Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Kemény, mint a Beton: döntetlenre mentett a Vasas

Három sérülttel és két kipontozódott játékossal is közel volt a győzelemhez a végig vezető Szeged Beton, de a végén 7-7-re mentette a találkozót a TEVA Vasas UNIQA.

Szeged Beton-TEVA Vasas UNIQA 7-7 (1-0, 4-2, 1-3,1-2)

Vodafone férfi vízilabda OB I 12. forduló
Szeged, újszegedi sportuszoda, 250 néző. Vezette: Vogel Gábor, ifj. Juhász György.

Beton: Baksa - Kiss Cs. 2, Molnár 1, Busila, Kayes, Török 2, Somogyi 1. Csere: Varga, Palotás, Juhász 1, Younger. Edző: Kásás Zoltán.

Vasas: Nagy V. -  Boskovics 5, Powers, Katonás, Kovács R., Decker 1, Kiss G. 1. Csere: Vörös, Vámos, Hőna, Steinmetz B., Takács, Fülöp. Edző: Földi László.

Emberelőny: 7/4 ill. 11/3.

Ötméteres: 2/1 ill. 1/1.

Kipontozódott: Molnár (22. perc), Busila (26. perc)

4. negyed (1-2)

8. perc:
Előnyben a Beton, még 5 másodperc, de Younger rálövi. Marad a 7-7! Szép volt fiúk!

8. perc: Somogyi engedi el távolról, de könnyen fogja Nagy Viktor. Belül az utolsó percen, időt kér a Vasas. Idegölő végjáték, előnyben a Vasas (nem tudjuk, miért), de Baksa védi Katonás lövését. 28 másodperc, a időt kér Kásás Zoltán. Még meglehet fiúk! A szukrolókon nem múlik, az biztos!

7. perc: Kiss Gergely addig próbálkozott, hogy csak betalált. De miért ilyenkor? 1:30 vissza, újra egál. 7-7.

6. perc:
Baksa kivédi a Vasas szemét, de mi nem tudunk gólt lőni. Legyen már vége!

5. perc: Somogyi labdája honnan jön ki? Hihetetlen.


Kemény, mint a Beton: döntetlenre mentett a Vasas. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

4. perc: Remek szegedi védekezés után jöhetünk, újra Kiss ijesztget, de most rajta volt a vendég kapus.

3. perc: Kiss Csaba micsoda gólt lő?! Kellett, mint egy falat kenyért. Távolról, Nagy Viktornak reagálni se maradt ideje. Újra vezetünk. 7-6.

2. perc: Baksa adja előre Töröknek, szépen forgatja be Kovácsot. Jogos az ötméteres. Kiss telibe lövi Nagy Viktort, a labda a kapufára pattan. Most van gond: a 3 sérült mellett kipontozódott Molnár és Busila is, ráadásul ötméteresből Boskovics ötödik gólja is bent. 6-6.

1. perc:
Török nyeri az utolsó ráúszást. Gyerünk fiúk, most minden erőt összeszedni!

3. negyed (1-3)

8. perc:
Kiss Csaba védekezik jól, az utolsó támadás a miénk. Jó lenne kétgólos előnnyel várni az utolsó játékrészt. Sajnos nem, Török lövését Nagy Viktor üti ki. Marad a 6-5.

7. perc:
Török távolról próbálkozik, de csak a kapufát lövi szét. De kellett volna! Újabb kontra a vendégeknél, jöhetünk újra.

6. perc: Talán most kezdi megérezni a Beton a kulcsemberek hiányát, Boskovics negyedik góljával egyre jön fel a Vasas. 6-5. Kontra a szegedieknél, Molnárt küldik ki a bírók. Időt kérnek a fővárosiak. Az emberhátrány kipipálva, elveszik a piros-kékektől a labdát.

Kemény, mint a Beton: döntetlenre mentett a Vasas. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

5. perc: Nem lehet igaz! Younger szabaddobásból talál be, de a bírók nem adják meg.

4. perc: Baksa örjíti meg a vendégeket, Földi László se bírja már idegekkel.  Elveszik a Betontól a labdát, Decker fórból szépít. 6-4.

3. perc:
Boskovics iszonyatos erejű lövést enged el, becsúszik Baksa keze mellett. a labda. Ő az egyedüli vendég gólszerző. 5-3. Somogyi állítja vissza a rendet, Kiss Csaba keresztlabdája után szépen húzza be Nagy kapujába.6-3.

2. perc:
Kiss Gergely nagyon akar, de képtelen betalálni. Somogyi és Kayes védekezik jól.

1. perc: Megint a Vasas hozza el a labdát, de továbbra sem sikerül gólt lőni Baksának. Most a hazaiak se remekelnek, de háromgólos előnynél annyira nem izgulunk.

2. negyed (4-2)

8. perc:
Micsoda meccs! Török szerez labdát, mielőtt felérnének az anygalföldiek, még belefér egy támadás. talán egy gól is?! Gól nincs, a félidőben marad a háromgólos szegedi vezetés.

7. perc: Baksa továbbra is remekel. Újabb fórt kap a Beton, nagyon fontos labda. Török érzi is ezt, bár Nagy Viktor utánanyúl és a Vasas szerint nem volt bent, a bírók szerint mégis. 5-2. Kiss Gergely adja Deckernek húzásra a labdát, de Baksa mindenhol ott van.

Kemény, mint a Beton: döntetlenre mentett a Vasas. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

6. perc: Boskovicsnak se mehet minden, Baksa védi a lövést. Varga adja be Kayesnek, de a pöccintést Nagy ujjheggyel tolja a kapufára.

5. perc: Boskovics enged el egy sistergős bombát, ebbe senki nem ért bele. Egyre jön fel a Vasas. 3-2. Varga gyönyörű megmozdulása után ötméterest kap a Beton. Juhász vágja be. 4-2.

4. perc: Először a Vasas szerez labdát, majd Baksa jön ki jól a kapuból, és újra miénk a labda.

3. perc: Újra kettő az előnyünk, Török lövi ki Nagy Viktor kapuját, fórban. 3-1.

2. perc: Újabb szegedi előny, de Varga lövése mellé. Szépít a Vasas, Boskovics előnyből szerzi a piros-kékek első találatát. Baksa pedig beleért. 2-1.

1. perc: Török most gyorsabb volt Kovács Róbertnél, miénk a labda. Kásás Zoltán időt kér. Jót is tett az időkérés, bár Molnár gólja már nem előnyben született, attól még nagyon kellett. 2-0. Baksa hihetetlen! Hátrányban Vörös húzása akad el a könyökében.

1. negyed (1-0)

8. perc:
Kiválóan működik a szegedi védelem, újra mi támadunk. Kettővel mehettünk volna, de az ejtés most a kapu tetején landol. A Vasas még szétlövi a szegedi kapufát, de ez a vége.

7. perc: Jön a Szeged, de még hogy?! Kiss Csaba távolról ejti át Nagy Viktort. 1-0.

6. perc:
Kiss Gergőnek másodjára sem sikerül bevenni Baksa kapuját, vérszemet kapott a szegedi kapus.

5. perc: Fórban a Beton, szépen jár körbe a labda, de Somogyi lövése a blokkról a kapufára pattan. De kár érte! Baksa elkapta a fonalat, Kiss Gergely lövését üti ki. Jogosan jár a taps.

Kemény, mint a Beton: döntetlenre mentett a Vasas. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

4. perc: Molnár Tamás sapkáját keresi mindenki, de a kispadról se tudnak adni neki újat. Amíg meglesz, Varga jön helyette.

3. perc: Somogyi lövését védi Nagy Viktor, a másik oldalon Baksa is serénykedik.

2. perc: Továbbra sincs gól, keményen estek egymásnak a csapatok.

1. perc: A Vasas kezdhette a találkozót, de sokra nem mentek az első támadással. A következőben a szegediek sem.

A ráúszást követően 1 perces megemlékezést tartottak az 51 éves korában elhunyt Tóth István emlékére.

17.55: Megvolt a bemutatás, a szegedieket hatalmas taps és éljenzés kísérte. Főleg Busilánál! Új rajongói lennének?!

17.45: Több idő bejutni az uszodába a sportcsarnokban zajló teremfoci bajnokság miatt, mint maga a mérkőzés: minden bejáratot rendőrök állnak el. Ennek ellenére a lelátók megteltek, a hangulatra nem lesz panasz. 

Korábban

Megfogyva bár, de törve nem! – ez most a jelszó a Szeged Beton férfi vízilabdacsapatánál. Mint ismert, az OB I listavezetője sérülés miatt három meghatározó játékosát (Komlósi, Vindisch, Lehmann) kénytelen nélkülözni a címvédő Vasas elleni bajnoki csúcsrangadón. Kevesen vannak a Tisza- partiak, de ez nem jelenti azt, hogy ne lennének képesek meglepetést szerezni a piros-kékek ellen. A formával ugyanis nincs probléma, az ausztráliai Tom Hoad-kupa magabiztos megnyerését követően Euroliga-meccsen a Primorac Kotor otthonában elért 9–9-es döntetlen miatt kellő önbizalommal várhatják az olyan klasszisokkal érkező fővárosiakat, mint például Kiss Gergely vagy éppen a horvát Miho Boskovic.

Kiss Csaba is sokat tehet a Szeged Beton hangzatos sikeréért. Fotó: Karnok Csaba
Kiss Csaba is sokat tehet a Szeged Beton hangzatos sikeréért.
Fotó: Karnok Csaba

– Nagy hátrány számunkra, hogy kevesen vagyunk, ezáltal nyilván hamarabb elfáradunk, jobb megoldás híján azt tudjuk csinálni, hogy a megszokottnál sűrűbben cserélünk majd – magyarázta a Beton edzője, Kásás Zoltán. – Arra nagyon kell ügyelnünk, hogy a bekkjeinket ne pontozzák ki. Komlósi kiesésével Busila mellett Younger próbálja még semlegesíteni a rivális centereit. Mivel kevesen vagyunk, részünkről a szoros emberfogás kockázatosnak tűnik, így marad számunkra a zónázás. Az utóbbi időszakban Baksa Laci jó teljesítményt nyújt a kapuban, rajta ma is sok múlik majd. Rengeteg jó blokkal a mezőnyjátékosok sokat segíthetnének neki. Nyerni szeretnénk!
A csütörtöki, Partizan Beograd elleni délelőtti és délutáni kétkapuzás kellőképpen elfárasztotta a szegedieket, ezért a játékosok a tegnap délelőttöt a Napfényfürdő Aquapolis wellnessrészlegében töltötték. Este viszont már újra az újszegedi sportuszodában gyakoroltak Juhász Zsolték.

A találkozóra 1000 forintba kerülnek a belépők, a 14 éven aluliak és a B közepesek ingyen tekinthetik meg a rangadót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lassú tűzön: Magyarország-Norvégia 26-23

A magyar férfi kézilabda-válogatott bravúros, 26–23-as győzelmet aratott a norvég csapat felett. Tovább olvasom