

Első Beton-Együtt Szegedért Baráti Társaság 10-3 (5-0)
Kék Mókus-kupa, +45, döntő. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Szalai, Juhász.
Első Beton: C. Molnár Lászó, Rácz Gyula, Tárkány Zsolt, Orosházi László, Leindler Zoltán, Simon Szilveszter, Márki Ferenc, Holló János, Szrenka Béla, Tóth Gábor, Bischoff Csaba, Deák Ferenc.
Együtt Szegedért Baráti Társaság: Tipity János, Grünwald Vilmos, Beck Gábor, Bakai Csaba, Tatai Miklós, Szente László, Farkas Ernő, Hódi Tamás, Hódi Gyula, Buknicz Zoltán, Csányi Tibor, Lehota István, Bajnai Antal, Kántor Ferenc, Kispéter Csaba.
Gólszerzők: Holló (2., 27., 38.), Tárkány (4., 17., 34.), Tóth G. (7.), Szrenka (12.), Orosházi (24., 40.), ill. Lehota (36. - büntetőből, 40.), Bakai (39.).

Az Első Beton nyerte a +45 döntőjét. Galéria: Schmidt Andrea


I. félidő
Az Első Beton kapta el jobban a fonalat, Holló János talált be 1-0. Beindult a meccs, egy csiki-csuki után Tárkány Zsolt talált be 2-0. Megint a Beton, Bischoff passzából Tóth Gábor eredményes közelről 3-0. Szente fejel fölé közelről. Az első nagy ESZBT helyzet volt. Szép kombináció után Szrenkára jön ki az akció, fejjel nem hibázik, Tipity beleért 4-0. C. Molnár arcát találják telibe, kemény fából faragták, mehet tovább a játék. Megvan az ötödik is, egy kijátszott akció végén Tárkány talált be 5-0. Orosházi és Hódi Gyula viccelődik kicsit, vége a félidőnek.

A világoskék mezes Első Beton nyerte a +45 döntőjét. Galéria: Schmidt Andrea


II. félidő
Ott volt a lehetőség a szépítésre, de Grünvald rosszul találta el a labdát. Back Gábor már jól, C. Molnár védett. Megállt az Együtt Szgedért védelme, Orosházi egy szöglet után használta ki 6-0. Szerencséje sincs Bakaiéknak, C. Molnárról kijön a lövés, az ellentámadásból Holló talál be 7-0. Kiütés. Közel volt a szépítés, ám Szente most a kapufát trafálta telibe. Lehota eladta, Tipity védett nagyot. Most azonban nem tudott, Tárkány lövése mesterhármashoz vezet 8-0. Büntetőt kapnak Lehotáék, az egykori klasszis be is vágja 8-1. Jön a válasz, Hollónál is beérett a mesterhármas 9-1. Bakai közelről, 9-2. Lehota megint, góleső 9-3. Orosházié a tizedik betonos gól 10-3. Vége.

14.00: a -35 bronzmeccse következik: az egyik "sarokban" a Ret FC, a másikban a Hársfa Söröző.

Ret FC-Hársfa Söröző 7-3 (3-1)
Kék Mókus-kupa, -35, bronzmérkőzés. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Cseh, Török.
Ret FC: Fodor Szabolcs, Fodor László, Sádt Tamás, Maróti Sándor, Veres Gábor, Füleki Gábor, Szűcs Krisztián, Kovács Sándor, Horváth Róbert.
Hársfa Söröző: Szabó Marcell, Kormányos Kolos, Grósz Márk, Kozó Bence Bálint, Fröchlich Tamás, Domonkos Ferenc, Mucsi Máté, Grünvald Attila, Sarnyai Róbert, Farkas Márk, Fülöp Csaba.
Gólszerző: Füleki (9., 22., 27.), Maróti (13.), Fodor L. (19., 24.), Szűcs K. (40.), ill. Mucsi (5., 30.), Fülöp (37.).

I. félidő
A Ret FC sárgában, a Hársfa feketében játszik. Szabó Marcellnek kell kétszer is védenie. Az ötödik percben Mucsi Máté szerez vezetést a Hársfának 0-1. 9. perc: Füleki szép csel, szép lövés, 1-1. Fodor Szabolcs mutat be nagy védést. Érdekes, hogy az iram nagyobb volt a +35-ös meccsen, mint itt, a fiataloknál. Máris a Ret Fc vezet, a 13. percben Maróti talál be 2-1. Domonkos lőtt becsúszva, Fodor Szabolcs jól zárta a szöget. Most a másik Fodor, László villan, góljával már 3-1. Félidő.

II. félidő
Füleki
cselezi ki a komplett Hársfa-védelmet, megvan a negyedik Ret-gól 4-1. Talán el is dőlt: a második játékrész 4. percében Fodor László saját maga második, csapata ötödik gólját szerezte 5-1. Kezdenek gálázni, Füleki egy kapáslövéssel alakítja 6-1-re az eredményt. Mucsi közelről, sarokkal kapar be egy kipattanót 6-2. Öt perc van hátra a találkozóból. Lehetnek még izgalmak? Fülöp megpattanó lövésével 6-3. Megvan a meccs tizedik gólja, Szűcs Krisztián vágja be az oldalvonaltól 7-3. Ez a vége, a Ret FC-é a bronz.

13.00: kezdődik a második bronzmeccs, a +35-ös kategóriában.

Silstar-bakelitbolt.hu 4-2 (2-1)
Kék Mókus-kupa, +35, bronzmérkőzés. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Szalai, Kószó.
Silstar: Kovács K. - Kis K., Dobsa, Fazekas, Kovács T., Tóth Cs. Csere: Kovács J., Horváth Á., Czeroczki.
bakelitbolt.hu: Bagdi - Tanács, Kovács Z., Zámbori, Kiss A., Mádi. Csere: Farkas, Zsikó. 
Gólszerzők: Kis K. (1.), Kovács T. (2.), Tóth Cs. (24.), Dobsa (26.), ill. Zsikó (16.), Mádi (35.).

A Silstar szinte teljesen a HFC korábbi - és Kovács Krisztián személyében jelenlegi - játékosaira épül. A bakelitbolt.hu egykori zákányszéki játékosokkal van teli. Jó kis meccs lesz.

I. félidő
25 másodperc elteltével Kis Krisztián szerez vezetést a Silstarnak 1-0. Két perc sem telik el, már 2-0, Kovács Tibor lőtt a jobb alsóba. A bakeltibolt.huirányítja mopst a játékot, de Kovácsnak eddig csak egyszer kellett nagyot védenie. 7 perc telik el a találkozóból. A 9. percben Zámbori lövését nagy bravúrral üti a felsőlécre Kovács Krisztián. A 13. percben Bagdi is bemutat egy nagy védést. Kemény a meccs, nem fogják vissza magukat a csapatok. Mádi harcol ki szabadrúgást - Farkas lövi vissza, Kovács újabb bravúrja. A 16. perc elején Zsikó András egyenlít egy megpattanó lövésből 2-1. Félidő.

II. félidő
- Tiszta büntető volt - reklamált az egyik bakelitboltos a szünetben - tesszük hozzá, jogosan. Már megy a második félidő. Hiába véd Bagdi, a kipattanót Tóth Csaba visszatalpalja, már 3-1. Eldőlni látszik, egy szöglet után Dobsa Csabát hagyják egyedül 4-1. Eltelik a félidő fele, az indulatok nem csillapodtak. Farkas lövése száll centikkel mellé. Zámbori lövését a pipából szedi ki Kovács. Kis kakaskodás, majd egy nagyszerű Zámbori-Mádi összjáték, Mádi József szépít 4-2. Megkezdődik az utolsó két perc, tiszta játékidőt mérnek innentől kezdve. Fél perc - eldőlt. És mostmár vége is. A Silstaré a bronzérem, tavaly a fináléban, idén a bronzmeccsen verték a bakelitbolt.hu-t.

12 óra:
Szuperinfo St.-Hód-Ficak 3-2 (2-1)
Kék Mókus-kupa, +45, bronzmérkőzés. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Cseh, Savanya.
Szuperinfo: Janiga, Rozman, Katona, Sepsei, Bódi, Albert, Hevesi, Sarkadi, Túri, dr. Bálint, Hegedűs, Hornyák.
Ficak: Szekeres, Miskolczi, Király, Privits, Urbán, Soós, Csiszár, Kószó, Garamvölgyi, Kovács, Szigeti, Kéri, Muskó, Kakas.
Gólszerzők: Hegedűs (15., 19.), Túri (23.), ill. Kéri (14.)., Provits (26.),

A sokadik helyzetét értékesített a Ficak a 14. percben, addig Rozman János parádézott a kapuban. A hosszúra átlőtt labdát Kéri Ferenc kotorta a kapuba, 0-1. Gyorsan jött válasz, egy bedobás után Hegedűs egyenlített. A kezdéskor 31 néző ült a lelátón, az egyenlítő gólnál már 100-an. "Lőjél!" - szólt Bódi Attila, az egykori makói nehéztüzér, Katona pedig lőtt, Hegedűs hátán megpattant, a 19. percben átvette a vezetést a Szuperinfo, 2-1.

Szerencsé góllal növelte előnyét a Szuperinfo, Hegedűs beadásába beleért egy Ficak játékos, a labda kapuba vágódott, 3-1. Provits Imre ziccer, nem hibázott, 3-2.

Ez maradt a végeredmény, így a vásárhelyi együttes lett a harmadik.

11.55: A nap első meccse, a +45-ben a bronzéremért csatáznak a csapatok. A Szuperinfo St.-Hód a Ficak ellen. Vásárhely-Szeged csata nyitányként, egykori remek játékosok, akik közül többen NB-s csapatokban is kergették a labdát.

Három korosztályban két-két helyosztó plusz egy gálameccs – a nap legfontosabb eseményeit harangozzuk be.

Ész és könnyedség: Détári Lajos... Fotó: DM/DV
Ész és könnyedség: Détári Lajos...
Fotó: DM/DV

Gálameccs

Évről évre arra törekednek a szervezők, hogy minél színvonalasabb program alakuljon ki a Kék Mókus-kupa utolsó napján. Ez az esetek többségében sikerül is, hiszen a legjobb együttesek jutnak el a helyosztókra. És ha még hozzájön néhány kedvenc fellépése, már elégedetten várhatja az új évet a futballszurkoló. Ezúttal is olyan csata elébe nézünk, amelyen a megyéből elszármazottak lépnek pályára. Völgyi, Búrány, Bali, Hajdú, Szamosszegi, Végh A., Varga R., Fülöp T., Makra, Szélpál T. és a beugró Halász K. alkotja azt a csapatot, amely az FK 1899 Szeged kék-fekete szerelését húzza magára. Major László szakvezető kerete ütős még úgy is, hogy számos hiányzó (Szabics, Köteles, Laczkó Zs., Hrepka, Tandari, Gyömbér, Koncz Zs., Dlusztus A., Dénes Zs.) található. Az ellenfél? Egy vegyes csapat. A Szeged 2011 NB II-es alakulatának tagjai (Magyar, Podonyi, Puskás Cs., Czirbus, Bernáth, Tóth I.) egészülnek ki a tavaly a nyílt kategóriát megnyerő Varga Pince játékosaival (Hadár, Maróti, Tóth A., Tombácz).

...és Véber György mindent bevet, hogy ma sikerre vezesse alkalmi csapatát. Fotó: DM/DV
...és Véber György mindent bevet, hogy ma sikerre vezesse alkalmi csapatát.
Fotó: DM/DV

–35

A címvédő a meglepetéscsapat ellen csatázik. Arra sokan számítottak, hogy a már háromszoros győztes Micro Meat ezúttal is érdekelt lesz a végső helyezések elosztásában, azt viszont kevesen várták, hogy a szőregi Center Lottózó a döntőbe jut. Ám oda jutott, és mindenáron azon lesz, hogy megakadályozza a rutinos és összeszokott Micro Meat negyedik sikerét, amely címvédést érhet.

Búrány Zoltán (jobbra) a Haladás zöld-fehér mezét egy meccs erejéig lecseréli kék-feketére.
Búrány Zoltán (jobbra) a Haladás zöld-fehér mezét egy meccs erejéig lecseréli kék-feketére.
Fotó: DM/DV

+35

Nem tudni, vajon az volt-e a nagyobb meglepetés, hogy tavaly a bakelitbolt.hu és a Silstar vívta a korosztály döntőjét – utóbbi nyert 3–2-re –, vagy az, hogy idén csak a harmadik helyért lép pályára a két együttes. Az mindenesetre tuti, hogy a döntőben két, látványos futballra is képes együttes játszik. Az Első Beton és a Fit World is az a csapat, amelyik minden egyes tornán a győzelemért száll harcba. Egykori NB-s játékosok alkotják a keretet, ráadásul a mag már évek, sőt évtizedek óta együtt szerepel többnyire a szegedi tornákon. Szabó Zsolt és Bársony Jenő kerete egyaránt erős, nem tudni, melyik alakulat fog ki jobb napot.

Maróti (balról) és Podonyi újra egy csapatban.
Maróti (balról) és Podonyi újra egy csapatban.
Fotó: DM/DV

+45

Jó látni, hogy a 45 fölöttiek is mekkora vehemenciával, akarattal, alázattal vetik magukat a küzdelembe. Sokan szeretnénk majd ebben a korban is úgy hajtani, úgy örülni egy gólnak, vagy úgy szomorkodni a vereség után, ahogy teszik ezen a tornán is a korosztály játékosai.

Az egyik döntős egy igazi baráti társaság, amelynek tagjai szinte mindig együtt mozognak, „megspékelve" egy-két rutinos játékossal, a másik pedig egy sikeres generációváltáson átesett – lásd a +35-ös döntőt –, Szeged kispályás futballjában több mint egy évtizede meghatározó együttes. Az Együtt Szegedért Baráti Társaság– Első Beton finálé mellett ne feledkezzünk meg a bronzmeccsről sem, amelyen a Bódi Attila – jé, megint egy betonos kötődés – irányította hódmezővásárhelyi Szuperinfo St. Hód és a Provits Imre vezette Ficak találkozik. Itt már mindenki győztes, függetlenül az eredménytől.

A Kék Mókus-kupa kispályás labdarúgótorna csütörtöki programja

12 óra, +45, a 3. helyért: Szuperinfo St. Hód–Ficak. 13 óra, +35,
a 3. helyért: Silstar–bakelitbolt.hu. 14 óra, –35, a 3. helyért: Ret FC–Hársfa Söröző. 15 óra, +45, döntő: Első Beton–Együtt Szegedért Baráti Társaság. 16 óra, bemutatómeccs a Rend-Mobil-kupáért, +35: Képviselők–Média. 17 óra, +35, döntő: Fit World–Első Beton. 18 óra, –35, döntő: Micro Meat–Center Lottózó. 19 óra, gálamérkőzés: Csongrád megyéből elszármazottak–Szeged 2011-Varga Pince.

Döntős keretek

–35
Micro Meat: Ábrahám T., Srihonya J., Kasza F., Kiss M., Juhász L., Kordás N., Pataki S., Simon Sz., Szélpál A., Lóczi P., Garamvölgyi N., Dunai G., Ambrus B., Kovács R., Hajdú T.
Center Lottózó: Tóth J., Tóth A., Juhász Á., Juhász I., Bosnyák F., Bosnyák M., Mityók G., Kucsera P., Kiss J., Dongó D., Bozsó T.
+35
Fit World: Varga Z., Horváth R., Krajczár I., Szécsényi G., Molnár K., Sándor M., Móra T., Varga I., Vörös L., Balla Z., Szovics Z., Kothencz P., Vass J., Rau Z., Kozma I.
Első Beton: Mihállfy B., Lábdi L., Szentágotai Sz., György B., Major L., Szabó G., Márki F., Szabó Zs., Gyetvai A., Erhardt Sz., Buknicz Z., Bischoff Cs., Tárkány Zs., Holló R.
+45
Együtt Szegedért Baráti Társaság: Bakai Cs., Kis P., Buknicz Z., Lehota I., Beck G., Csányi T., Szente L., Farkas E., Tipity J., Kántor F., Hódi T., Hódi Gy., Grünwald V., Bajnai A., Tatai M.
Első Beton: C. Molnár, Rácz Gy., Szrenka B., Tárkány Zs., Holló J., Tóth G., Márki F., Leindler Z., Simon Sz., Deák F., Bischoff Cs., Orosházi L.

Olvasóink írták

 • 5. falusi01 2011. december 31. 08:21
  „Sajnos ezeknek a tornáknak megkopott a színvonala! Szentesen óriási népszerűségnek örvendett a két ünnep közötti palánkos foci! Annak idején érkezett csapat Bp.-ről,Győrből,Szegedről,Szarvasról,Kecskemétről stb., és ezek több Nb2-es és Nb1-es játékosokkal megtűzdelve!A nagy érdeklődés miatt nem tudták minden csapat nevezését elfogadni! Sajnos ma már nem Így van! Akkoriban nem voltak komoly pénzdíjas tornák,mint ami pl. most is volt Debrecenben! http://www.realteamkupa.hu/debrecen/hirek.html Érdemes a góllövők nevét böngészgetni!”
 • 4. KaksziLajos 2011. december 30. 14:42
  „A bronzért vívott küzdelmekről is szívesen látnánk fotókat!”
 • 3. Szczerbiak 2011. december 30. 12:28
  „Sajnos azt kell írjam, egyre gyengébb a színvonal. A nézők is talán már csak megszokásból mennek ki, a régi Kék Mókus nívót várva, na meg az alacsony jegyár miatt.

  A kb. 10 évvel ezelőtti ,,vérre" menő futballcsatákat nem felejti az ember: amikor még szerbek is színesítették a tornát, amikor a szegedi közönség lázban volt, hogy kispályán a saját csapatuk felveszi a versenyt az NB1 akkori ,,nagy ágyúival". Ez bizony hiányzik. Talán egyszer újra visszatér.

  Ami még sajnálatos, a város első számú futballcsapatát 5-en, azaz öten képviselték...a szpíker a sérülésekre fogta a csekély létszámot, de mindenki tudja, mi a helyzet...

  Köszönjük azoknak a Szegedhez kötődő labdarúgóknak, akik máshol keresik a kenyérre valót, és megtiszteltek minket egy kis játszadozással. Ettől függetlenül véleményem szerint a közönségnek (hogy szurkolóvá válhasson) nem gála- és show-meccs kell, hanem a kenyér mellé cirkusz, gladiátorharc, ,,vér".”
 • 2. olvasó1 2011. december 30. 00:21
  „Gratula az Első Betonnak!
  Az idén bejött nekik a Mókus ,+45-ben ,meg +35-ben is,megérdemelték!
  Szerencsétlen Fit Worldnek sajnos csak az összes többi jutott!
  Buék ,minden résztvevőnek!
  Roszkos újra a fotókon,ez is esemény 2011-ben!”
 • 1. lila 2011. december 29. 09:56
  „Köszönet a cikkért, a keretekért!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Farkas Józsefék NB I-es álmokat dédelgetnek

Csongrád megye első számú női kézilabdacsapata az NB I/B Keleti csoportjában szereplő Szeged-Dorozsma-Tisza Volán SC. Tovább olvasom