Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Kék Mókus-kupa: szórakoztatva futballoztak

Ezerötszáz néző előtt rendezték meg a 2009-es Arany Ászok Tippmix Kék Mókus-kupa kispályás labdarúgótorna gálamérkőzését, amelyen a lapunk által meghívott, első osztályú labdarúgókból álló megyei válogatott szórakoztatóan futballozva 8–4-re győzött a román UTA Arad ellen. A tornán – amelyet a Szegedi Sport és Fürdők Kft. szervezett – az 5x2 méteres kapuknak köszönhetően sok gól született.
Csillogó szemű kissrác állt az újszegedi sportcsarnok portáján. Állt és várt. Az édesapja megkérdezte, mennyibe kerül a belépő, és miközben megtudta, hogy nem kell fizetnie az Arany Ászok Tippmix Kék Mókus-kupa megtekintéséért, a kisfia meglátott valakit. Olyan valakit, akit eddig csak a televízióban. Laczkó Zsoltot, a Debrecen Bajnokok Ligájában szerepelt labdarúgóját. Ő is eljött lapunk azon meghívására, amely a 110 éves szegedi labdarúgásnak szólt, és egy gálameccsből állt.

Már évek óta hagyomány, hogy a szegedi kispályás labdarúgótorna zárónapjára, amikor csak helyosztók és döntők vannak, lapunk megszervez egy olyan találkozót, amely felüdülést, afféle örömfutballt, valamint régen látott kedvenceket hoz a nagy csaták sorába. Ezúttal a megyéből elszármazott és az első osztályig eljutott labdarúgókból állítottunk össze egy csapatot, ellenfélnek pedig a szegedi tréner, Cs. Tóth Zoltán segítségével a román másodosztály Nyugati csoportjában második UTA Arad fogadta el a meghívást. Első szóra. Mint ahogy a választottjaink is első szóra jöttek.

Fotó: Schmidt Andrea
Összefogtak. A megye élvonalbeli labdarugóiból álló Szeged-válogatott (kék-feketében) és a román UTA Arad együtt gálázott.
Fotó: Schmidt Andrea

A két szakvezető, Orosházi László és Kőhalmi István meglepő hatossal nyitott. Illetve az nem volt az, hogy Dénes Zsolt volt a kapus, hanem inkább hogy a kezdőötösben csupa ballábas kapott helyet. Laczkó mellett Völgyi, Makra, Koncz és Hrepka lépett parkettra Török Zsolt Szeged-címeres kék-fekete mezében – közel ezerötszáz néző előtt.
– Ha ez a csapat együtt játszana Szegeden... – mélázott el egy néző. Álmodozni lehet, maradjunk annyiban, most, ha csak egy alkalomra is, de együtt játszottak Szegeden.

8–4 (6–0)

Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1500 néző. Vezette: Kormányos, Kucsera.

Szeged: Dénes – Koncz, Makra, Völgyi, Hrepka, Laczkó. Csere: Halász (kapus), Gahwagi, Tandari, Csurka, Szélpál, Dlusztus, Gyömbér, Búrány, Bali. Edzők: Orosházi László, Kőhalmi István.

Gólszerzők: Makra (3.), Gyömbér (8.), Bali (12.), Laczkó (13.), Völgyi (14.), Szélpál (19.), Tandari (24.), Bali (35.), ill. Purece (22.), Toc (24.), Chrindis (38.), Salajan (39.).

Bár gyorsan, már a harmadik percben megszületett a gála első gólja – mintha gyakorolták volna: Hrepka szöglete után Makra belsőzött a hálóba –, az látszott, a román iskolán nevelkedett UTA Arad a támadóharmadban egyérintővel próbálkozik. És az is látszott, a megyeiek válogatottja, amely szó szerint válogatott csapat volt, szórakoztatva futballozik és növeli az előnyét. A vége egy kicsit szoros lett, 6–0 után 8–4-re nyert a megyeiek alakulata, de mindez arra volt jó, hogy az FK 1899 Szeged által felajánlott zászlócskák ne túl szomorú aradi kezekbe kerüljenek.
Ezen a meccsen ugyanis csak boldog emberek lehettek.


Bemutatómeccsek

Jó reggelt-mérkőzés:
Médiaválogatott–Forráskút 6–2 (4–0), gólszerzők: Mádi (2), Gyúrós, Süli R., R. Tóth, Tamás, ill. Gyuris, Harmath.

Fotó: Schmidt Andrea
Hrepka Ádám (jobbról) és társai remek játékkal szórakoztatták a közönséget.
Fotó: Schmidt Andrea

Női mérkőzés: Magyar női válogatott (pirosak)–Magyar női válogatott (fehérek) 13–15 (5–6). Pirosak: Papp, Németh, Tell, Krenács, Vágó, Rácz, Jakab, Godvár, Tálcsi, Tóth I. Alexandra, Sípos, Szuh. Fehérek: Szőcs, Kovács, Tóth II. A., Smuczer, Tóth G., Pádár, Szeitl, Jakabfi, Méry, Zágor, Fogl. Gólszerzők: Jakab (5),Vágó (3), Sipos (2), Godvár, Tóth I. A., Krnács, ill. Jakabfi (5), Pádár (4), Zágor (3), Fogl, Tóth G., Smuczer.
Szegedi szurkolók–Honvéd szurkolók 5–3 (2–0). Szeged: Brunczvik, Baricsa, Fenyvesi, Balázs, Balog, Gál, Burzon Márk, Dancsó, Ács, Burzon Martin, Fodor, Kerényi, Keresztúri, Érdi, Márta. Menedzser: Szokol Szilárd. Gólszerzők: Keresztúri (17.), Burzon Márk (19.), Ács (22., 26.), Gál (30.), ill. Kékesi (37.), Klem (39.), Kovács (35).


Késői Rákok-hajrá

 – Mi már nyertünk! – mondta a +35 éves korosztály döntője előtt a Menetelő Rákok játékosa, Tóth Károly. Valóban meglepetés volt, hogy csapata bekerült a fináléba, főleg ha azt vesszük, a fordulatos bronzmeccsen az inkább a döntőbe várt két rivális, az Első Beton és a Fit World szerepelt. Ennek ellenére Blazovich révén kapufával nyitott a Rákok, ám a félidő közepén, majd a második elején az esélyesebb Saller eldöntötte a találkozót. A meccs hajrájában már 7–1 is volt a Sallernek, a Rákok innen kapaszkodott – későn. Az egyik csapat szépen, a másik megbízhatóan igyekezett játszani, mindez egyaránt szimpatikussá tette őket a szurkolók számára.

Fotó: Schmidt Andrea
A Saller esélyeshez méltón gyűjtötte be a +35-ös kategória aranyát.
Fotó: Schmidt Andrea

Menetelő Rákok–Saller 4–7 (0–2)
Rákok: Tímár – Szkalisits, Tóth K., Csiszár, Hüvös L., Kovács A., Szanka, Sisák, Blazovich, Semjényi, Bíró.

Saller: Banó – Bertus, Lapsánszki, Fekete R., Fekete I., Váczi, Virág, Gazdag, Masa, Kertész, Fütyü.

Gólszerzők: Csiszár (27., 40.), Bíró (37.), Semjényi (37.), ill. Gazdag (12.), Fütyü (12., 35.), Váczi (23., 25.), Virág (24.), Masa (30.).
A 3. helyért: Első Beton–Fit World +35 Od Boys 9–8 (2–6)

Szünet után fordítás

A egyik félidőt a RET FC nyerte, a másikat a Micro Meat – de micsoda különbség! Mert amíg a –35 évesek kategóriájában a döntő első húsz percében egyetlen találat született, addig a másodikban három. Így aztán könnyen kiszámítható, hogy a Micro

Fotó: Schmidt Andrea
A Micro Meat (fehérben) tíz perc alatt verte a RET FC-t
Fotó: Schmidt Andrea

Meat megnyerte a finálét, mégpedig 2008-at követően egymás után másodszor. Azt mindkét együttesre elmondhattuk, hogy összeszokott gárda, hiszen a RET FC-t régóta Horváth Róbert tartja össze, míg a Micro Meat gárdáját főleg a baráti szellem. A mérkőzés krónikája egy bővített mondatban összefoglalható: Lajkó korán előnyhöz jutatta a RET-et, aztán a második játékrészben Hajdú két villanása – egy gól és egy gólpassz a hosszú kapufához, ahol Kordás érkezett – a fordítást, szűk tíz percen belül pedig a győzelmet jelentette a Micro Meatnek. Az utolsó gól, Kiss M. fejese már csak biztossá tette a győzelmet.

Micro Meat–RET FC 3–1 (0–1)

Micro Meat: Ábrahám – Hajdú, Kovács, Kiss, Kasza, Juhász, Simon,
Pataki, Kordás, Garamvölgyi, Miklós, Skrionya, Lóderer.
RET FC: Horváth – Sádt, Fodor, Vastag Sz., Vastag K., Kiss, Horváth, K. Tóth, Lajkó, Füleki.

Gólszerzők: Hajdú (30.), Kordás (31.), Kiss M. (38.), ill. Lajkó (6.).
A 3. helyért: SZVSE–Dublin Music Pub 5–3 (4–3)

Büntetők döntöttek a nyílt kategóriában

Két remek csapat feszült egymásnak a nyílt kategória döntőjében. Az Együtt Szegedért-Gól söröző Kun-Szabó Tibor és Bakai Csaba vezetésével a soraiban tudhatta Makrát, Konczot, Brinszkyt, míg a másik oldalon a Makó FC NB II-es csapatára épült a keret. Gólváltás az első félidőben fantasztikus egyéni megoldásokkal, majd kétgólos Varga Pince-előny, végül Együtt Szegedért-Gól söröző-egyenlítés – a nap talán legizgalmasabb összecsapásán ezt ülhette végig a szurkolósereg.

Fotó: Schmidt Andrea
Az Együtt Szegedért-Gól Söröző hatalmas csatában nyerte a kategóriát.
Fotó: Schmidt Andrea

Persze azért néha talpra pattantak a nézők, például amikor Kulacsik ollózott, amikor a két kapus egymás hálóját veszélyeztette, amikor Maróti hatalmas gólt lőtt, de így tett Brinszky és Makra is – ő szerezte a gálameccs és a nyílt kategória döntőjén is az első találatot –, illetve amikor ide-oda lüktetett a meccs. A rendes játékidőben nem született döntés, a büntetőket jobban bírta idegekkel az Együtt Szegedért-Gól söröző, így az övé lett a nyílt kategória első helye.

Együtt Szegedért-Gól söröző–Varga Pince 4–4 (2–3), büntetők után: 7–6

Együtt Szegedért-Gól söröző: Dénes – Koncz, Makra, Brinszky, Erhardt, Szamosszegi. Csere: Krucsó, Pozsár. Szakvezetők: Kun-Szabó Tibor, Bakai Csaba.

Varga Pince: Tombácz – Magyar, Puskás, Fülöp, Podonyi, Maróti. Csere: Kulacsik, Hadár, Hajdú, Kovács R. Szakvezető: Varga Béla.

Gólszerzők: Makra (2.), Brinszky (13., 39.), Koncz (31.), ill. Maróti (9., 14.), Kulacsik (9.), Magyar (29.).

Büntetők: Koncz, Makra, Pozsár berúgta, Krucsó kihagyta, ill. Hadár, Puskás berúgta, Kulacsik, Magyar kihagyta.

A 3. helyért: Malter-Lochner–Jan- Ker 2001 Kft. 6–7 (4–1)

Olvasóink írták

 • 3. superlamps 2009. december 28. 12:06
  „Ha rá kattolsz a kapcsolódó cikkeknél a Kék Mókus-kupa:gálameccs szép játékkal címre,ott megtalálod a képgalériát!”
 • 2. boboka 2009. december 28. 11:45
  „Kedves Józsi!
  Nem lehetne egy képgalériát felrakni a tegnapi napról???
  Köszi”
 • 1. superlamps 2009. december 28. 11:26
  „nagyon jó volt a tegnapi nap,a szervezők kitettek magukért!Már alig várom a jövő év végét:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiskunhalason az ASA-Consolis-HNKC

December 28-án és 29-én a Kiskunhalas vendége lesz az ASA-Consolis HNKC, amely a Kikinda és a Déva… Tovább olvasom