Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Kerettagok maradtak a szegedi evezősök

Kerettagok maradtak a szegedi evezősök
Versenypálya hiányában a Magyar Evezős Szövetség a csepeli Kis-Duna-szakaszon tartotta a válogatott-tagságért a versenyét.
A verseny egyedi jellegét az adta, hogy a négycsapatos döntőkre a rangsorolást az előfutamok időeredményei adták kettesével indítva. Sokakat megmozgatott a válogatottság lehetőségének esélye, például az ifjúsági fiú egypárban 44 induló volt, köztük lett a szegedi Szabó Gábor második.

Rajta kívül még három páros szerzett az első napon ezüstöt: Király Csaba és Kunstár Márk elsőéves felnőttként kitűnő evezéssel és versenyzéssel második lett, és ez az eredményük belépőt jelentett számukra a
legerősebb négyesbe, amelyben már kötelező győzelemmel aranyra váltottak. A koronát az U23-as nyolcas tesztelése hozta meg számukra a felnőtt négypárok mezőnyében, ahol időkülönbséget mérve 24 másodperccel hamarabb értek célba.

A tavalyi ifjúsági vb-döntős nyolcasból még idén is ifiként a Király Miklós, Rakonczai Péter páros is második lett, idejükkel biztos helyzetben tartva magukat a válogatott nyolcasban. Nevükhöz fűződik az egyetlen szegedi bronzérem a dublók mezőnyéből. Második lett serdülő kettesben a Kovács Sándor, Kósa András páros, ezzel olimpiai reménységek versenyén való szereplésre szereztek jogot. Másnap pedig már MTK-s partnerekkel győztek négyesben, amivel bízhatnak a nyolcas indulásban is.

A lányok között ketten őrizték meg kerettagságukat: Szili Dorina az egypár nyolcadik helyével az U23-as négypár felkészülését folytathatja az Eb-kijutás céljával, míg Daka Zsófia kilencedik helye egyesben az ifjúsági Eb-nyolcas tagságára készülők között tartja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Komlón folytatja a MOL-PICK Szeged

Komlón folytatja a MOL-PICK Szeged
Holnap Komlón 18 órakor a K&H férfi kézilabdaligában lép pályára a MOL-PICK Szeged együttese. A… Tovább olvasom