Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 11°C Még több cikk.

Kemény edzés után és előtt

Hazaérkezett hathetes dél-afrikai edzőtáborból a Démász Szeged VE négy válogatott versenyzője, Csamangó Attila, Gyökös Lajos, Sík Márton és Petrovics Máté. Mindössze háromnapos pihenő után, hétfőtől már Dunavarsányban folytatják a felkészülést.
– Ideális körülmények között dolgoztunk Dél-Afrikában, a Fokvárostól 120 km-re lévő Stanford nevű kisvárosban. Egy kis folyóban tudtunk evezni, amelyben mindössze az ár-apály érvényesült, de ez egy csöppet sem gátolta a napi két evezést. A harmadik edzésünkön pedig kiegészítő mozgást, futást és erősítést végeztünk – mondta Csamangó Attila, a szegediek „szóvivője".

A démászos kajakos elárulta még, hogy kiszámolta a hat hét összkilométerét, amely számára 1150 km lett. A Hűvös Viktor, Nagy László edződuó napi 35-40 kilométeres penzumokat jelölt ki a versenyzőknek. Szerencsére a 25-30 Celsius-fokos melegben egyetlenegyszer sem volt zavaró körülmény, így mindenki teljes odaadással végezhette a munkát.

Dél-Afrikát követően Dunavarsányban folytatja. Fotó: DM/DV
Dél-Afrikát követően Dunavarsányban folytatja Csamangó és Sík.
Fotó: DM/DV

– Szerencsére mindenki egészséges. Senkinek nem kellett sérülés miatt kihagyni foglalkozást. A körülmények, a helyünk és a vendéglátóink a munkához ideális feltételt teremtettek – toldotta meg a szegedi kajakos, aki elmondta még, hogy az egyórás időeltolódás semmiféle átállási problémát nem okoz.

Nem sokáig élvezhették azonban a szegedi kajakosok az otthon melegét, hiszen hétfőn már jelenésük volt Dunavarsányban, ahol ugyanabban a ritmusban, napi három tréninggel folytatódik a nagy versenyekre való felkészülés. Három héttel az első szegedi válogatóverseny előtt pedig a Maty-éren készül a tavaly tragikus hirtelenséggel elhunyt Séra Miklós csapata.

– Jól jött, legalábbis számomra a Szegeden eltöltött három nap. Hiányzott már a hazai koszt, a levegő, a szeretteim, a barátaim. Ki is használtam a lehetőségeket, s úgy érzem, újult erővel látok az újabb edzési penzumokhoz – búcsúzott Csamangó Attila.

Olvasóink írták

  • 1. Aszalós Miklós 2008. április 02. 09:33
    „TOVÁBBI SIKERES FELKÉSZÜLÉST, NEMES VERSENGÉST, HISZ MÉG MEG KELL KÜZDENETEK ALAPOSAN AZ OLIMPIAI RÉSZTVÉTELÉRT. FIATALOS LENDÜLETTEL, SIKERÜLHET dE HANEM , AKKOR IS SZERETÜNK BENNETEKET ÉS TI IS SZERESSÉTEK EGYMÁST, E NÉGYESEN KÍVÜL IS, JÓ SPORTTÁRSAK MÓDJÁRA. HISZ A KÖZTETEK ZAJLÓ VERSENGÉSEK IS A JÓ EREDMÉNYEK ZÁLOGA. VÉRTESI ERŐMŰ S. E. KAJAKSZAKOSZTÁLY, OROSZLÁNY.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két negyeddöntővel folytatódik a labdarúgó bajnokok ligája

A hagyomány szerinti bolondok napján két labdarúgó Bajnokok Ligája-negyeddöntőt is rendeznek. A… Tovább olvasom